Terpstra, lichtend voorbeeld?

In maar liefst vier landen is een renner van Omega Pharma-QuickStep gisteren nationaal kampioen geworden. Niki Terpstra haalde in ons land wel een heel bijzondere stunt uit door als eenling (hij is de enige Nederlander in die Belgische ploeg) de drie blokken van Rabobank, Vacansoleil DCM en Argos-Shimano kansloos te maken. In België zette zijn ploeggenoot Tom Boonen (foto) een volgende stap in een daverend seizoen door voor de tweede maal het Belgisch kampioenschap op te eisen. Ploeggenoot Matthew Brammeier deed in Ierland hetzelfde en Michal Golas deed hem dat in Polen na. Een geweldig resultaat voor een ploeg die dit jaar geen grenzen lijkt te kennen. 
Om op de vermetele Niki terug te komen: wie als eenling start in een peloton met meerdere machtsblokken is in het nadeel. Dat dit niet fataal hoeft te zijn, heeft de immer vrolijke Zaankanter gisteren ondubbelzinnig bewezen. Net als vorig jaar Andrew Twin deed toen hij tweede werd in het Slogblog Tourspel met zijn ploeg Team Tubney Woods. Andy schreef ... 
... zijn formatie pas in, één dag voor de Tour van vorig jaar begon. En zie het resultaat. Zonder de bonuspunten voor de grote en de kleine gokkers behaalde hij 4786 punten, slechts 99 minder dan winnares Renate van der Meer. Hij deed dat door een team samen te stellen, waarvan bijna iedere renner puntjes voor hem scoorde. Het kan, dat heeft Andy bewezen, dus als je nog mee wil doen meld je dan zo spoedig mogelijk aan en profiteer tot en met aanstaande vrijdag nog van 100 bonuspunten. 
Zo’n grote gok is het niet meer nu de personele bezetting van 16 van de 22 ploegen bekend is. 
Foto: © Cor Vos) 
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
DE KLEINE GOKKERS (100 PUNTEN BONUS) HEBBEN NOG VIER DAGEN EN 12 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier

Door Fred van Slogteren, 25 juni 2012 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web