Meld je aan voor het Slogblog Tourspel 2012

Na het grote (en onverwachte) succes van het eerste Slogblog Tourspel is het 
tijd de tweede editie aan te kondigen. Vanwege de aparte opzet was het spel tot en met de laatste dag spannend en het leuke was dat bijna iedereen in de prijzen viel. Of dat dit jaar weer zo zal zijn valt te bezien, omdat nog niet alle verzoeken om prijzen beschikbaar te stellen zijn gehonoreerd en we heel wat meer deelnemers verwachten dan vorig jaar, gezien de vele reacties van spijt – jammer dat ik te laat was om mee te doen – die we hebben ontvangen. Wat wel al vaststaat is de hoofdprijs. Dat is wederom een geheel verzorgde fietsvakantie op Mallorca voor twee personen, beschikbaar gesteld door 
Fred Rompelberg Fietsvakanties,
vorig jaar gewonnen door Renate van der Meer (foto) uit Naaldwijk.
Hoe kun je meedoen?
Iedereen kan meedoen. Wat dat betreft zijn er geen restricties. Ook de vaste medewerkers zijn van harte welkom, want de uitslag is bij niemand van tevoren bekend, dus ook niet bij Ad van der Linden en mijzelf, hoewel wij uiteraard van deelname zijn uitgesloten. Aan deelname zijn geen ... 
... kosten aan verbonden, zodat je als deelnemer niets kunt verliezen, maar alles kunt winnen en als wieler- en spelletjesliefhebber gegarandeerd een spannende drie weken gaat beleven aan (hopelijk) de Tour de France zelf en (zeker weten) Het Slogblog-Tourspel. Het enige dat je hoeft te doen is je team samenstellen en aan ons doorgeven.
Hoe werkt Het Slogblog-Tourspel?
Uit de 198 deelnemende renners, verdeeld over 22 ploegen, aan de Tour de France 2012 kies je een team met 15 verschillende renners. Het mooie is dat pas op zondag 1 juli voor 12.00 uur je team bij ons moet zijn aangemeld. Dan is de proloog al verreden, maar dat zal nauwelijks invloed hebben op de einduitslag. Wel weet je zeker dat al je vijftien renners ook inderdaad zijn gestart. Tot op het laatste moment kunnen de aan de Tour deelnemende ploegen immers renners vervangen. Je kunt echter ook gokken en je team eerder bij ons aanmelden. Dat gokje kan behoorlijk wat extra punten opleveren.
Hoe mag je team samengesteld zijn?
Geef je team je eigen naam, bijvoorbeeld Team Mark Rutte, Team Bert van Marwijk, Team Johan Derksen, enzovoort. Gebruik altijd voor- én achternaam om daarmee de kans te verkleinen dat er twee teams Van Dijk, De Vries, Jansen of De Jong meedoen.
Aanmelding uitsluitend op fred@slogblog.nl 
In je team mogen maximaal zeven renners zijn opgenomen die in de Tour de France van 2011 bij de eerste vijftien in het eindklassement zijn geëindigd, alsmede uit de etappewinnaars van die Tour. Voorbeeld: drie namen uit de eerste vijftien van het eindklassement 2011 en vier etappewinnaars uit de Tour van vorig jaar. De overige acht kies je uit de rest van de deelnemers van dit jaar. (Zie voor de eerste vijftien renners in het eindklassement en alle etappewinnaars van vorig jaar onderaan deze pagina)
Tijdens de Tour is het niet toegestaan de samenstelling van je team te wijzigen, dus als een of meer van je renners om wat voor reden dan ook uitvalt, heb je gewoon pech gehad. Eventuele diskwalificaties die drie dagen na afloop van de Tour (uiterlijk woensdag 25 juli 2012 om 24.00 uur) nog niet bekend zijn gemaakt, tellen niet mee in de einduitslag van Het Slogblog-Tourspel. Diskwalificaties die tijdens de Tour bekend worden, zullen direct in de stand worden verwerkt.
Hoe is de puntentelling?
De eerste dertig renners in elke daguitslag krijgen punten. De etappewinnaar krijgt 30 punten, nummer twee 29, enzovoort tot en met nummer 30 die één punt krijgt. 
De eerste twintig renners in het algemeen klassement, dat na iedere etappe wordt opgemaakt, leveren ook punten op. 20 punten voor de drager van de gele trui, 19 voor nummer twee, enzovoort tot en met 1 punt voor de nummer twintig. Dit met uitzondering van de eerste etappe waar de daguitslag en het algemeen klassement immers gelijk zijn. 
Dit jaar zijn er dagelijks ook punten te verdienen voor de tussenstand in het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement. De leiders in die klassementen krijgen per dag 20 punten, de nummers twee 10 en de nummers drie 5 punten.  
Tenslotte zijn er punten te verdienen als je het aandurft je team vóór zaterdag 30 juni a.s. aan te melden.
Doe je dat vanaf heden, maar vóór vrijdag 22 juni om 24.00 uur, dan krijg je als grote gokker 250 punten.
Komt je aanmelding tussen zaterdag 23 juni 00.00 uur en vrijdag 29 juni om 24.00 uur bij ons binnen, dan krijg je als voorzichtige gokker 100 punten.
Zodra een van de deelnemende ploegen aan de komende Tour de France de renners bekend maakt, die in de komende Tour zullen starten, zullen wij de volledige samenstelling van die ploeg op de slogblog publiceren.
Iedere Tourdag zullen wij de daguitslag en de stand in Het Slogblog-Tourspel op de slogblog weergeven.
Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. Wel mag u ons op eventuele fouten wijzen, want wij zijn ook maar mensen, maar uitsluitend per e-mail op fred@slogblog.nl
Einduitslag Tour de France 2011: 1. Cadel Evans, 2. Andy Schleck, 3. Fränck Schleck, 4. Thomas Voeckler, 5. Alberto Contador, 6. Sammy Sanchez, 7. Damiano Cunego, 8. Ivan Basso, 9. Tom Danielson, 10. Jean Christophe Peraud, 11. Pierre Rolland, 12. Rein Taramäe, 13. Kevin De Weert, 14. Jerôme Coppel 15. Arnold Jeannesson. 
Alle etappewinnaars 2011: Philippe Gilbert – Tyler Farrar – Cadel Evans – Mark Cavendish (4x) – Rui Costa – Luis Léon Sanchez – André Greipel – Sammy Sanchez – Thor Hushovd (2x) – Jelle Vanendert – Edvald Boasson Hagen – Andy Schleck – Pierre Rolland – Tony Martin.
AARZEL NIET EN MELD JE AAN!
DES TE MEER DEELNEMERS, DES TE MEER SPANNING!
 

Door Fred van Slogteren, 12 juni 2012 12:00

Slogblog Tourspel 2012

Erg leuk dat er weer een Tourspel is. Uiteraard ben ik van de partij en zal komende weken met nog meer aandacht de uitslagen en analyses volgen. Niet dat ik verwacht voor de 2e keer in de prijzen te vallen, maar ik heb goesting. Geweldig dat Fred Rompelberg Fietsvakanties weer de mooie hoofdprijs beschikbaar stelt.
Renate

Geplaatst door Renate van der Meer, 12 juni 2012 19:51:21

tourspel

we gaan nu in de "voorbereiding". Niet al te stevig, het moet leuk blijven. En dat was het vorig jaar.

Geplaatst door marco V, 12 juni 2012 21:30:39

Tourspel

Net teruggekomen van een korte vakantie,en lees nu het bericht van Het Tourspel!
Natuurlijk ga ik dit jaar weer mijn best doen,om een goede Tourploeg samen te stellen!
De komende dagen verdiepen in de mogelijke namen.
Weer een schitterende hoofdprijs van Fred Rompelberg!

Geplaatst door Harry Hermkens, 18 juni 2012 19:38:39

tourspel

Een leuk spel, lijkt me zo als ik dit doorlees. Vorig jaar heb ik niet meegedaan, maar nu zeker wel.

Hoe zit het nu met de proloog, weet iemand of die nu wel of niet meetelt in de puntentelling?

Geplaatst door Luuk D, 21 juni 2012 18:27:42

Tourspel - proloog

Hallo Luuk, leuk om te lezen dat je zin hebt om mee te doen. Welkom!
De proloog telt alleen als rituitslag mee. Dat betekent punten voor de eerste 30 renners: 30 punten voor de winnaar, 1 punt voor de renner op de 30-ste plaats.
De puntentelling voor de klassementen begint pas na de etappe op zondag 1 juli.
Hopelijk is het op deze manier duidelijk.

Geplaatst door Ad van der Linden, 21 juni 2012 18:39:18

Proloog

Ploegen die zich pas op zondag 1 inschrijven, lopen zij naast de bonuspunten ook de punten van de proloog mis?

Geplaatst door Luuk D, 22 juni 2012 08:26:33

Tourspel - proloog (2)

Ook de teams die zich pas op zondag inschrijven krijgen nog de punten van de proloog.
De ervaring leert dat een proloog-team geen enkele garantie biedt voor succes in het verdere spel (in tegendeel).
De late kans om in te schrijven geeft deelnemers de mogelijkheid om de laatste actualiteit in hun teamkeuze mee te nemen, maar zonder bonuspunten.

Geplaatst door Ad van der Linden, 22 juni 2012 09:20:39

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web