De Burgerlijke Stand van 2 april.

Kees VERBERKT (1943, Nederland)
‘Kees Verberkt uit Duivendrecht vierde onlangs zijn achttiende verjaardag. Op
gepaste wijze door op die dag met groot vertoon van macht de Ronde van Veendam te winnen, een koers voor amateurs en nieuwelingen. Hoewel Kees nog nieuweling is klopte hij jan en alleman met een ronde voorsprong.’ Dat schreef Charles Ruys in 1961 in het blad Wielersport. In het verdere artikel over dit jonge talent schreef Ruys dat het hier ging om een van de meest serieuze sportjongens in de wielersport anno 1961. Ik lees verder dat Kees in de winter als bouwvakker de kost verdiende en in de zomermaanden – tussen het koersen en trainen door – zich verdienstelijk maakte als caddy op de golflinks van de Amsterdamse Golfclub. Om sterker te worden bezocht hij ook een paar maal per week de Amsterdamse boksschool van ome Piet ter Meulen. In het interview dat Ruys met de jonge renner had, deelde die mee dat hij met een amateurlicentie op zak dat jaar naar Zwitserland zou vertrekken, waar hij ... 
... onder de hoede van wielervrienden van Leo van Oest, destijds een bekende importeur van tubes en racespullen (Wevo Supersport), internationale ervaring zou gaan opdoen. Veel koersen en in de bergen trainen was zijn vooruitzicht. ‘Ik doe mijn uiterste best om als wielrenner te slagen’, liet hij aan het eind van het artikel weten. 
Nadien nooit meer iets van Kees en de uitvoering van zijn plannen vernomen. Is hij in Zwitserland blijven hangen en heeft hij daar de ware ontmoet? Verliep het allemaal niet zo rooskleurig als Ruys voorspelde? Kreeg hij verkering met een meissie die dat wielrennen helemaal niet zag zitten, maar wel alles d’r op en d’ran had? Had hij er ineens genoeg van en is hij bokser geworden? Heeft hij een golfbal ingeslikt? 
Hoe dan ook, mijn vraag is: wat is er van Kees Verberkt geworden? Als hij nog leeft, dan wordt hij vandaag 69 jaar. (Foto: archief T&T Tekst & Traffic) 
De andere op 2 april geborenen zijn:
CORTI, Marco (1986, Italië)
CROSBIE, Nicolas (1980, Frankrijk)
D’AMORE, Crescenzo (1979, Italië)
DE BACKER, Bert (1984, België)
DE VUYST, Sofie (1987, België)
DUBOC, Paul  (1884, overleden 12.08.1941, Frankrijk)
GUTIERREZ GUTIERREZ, David (1982, Spanje)
HAGMANN, Robert  (1942, Zwitserland)
HEULE, Christian (1975, Zwitserland)
HOUANARD, Steve (1986, Frankrijk)
LEANIZBARRUTIA, Alberto (1963, Spanje)
MALACARNE, Gaël (1986, Frankrijk)
MARZOLI, Ruggero (1976, Italië)
RINCON QUINTANA, Oliviero (1968, Colombia)
VRIES, Jean de  (1938, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 1 april 2012 22:00

kees verberkt

Op internet was het met de eerste hit al raak.
Weet niet wie deze file heeft gemaakt, gaat ook meer over duivendrecht dan verberk. Wel leuke (oude foto's).
In ieder geval is Kees Verberkt niet in zwitserland achtergebleven, en was hij zelfs nog opgenomen in de pre-selectie voor de spelen van 1964. Dus fietsen kon ie wel degelijk.

http://www.webklik.nl/user_files/2010_09/165462/20110515_DD_DE_MIDDENSTAND_overzicht_J.Molenberg_def.pdf

Geplaatst door edo elfrink, 02 april 2012 10:34:49

verkeerde link.

Beetje knullig om dan de verkeerde link eraan te hangen. Hoop dat het zo wel goed is, en dat ie er niet weer een kilometer onder hangt.

http://www.webklik.nl/user_files/2010_09/165462/20110515_VERBERKT_def.02.pdf

Geplaatst door edo elfrink, 02 april 2012 11:12:50

Kees Verberkt

Mijn dorpsgenoot Kees Verberkt heeft een kortstondige wielercarriere opgebouwd,want toen ik zelf begon in 1965 was Kees al gestopt.....ik denk dat Kees,als zovele renners in die tijd,gestopt is toen hij in militaire dienst moest.
Maar hij hij heeft wel het takel-en sleepbedrijf van zijn vader overgenomen,maar dat zit niet meer in Duivendrecht,dat bedrijf is later overgenomen door de fa.Vrolijk.
Kees is overigens geen geboren Duivendrechter(ik ook niet) maar geboren in Oudorp(NH) en op 9-jarige leeftijd in Duivendrecht komen wonen.

Geplaatst door ROB ten HAVE, 02 april 2012 13:59:09

Kees Verberkt

Fred, ik kan je zeggen dat Kees nog springlevend is hoor!
Trouwens... je hebt het eerste deel van de kroniek over DTS in bezit, en daar kom je ook het verhaal van Kees tegen. Kees was in de Peugeot-periode als gastrenner opgenomen in de allereerste Peugeot-formatie van Joop Stoop. Hij drijft tegenwoordig een vervoers- (taxi)bedrijf.

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 04 april 2012 07:52:49

Kees Verberkt

Bij restaurant Eten aan de Rijn (een aanrader) in Amsterdam werd gewezen op dit artikel. Zelf heb ik niets met al dat gedoe zoals facebook, twitter enz.Ik kan U vertellen dat het mij zeer goed gaat, ben 71 en kern gezond, gebruik geen medicijnen enz.Wellicht dank zij de wielersport, die ik altijd zonder doping e.d. met heel veel plezier heb beoefend
Na een zware val in het Leusderkwartier was ik 3 maanden uitgeschakeld en moest toen in dienst, daar was net de militaire ploeg opgeheven en na mijn diensttijd heb ik gekozen om wat te gaan verdienen.2 jaar geleden werd ik uitgenodigd om het startschot te geven in de 50e ronde van Lekkerkerk die ik indertijd bij de amateurs had gewonnen (dat was de 1e ronde)
Ik doe niets in de wielersport maar ben een actief golfer, waar ik intussen al heel wat prijzen in de wacht heb gesleept, net als mijn ex verloofde die ik al 54 jaar ken en binnenkort 50 jaar mee ben getrouwd, geloof het of niet maar nooit een moment spijt van gehad.
Kees de Boer (Verberkt)
De naam Verberkt is de naam van mijn pleegvader waar ik op
mijn 9e in huis kwam

Geplaatst door Kees Verberkt, 02 juni 2014 14:19:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web