Herinneringen bij een foto …

De slogblog heeft in de afgelopen wintermaanden zestien verhalen van Ad van der Linden gepubliceerd over schaatsende wielrenners en wielrennende schaatsers. We zouden misschien ook zo’n reeks kunnen maken over renners die op niveau aan turnen hebben gedaan, zoals oud-wereldkampioen stayeren René Kos en de gebroeders De Vlaeminck, die hun behendigheid in het veldrijden toeschreven aan hun ervaringen als gymnastieker zoals ze vroeger zeiden.
Ook een reeks over worstelende coureurs behoort wellicht tot de mogelijkheden. Zo herinner ik me de Amsterdammer Patsi Willekes die voor hij kampioen van Nederland achtervolging werd, twee titels behaalde als ... 
... kampioen van Amsterdam en van Noord-Holland. Hoewel heel Amsterdam Patsi in die tijd kende, is de man hier links op de foto een nog veel aansprekender voorbeeld. Vijfvoudig wereldkampioen sprint Piet Moeskops (links) was voor hij zijn talent voor het wielrennen ontdekte een sterk worstelaar, die in de jaren tien van de vorige eeuw veelvuldig in krantenverslagen werd genoemd. Of het om vrij worstelen ging of de Grieks-Romeinse principes werden toegepast moet u mij niet vragen, want daar heb ik geen verstand van. Je hoort of ziet niet zo veel meer van die sport, wellicht omdat het gevaar van SOA iets te groot is.
De jonge Moeskops was ijzersterk en barstte van de energie. Daarom stuurde zijn vader het weerbarstige kind naar de worstelschool, om er regels en discipline te leren en hem een doel in het leven te verschaffen. Anders zou hij alleen maar kattekwaad uithalen, want de koddebeier van het dorp Loosduinen belde te vaak bij de familie Moeskops aan om mee te delen wat die dekselse jongen nou weer had uitgehaald.
Zo te zien was Moeskops op deze foto geen jongetje meer, reden waarom ik vermoed dat hij de worstelsport ook nog beoefende toen hij al een veelbelovende wielrenner was. (Foto: Haags Gemeentearchief)

Door Fred van Slogteren, 3 april 2012 10:00

....'Je hoort of ziet niet zo veel meer van die sport, wellicht omdat het gevaar van SOA iets te groot is....'
Behoorlijk domme opmerking Fred!

Geplaatst door André Stuyfersant, 03 april 2012 15:35:43

Herinnering bij een foto

Leuk te lezen dat Piet Moeskops als alternatieve sport het worstelen had uitgekozen, dit wist ik niet, omdat mijn vader Louis Thomas Vissers geboren op 10 Maart 1900 en overleden op 6 September 1979 het presteerde om in 1926 in het Grieks-Romeins worstelen lichtgewichtklasse, Kampioen van Nederland was geworden, de ereprijs bevestigd op een Rood-Wit -Blauw sjerp met daarop bevestigd een grote medaille is nog steeds in mijn bezit, alsmede een Geel-Groensjerp met daarop ook een medaille als Kampioen van Zuid Holland in een of andere lichtgewichtklasse, bij het boksen waarop ik ook wel trots ben achteraf, alhoewel mijn vader er nooit mee te koop heeft gelopen is het ook leuk te weten dat onze vader zowel mijn broer Louis als schrijver van dit artikeltje ons altijd heeft gesteund in onze wielersport en achteraf ben ik er toch wel van bewust dat hij ondanks ik niet zijn achternaam heb meegekregen, ja huwelijkspwerikelen lagen hieraan ten grondslag, hij bracht ons altijd naar de wedstrijden waar dan ook, echter met wielerspullen cadeau werd alleen in voorzien als je jarig was, b.v. een stel banden of een wiel, we moetsen ons zelf verder bedruipen, echter het extra eten zoals paardenbiefstuk etc. daar deed hij ons niets aan tekort, ja door zo´n artikel als bovenomschreven vind ik het fijn om ook mijn vader een stille, rustige persoonlijkheid ook eens in het zonnetje te zetten, want zonder hem was ik als gelijk mijn broer en zusters niet op deze aardbol verschenen, en dat is ook een waarheid als een koe luidt een gezegde, ik groet U hierbij van een vandaag weer schitterende zonnige dag uit Tenerife met een groet en tot de volgende maal. Theo ten Dan.

Geplaatst door Theo ten Dam, 03 april 2012 15:55:37

Turnende coureurs

Ook Walter Godefroot was turner alvorens een klassiekerrenner van groot formaat te worden.

Han de Gruiter.

154046

Geplaatst door Han de Gruiter, 03 april 2012 16:04:14

Beste André,

Dat je dat ene zinnetje dom en zelfs schofterig* vind, laat ik voor jouw rekening. Ik ken worstelwedstrijden uitsluitend van Olympische beelden. In mijn herinnering zie ik dan twee heren die in, onder, boven en op elkaar kruipen en meer lichamelijk contact met elkaar hebben dan in welke andere sport dan ook. Hoewel ik de atletische vermogens van worstelaars zeker niet zal onderschatten, wekt dit bij leken toch vaak associaties op aan ingewikkelde sexuele handelingen. Bij een sport als judo heb ik dat gevoel vreemd genoeg niet, hoewel ze elkaar daar toch ook regelmatig flink in het kruis grijpen. Misschien komt het door die lullige hansopjes waarin de heren gekleed gaan. Je reageert - zoals vaker - wat overtrokken, maar ieder vogeltje zingt, enzovoort. Ik denk dat een man als Bert Kops - die ik zeer hoog acht gezien zijn principiële houding bij de OS van 1972, wat weer niet inhoudt dat ik Hennie Kuiper, Wim Ruska en andere blijvers iets verwijt - het algemene beeld dat mensen van zijn sport hebben, wel zal kennen en er zich niet druk om zal maken. Laat staan dat-ie mijn kop er af wil trekken.* Diezelfde wijsheid wens ik jou toe, want als je na het lezen van een als (flauw?) grapje bedoeld zinnetje zo zit te koken van woede is dat vast niet goed voor je gezondheid. Neem je in acht Stuyf, opdat je nog jaren je mooie verhalen kunt publiceren!

Met (worstel- en wieler)sportieve groeten,

Fred

Dit verweet André mij in een persoonlijk mailtje

Geplaatst door Fred, 03 april 2012 16:30:27

worstelende wielrenners

volgens mij was Piet de Wit ooit worstelkampioen van Noord Holland.

Geplaatst door Piet van der Meer, 03 april 2012 21:42:35

Herinneringen bij een foto

@ Piet van der Meer
Piet de Wit was inderdaad eens kampioen van Noord-Holland. Dat deed hij er op jonge leeftijd 'gewoon effetjes tussendoor'. Piet was, vooral in zijn jonge jaren een kei op sportgebied, hij behaalde ook een aantal klinkende titels op de schaats!

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 04 april 2012 09:46:18

Herinneringen bij een foto

Piet de Wit was in de jaren 60 een geweldige korte baan schaatser (160 meter )Dat was in de Zaanstreek in die jaren zeer populair .Geweldige duels met oa Rinus Bakker en Dirk Klopper en Piet Eerste prijs honderd gulden .

Geplaatst door Hans Middelveld, 04 april 2012 10:32:29

SOA?

Herpes Gladiatorum wordt overgedragen door (beschadigde) huid op huid contact. Zoals bij Grieks Romeins of vrij worstelen. Bij Herpes gladiatorum is Herpes simplex type 1 virus meestal de veroorzaker. Iedereen heeft/kent het als de veroorzaker van de bekende koortslip. Herpes simplex Type 2 bestaat ook en komt vooral voor onder de gordel. Een SOA dus. Jammergenoeg houden beide types zich niet altijd aan hun traditioneel toebedeelde plaats.

Geplaatst door Joep Scholten, 05 april 2012 12:14:14

Neem contact met hem op voor een oplossing voor een relatie- / huwelijksprobleem

Mijn vriend zei dat hij wat ruimte nodig had, de week daarop maakte hij het uit en stopte hij met het opnemen van mijn telefoontjes. Ik weet dat ik niet zonder hem kan leven vanwege de liefde die ik voor hem heb. Ik heb al het mogelijke geprobeerd om hem terug te krijgen, maar werkte niet voor mij, ik kwam deze man genaamd ((Robinson.Buckler)) tegen op internet, hij beloofde me te helpen en zie, mijn ex kwam na een paar dagen terug en smeekte me om vergeving, ik was zo verrast, als iemand wat hulp nodig heeft, met alle oprechtheid, ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Neem contact met hem op voor een oplossing voor een relatie- / huwelijksprobleem

Ik gebruikte kruiden die Med had gekocht van (Robinsonbuckler11@gmail com) om herpes te genezen
U kunt ook genezen worden ...

-HSV1 & 2]
-DIABETES]
-ZWAKE ERECTIE]
-KINKHOEST]]
–HEPATITIS A, B EN C]]
-KOUD ZE]]
-LAGERE ADEMHALINGSINFECTIE]]
-LAGE SPERM COUNT]]
-STAPHYLOCOCCUS AUREUS]]
-BEROERTE]]
-IMPOTENTIE]]
-STAPEL]]
-HYPERTENSIE]]
-MENOPAUZE ZIEKTE]]
-ASTMA]]
-KANKER]]
-GORDELROOS]]
-FIBROID]]
-TETANUS]]
-YEAST INFECTION]]
-BARENESS / ONFERTILITY]] ……,

Geplaatst door Melany, 12 januari 2021 12:29:09

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web