Kroon, zestiende Nederlander in de Tour …

Saxo Bank, de Deense WorldTour-ploeg van Bjarne Riis, heeft het komend
weekend niet afgewacht om bij de diverse nationale kampioenschappen eventuele twijfelgevallen nog eens te bekijken. Er zijn namelijk geen twijfelgevallen. Weliswaar heeft Riis de beste Tourkandidaat van allemaal onder contract, maar Alberto Contador is nog tot augustus aanstaande geschorst. Daarom vertrekt de Deense ploeg voor het eerst sinds jaren zonder een kandidaat voor het podium. Niet dat er volgende week een zwakke ploeg aan de start staat, want de namen wekken vertrouwen. Nick Nuyens wordt gezien als een kandidaat voor etappewinst, evenals de Argentijn Haedo die in staat moet worden geacht in het sprintersbal een woordje mee te spreken. Van de twee Sörensens in de ploeg heeft Chris Anker - altijd duidelijk herkenbaar aan zijn zwoegende stijl - goede papieren in de bergen. Daarom zou hij ... 
... wel eens op jacht kunnen gaan naar de bolletjestrui.
Karsten Kroon (foto), de enige Nederlander in de ploeg, is na 2010 ook weer eens van de partij. De Drent gaat zijn vijfde Tour rijden en diep in zijn hart zal hij terugdenken aan 2002 toen hij een etappe won. Het was één van de hoogtepunten in zijn lange carrière. De inmiddels 36-jarige Kroon is meer een eendagsrenner, maar toch heeft hij de drie grote ronden elk meerdere keren gereden en in alle drie ook de bergtrui gedragen. Hij is geen klimmer, maar in het begin van een ronde zijn er nog wel eens verrassende dragers.
Saxo Bank lijkt me een ploeg waar je misschien door gebrek aan motivatie weinig van merkt, maar het kan ook zijn dat de renners, bevrijd van het commando 'rijden voor een kopman', wel eens individueel boven zich zelf zouden kunnen uitstijgen. 
In ieder geval is Karsten Kroon de zestiende Nederlander in de Tourkaravaan en ik verwacht dat er nog minimaal één bijkomt in de persoon van Pieter Weening in de Australische formatie van GreenEdge Cycling.
Team Saxo Bank bestaat uit:
Chris Anker Sörensen, Nicki Sörensen, Michael Morkov, Anders Lund (allen Denemarken); Nick Nuyens (België); Karsten Kroon (Nederland); Juan José Haedo (Argentinië); Jonathan Cantwell (Australië); Sergio Paulinho (Portugal).
Foto: © Cor Vos
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
DE GROTE GOKKERS (250 PUNTEN BONUS) HEBBEN NOG 4 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier

Door Fred van Slogteren, 22 juni 2012 18:00

Langeveld

Volgens mij is al zeker dat Sebastian Langeveld ook de Tour rijdt dus wordt t zelfs 18

Geplaatst door Arjan, 22 juni 2012 18:46:48

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web