De Kus!

Een week voor de Tour de France begint heb ik heel bewust voor een foto gekozen waarvan ik de hoofdpersoon in dezelfde situatie in de komende weken hoop terug te zien. Robert Gesink kijkt er wat ongemakkelijk bij, maar het valt ook niet mee als je net Mount Baldy hebt bedwongen om de lippen van twee fraaie dames tegen je wangen te voelen en tegelijkertijd aan de veiligheid van je pasgeboren kind te moeten denken. Toch is het ultiem genieten van het moment, dat kan niet anders. Of Gesink de Nederlander is om … 
… het trieste record, van zeven jaar geen Nederlandse etappezege in de Tour, te doorbreken, of dat een andere landgenoot dat doet, is niet belangrijk. Voor de Achterhoeker hoop ik echter dat hem dit jaar een val bespaard blijft en hij met Evans, Wiggins, Sanchez, Valverde, Van Den Broeck, Hesjedal, Menchov, Costa, Leipheimer, Schleck, Poels en misschien ook teamgenoot Mollema om een plaatsje bij de eerste vijf van het eindklassement mag strijden. Hij heeft er zonder meer de klasse voor, aan de voorbereiding zal het – Robert een beetje kennende – ook niet liggen, alleen dat beetje geluk moet zijn deel worden. 
Hij kan door dat geluk ook zomaar in de gele trui geraken. Misschien niet tot in Parijs, maar dat kleinood alleen maar voelen zal hem mentaal nog een stapje dichter bij de absolute top brengen. Een landgenoot in het geel is helemaal een eeuwigheid geleden. 23 jaar maar liefst zijn verstreken sinds zijn baas Erik Breukink na het winnen van de proloog van de Tour van 1989 het gouden habijt mocht omgorden. 
Robert in het geel zal in ons land en op de hellingen van de Tour misschien weer iets van de oranjegekte terugbrengen en hopelijk als voorbeeld dienen voor al die overbetaalde jongetjes die in Charkov meer met hun eigen egootjes worstelden dan met de Denen, Duitsers en Portugezen. Van een overtrokken ego heeft Robert geen last, zal hij ook nooit last van krijgen. Ik ken bij de huidige generatie Nederlandse renners er trouwens niet één die daar last van heeft. Wel één die er last van had en dacht dat hij slimmer was dan de wereld. Zijn comeback verloopt tot nu toe uiterst moeizaam. Veel succes Robert en de andere Nederlanders. (Foto: © Cor Vos)
AARZEL NIET EN MELD JE AAN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL 2012!
DE KLEINE GOKKERS (100 PUNTEN BONUS) HEBBEN ZES DAGEN EN 14 UUR OM HUN TEAM IN TE SCHRIJVEN.
Klik hier

Door Fred van Slogteren, 23 juni 2012 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web