Movistar met vier toppers naar Tour …

Een van de laatste ploegen met renners in de gelederen die we tot de
kandidaten mogen rekenen voor een top-tien plaats is het Spaanse Movistar Team. Met maar liefst vier toppers in de gelederen reist de ploeg deze week naar Luik. Juan José Cobo (foto) won vorig jaar de Ronde van Spanje, terwijl de Portugees Rui Costa dit jaar al behoorlijk heeft gepresteerd met onder meer de volle winst in de Ronde van Zwitserland. Dan is er nog José Joaquin Rojas door diverse deelnemers waardig bevonden om in hun team voor het Slogblog Tourspel te worden opgenomen. De vierde is Alejandro Valverde die na twee jaar schorsing zijn oude niveau nog niet heeft gedemonstreerd, maar dat ... 
... in de komende Tour misschien wel gaat doen. Hij is in potentie misschien wel de beste van het bovengenoemde kwartet. Een luxe positie voor de ploegleiding, hoewel ze tijdens de Tour toch zullen moeten gaan kiezen. 
De overige renners die bij het Spaanse telecombedrijf onder contract staan, zijn evenmin nobody’s, denk maar aan Karpets en Kyrienka, twee dertigers met een mooie toekomst achter de rug. Persoonlijk hoop ik op de wederopstanding van Valverde omdat ik dat een interessante renner vind. Hij heeft weliswaar een wielerstrafblad, maar aan welke toprenner van het Iberisch schiereiland zit geen vlekje? De ploeg bestaat uit:
Juan José Cobo Acebo, Alejandro Valverde Belmonte, José Joaquin Rojas Gil, José Iván Gutierrez Palacios, Rubén Plaza Molina, Imanol Erviti Ollo (allen Spanje); Rui Costa (Portugal); Vladimir Karpets (Rusland); Vasil Kiryenka (Wit-Rusland).
Foto: © Cor Vos
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
DE KLEINE GOKKERS (100 PUNTEN BONUS) HEBBEN NOG VIER DAGEN EN 11 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier 

Door Fred van Slogteren, 25 juni 2012 11:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web