Weer drie ploegen bekend …

Gisteren werden in alle wielerlanden ter wereld de nationale kampioenschappen verreden en een aantal ploegen die volgende week aan de Tour beginnen, hebben die wedstrijden gebruikt als een laatste test voor de twijfelgevallen die er nog waren. Direct na afloop hebben dan ook drie ploegen hun definitieve samenstelling bekendgemaakt. De voor ons land interessantste ploeg is natuurlijk het Australische GreenEdge Cycling, omdat daar drie landgenoten deel van uitmaken. Twee van hen Sebastiaan Langeveld en Pieter Weening (foto) zijn inderdaad in de Tourploeg opgenomen. Een aardig team zonder een uitgesproken klassementsrenner, maar wel met een talentrijke alleskunner als Simon Gerrans en sprinter Matthew Goss. In dit gezelschap acht ik Pieter Weening in staat bij de eerste twintig te rijden.
De ... 
... samenstelling is:
Simon Gerrans, Baden Cooke, Matthew Goss, Brett Lancaster, Stuart O’Grady (allen Australië); Sebastiaan Langeveld, Pieter Weening (beide Nederland); Michael Albasini (Zwitserland); Daryl Impey (Zuid-Afrika).
AG2R La Mondiale is een ploeg die al jaren aan de Tour deelneemt zonder er ooit echt uit te springen met winnaars van klassementen of vele etappes. Er zijn natuurlijk dagsuccessen geweest en ook dit jaar wordt daarop gemikt met een ploeg zonder grote namen, of het zou de Ierse Fransman Nicholas Roche moeten zijn. Hij werd al eens zesde in de Vuelta en vijftiende in de Tour, maar een echte podiumkandidaat of een kloon van vader Stephen is hij allerminst. De ploeg bestaat verder uit louter Fransen:
Nicholas Roche (Ierland); Maxime Bouet, Michael Chérel, Hubert Dupont, Biel Kadri, Sébastien Minard, Lloyd Mondory, Jean-Christophe Péraud, Christophe Riblon (allen Frankrijk).
FDJ-Big Mat is een fusieploeg die dit jaar voor het eerst als zodanig aan de Tour deelneemt. De ploeg gokt op twee oudgedienden die hun waarde in een reeks van jaren hebben bewezen, maar nooit tot de categorie der favorieten zijn doorgestoten. Ik heb het natuurlijk over Sandy Casar en Pierrick Fédrigo, terwijl de rest van de ploeg bestaat uit zes modale Fransen, onder wie de vermetele aanvaller Jérémy Roy die vorig jaar de strijdlustigste renner van de hele Tour was, en een Wit-Rus. De ambitie van deze ploeg reikt niet verder dan een etappezege. De samenstelling is:
Sandy Casar, Pierrick Fédrigo, Matthieu Ladagnous, Cédric Pineau, Thibaut Pinot, Anthony Roux, Jérémy Roy, Arthur Vichot (allen Frankrijk); Jevgeni Goetarovitsj (Wit-Rusland).
Foto: © Cor Vos
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
DE KLEINE GOKKERS (100 PUNTEN BONUS) HEBBEN NOG VIER DAGEN EN 13 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier
 

Door Fred van Slogteren, 25 juni 2012 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web