De seizoensgids 2012 van Wielerland Magazine

Ik raadpleeg de seizoensgids van Wielerland Magazine vrijwel dagelijks. Na alle transfers van de laatste maanden was de gids van 2011 behoorlijk achterhaald geraakt, maar gelukkig ontving ik afgelopen vrijdag de nieuwe gids. Hoofdredacteur Timo Bruijns opent deze gids met een uitvoerig artikel over de consequenties die al die veranderingen zullen hebben. Hij is overwegend optimistisch, terwijl ik me afvraag hoe dat bijvoorbeeld bij BMC zal uitpakken met mannen als … 
… Philippe Gilbert, Cadel Evans en Thor Hushovd in één ploeg. Gilbert is de man voor de Ardennenklassiekers, maar daar kan Evans ook goed uit de voeten en won Hushovd vorig jaar in de Tour niet een bergetappe? Drie winnaars, waarvan twee al naar gelang de wedstrijd de handrem op hun ambities moeten zetten. De ploeg heeft zes ploegleiders, maar is er ook één bij met de autoriteit om drie primadonna’s te laten gehoorzamen? Ik heb mijn twijfels. Hetzelfde geldt voor de Rabobank-ploeg. Gesink is terecht nog steeds de onbetwiste kopman, ondanks zijn matige seizoen vorig jaar. Zullen Bauke Mollema en Steven Kruijswijk zich bij voorbaat neerleggen bij deze rolverdeling, nu ze beiden hebben bewezen in het grote werk top-tien te kunnen rijden. Dat wordt nog lastig in de Tour. Voorlopig zijn het luxeproblemen, maar in juli dienen ze zich wel aan en moeten de neuzen dezelfde kant opstaan. Wat het aantal Nederlanders betreft in de diverse categorieën telde ik 39 landgenoten in de WorldTour, 16 in de ProContinental categorie, 97 in de continental-ploegen en 47 Nederlandse dames in het vrouwenpeloton.  
In de rest van de gids krijgen we alle WorldTour-, ProContinental-, Continental- en vrouwenploegen in een overzichtelijk geheel voorgeschoteld, zoals we van vroegere seizoensgidsen van Wielerland Magazine gewend zijn. De layout is wat gewijzigd, maar dat is meer uiterlijk dan inhoudelijk. Het papier lijkt iets dunner dan vorige jaren en het is te hopen dat dit bestand is tegen het intensieve gebruik door de redacteur van de slogblog. 
Ik zou zeggen wielerliefhebber, als je niks wil missen en voor de tv alles wilt kunnen nakijken, voor slechts € 4,95 ligt dit onmisbare brok informatie in de winkels. 

Door Fred van Slogteren, 20 februari 2012 11:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web