ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Het was me het weekje wel!

De fantastische prestatie van Thomas De Gendt in de koninginnerit van de Ronde van Italië hield me gistermiddag uren aan de buis gekluisterd. Wat een staaltje van moed, karakter, talent en motivatie werd hier gedemonstreerd. Lid van een Nederlandse ploeg met een ploegleider (Michel Cornelisse) in de auto achter zich, die vroeger uit hetzelfde hout was gesneden. Aanvallen tot je er bij neervalt en soms tegen beter weten in. 
Wat een labbekakkerigheid van de zogenaamde favorieten. Waar zijn ze toch zo bang voor? Waarom laten ze het steeds op de laatste kilometers aankomen? Naar elkaar loeren, geen initiatief nemen, het is hetzelfde beeld dat we nu al jaren in de grote ronden zien, en waarvoor ... 
... een man als Miguel Indurain twee decennia geleden zo werd verguisd. Het kan natuurlijk komen door het clean moeten rijden, waardoor ze net dat procentje meer, niet meer kunnen brengen. Maar hoe verklaren we dan dat De Gendt in de laatste paar kilometers nog dik twee minuten van zijn voorsprong moest prijsgeven? Toen konden Scarponi, Rodriguez, Basso, Uran, enzovoort wel flink gas geven, dus wie het snapt mag het zeggen. 
Ik hoop van harte dat het De Gendt lukt vandaag in de afsluitende tijdrit nog één of misschien twee plaatsen te stijgen. Ryder Hesjedal gun ik de zege, want die heeft als mindere klimmer (hoewel?) enkele malen in de afgelopen week de koers gemaakt en na zijn exploit op vrijdag zal hij zich gisteren best wel iets minder hebben gevoeld. 
Rest mij een grote pluim te geven aan Vacansoleil, de Nederlandse ploeg die de op één na grootste wedstrijd van het seizoen wel serieus neemt en een sterke formatie afvaardigde. Nu ik de favorieten de afgelopen week dag na dag aan de gang heb gezien, ben ik er van overtuigd dat een renner als Bauke Mollema hier voor een podiumplaats had kunnen gaan. Dat hij die kans niet heeft gekregen mag je Rabobank kwalijk nemen. Het experiment van een zogenaamde sprintersploeg is een debacle geworden en met alle respect voor Stef Clement, Tom Jelte Slagter en Juan Manuel Garate reed de ploeg voor spek en bonen mee. Het enige lichtpuntje is dat Slagter in ieder geval wat ervaring heeft opgedaan, wat zich in de komende jaren kan uitbetalen. 
En nu vanmiddag duimen voor Thomas De Gendt! (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 27 mei 2012 10:00

de Gendt

Zeer knap gedaan Tomas de Gendt! En ook een pluim voor
ploegleider Cornelisse.

Geplaatst door wim, 27 mei 2012 18:09:55

Thomas De Gendt

Echt jammer dat Thomas pas in de laatste bergetappe tot deze prestatie kwam. Misschien had er nog wel meer ingezeten, dan de overigens zeer knappe derde plaats.

Geplaatst door Gilbert Maes, 28 mei 2012 09:51:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web