De Burgerlijke Stand van 26 maart.

Eltjo de HAAN (1985, Nederland)
Eigenlijk heeft hij als wielrenner nog niet voldoende gepresteerd om hier vandaag in het zonnetje te worden gezet. De reden waarom ik Eltjo hier toch presenteer is een gebaar naar zijn zusje Cathelijn. Dat is geen wielrenster, maar een verpleegkundige aan wiens zorg ik vorig jaar werd toevertrouwd toen ik na een val met de racefiets in het Diakonessenhuis in Utrecht belandde om er geopereerd en vervolgens twaalf dagen verpleegd te worden. Ik maakte daar kennis met een empatische zuster in de nachtdienst. Omdat ik op de afdeling bekend stond als de gevallen wielrenner (een hele eer voor een eenvoudige toerfietser), vertelde ze me dat haar broer Eltjo aan wielrennen deed en zelfs ... 
... tot de categorie elite zonder contract behoorde. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord, maar ik beloofde haar plechtig op zijn verjaardag aandacht aan hem te besteden.
Na een aantal jaren te hebben gevoetbald begon Eltjo pas op 25-jarige leeftijd met wielrennen. Om van een blessure terug te komen was hij gaan fietsen en hij kwam er al snel achter dat hij harder reed dan de meeste racefietsers, die hij onderweg tegenkwam. Voor hij het wist had hij een licentie en reed criteriums in de omgeving van zijn  woonplaats Ameide. Bij de wielervereniging Jan van Arckel kwam hij in contact met de familie Wallaard die hem ging begeleiden. Naast een volle baan in de ICT is Eltjo nu fanatiek met de wielersport bezig. Veel spraakmakende uitslagen zijn er nog niet, behalve een derde plaats in de Ronde van Nieuwpoort, maar hij heeft vorig jaar voor het eerst een klassieker uitgereden zonder kapot te gaan. Hij heeft geleerd om in de koers goed naar zijn lichaam te luisteren en de goede balans te vinden en het gaat steeds beter. Eltjo is sinds kort getrouwd en als Esther (foto) binnenkort is afgestudeerd wil hij parttime gaan werken om meer tijd te krijgen voor het trainen. Ook al wordt hij vandaag al 27 jaar en zit hij pas voor het derde jaar als coureur op de racefiets, hij wil toch proberen zo ver mogelijk te komen.
En Cathelijn? Die is nog steeds verpleegkundige die als zodanig in 2009 werd uitgeroepen tot de beste verpleegster van Nederland. Ik was dus echt in goede handen. Ze gaat op 30 maart a.s. trouwen met Kees en behalve woorden van dank voor haar goede zorgen, wens ik haar heel veel geluk toe. Evenals Eltjo trouwens op de moeilijke weg een goede coureur te worden. 
 
De andere op 26 maart geborenen zijn:
BOS, Yorick (1990, Nederland)
BROCHARD, Laurent (1968, Frankrijk)
CLAEYS, Kevin (1988, België)
FRANÇOIS, Jurgen (1985, België)
GIANELLO, Dante (1912, overleden 14.11.1992, Frankrijk)
LIECKENS, Jef (1959, België)
MOORMAN, Ralph (1966, Nederland)
PAOLINI, Enrico (1945, Italië)
PAULINHO, Sergio  (1980, Portugal)
PEIPER, Alan  (1960, Australië)
SIMON, Jean-Paul (1982, België)
VOSS, Paul (1986, Duitsland)

Door Fred van Slogteren, 25 maart 2012 22:00

Burgerlijkestand van 26 Maart j.l.

Betste Fred, Leuk dat je aandacht besteedde aan Eltjo de Haan, wel via een niet gewenste omstandigheid kwam deze renner, d.m.v. zijn zus de Kampioen van Nederland Verpleegsters onder jouw aandacht, vind het plezierig te vernemen dat jij de gedane belofte aan zijn zuster, deze raswieleramateur ook eens in het zonnetje te zetten, en omdat er nog steeds geen reacties op het artikel zijn gekomen, wil ik ook eens het spit afbijten door mijn berichtje, uit een vandaag heet Tenerife, alwaar de zon brand dat het een lust is, even in de koele ruimte van een locutoria te zitten om U, de lezers van de rubriek weer wat te vertellen te hebben, het behoeft niet zo te zijn dat deze rubriek alleen is weggelegd voor kampioenen, andere mindere goden hebben evenveel of zelfs meer voor onze wielersport over, dan getalenteerde couriers, ik ken Eltjo de Haan geheel niet, evenmin als Fred van Slogteren, daar hoop ik van de zzomer op e.e.a. wijze verandering in te brengen , want het is altijd fijn te weten met wie je van doen hebt.Nu dit is weer een bijdrage aan de door mij zeer gewaardeerde rubriek en denk dat vele anderen het met mij eens zullen zijn, Fred Ga door met ook mindere goden in het zonnetje te zetten ook zij verdienen een schouderklopje, van wie dan ook!!,dus a.s. cribenten reageer ook eens a.u.b. Nu de groeten en tot de volgende maal. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 29 maart 2012 14:04:48

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web