ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Uit de wasserette van Henk …

Vrij vertaald komt de slagzin van de Deense supermarktketen Fakta er op neer dat je maar vijf minuten nodig hebt om bij de Fakta-winkels boodschappen te doen, maar dat de directie het bijzonder op prijs zou stellen als je wat langer blijft. Dat dit niet voor hen zelf geldt bewijst het feit dat deze grote discounter maar vier jaar een profploeg heeft gesponsord en toen net zo snel uit het peloton verdween als ze er in was gekomen. Nou is dat wel wat overdreven want er … 
… zijn sponsors die het al na anderhalf jaar voor gezien houden, zoals Belkin, terwijl de Fakta-truitjes in zwart en rood vier jaar lang in het peloton hebben rond gereden. Met overwegend Scandinavische renners met daarbij bekende namen als Kurt Asle Arvesen, Lars Bak, Magnus Backstedt en Frank Hoj.
Dit truitje heeft twee jaar lang de torso omspannen van Scott Sunderland. Het was in de laatste jaren van zijn carrière, nadat de Australiër in 1998 een bizar ongeluk beleefde toen hij in de Amstel Gold Race werd aangereden door een ploegleidersauto met Cees Priem aan het stuur. Priem was de eerste vijf jaar van Sunderland’s profcarrière diens ploegleider geweest, maar er was geen sprake van for old time’s sake. De afwikkeling van dat onverkwikkelijke ongeval heeft jaren geduurd. Sunderland was een goede renner, die onder andere Nokere Koerse en de Grote Prijs Pino Cerami op zijn erelijst heeft staan. Na zijn carrière werd hij ploegleider bij CSC, de ploeg van manager Bjarne Riis. Daarna heeft hij nog dezelfde functie bekleed bij Team Sky. 
Tot volgende week!
Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 29 oktober 2014 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web