Van de ene Jan naar de andere …

De vele reacties op het besluit van Jan van der Horst om zijn verhalenreeks even te onderbreken om inspiratie op te doen voor – hopelijk – een nieuwe reeks, heeft veel losgemaakt. Niet alleen op de slogblog, maar ook per e-mail en telefonisch kwamen op de redactie tal van reacties binnen en allemaal drukten ze spijt uit dat ze Jan een poosje moeten missen. Er was er zelfs een bij die schreef dat het nu a hell of a job zal worden om als voetbalhater de zondag door te komen. Dat willen we de trouwe bezoekers van de slogblog niet aan doen en daarom hebben we gevraagd of Jan Zomer bereid zou zijn in het zwarte gat te springen dat door het besluit van Jan van der Horst is ontstaan. Jan Zomer heeft meer dan dertig jaar jaarlijks een boekje uitgegeven met prachtige wielerverhalen en heel veel bezoekers van de slogblog zullen al die jaargangen in hun kast hebben staan. Die voorraad verhalen zit nog ... 
... grotendeels in zijn computer en de afspraak is gemaakt dat Jan met ingang van volgende week zondag steeds een van zijn verhalen zal aanleveren. Grotendeels oud werk dus, maar dat zullen de vele Zomer-liefhebbers onder de slogblog-fans niet erg vinden. Zeker nu Jan te kennen heeft gegeven, misschien af en toe ook nog iets nieuws te willen schrijven. Zijn vermoeide pen is inmiddels wel uitgerust en nog even scherp als vroeger, zo heeft het orakel van Zwanenburg mij verzekerd. We moeten het al weer drie jaar zonder de Wielerexpress doen en daarom is het de hoogste tijd voor een revival. Tot Jan van der Horst zijn vertrouwde plaats op zondag weer inneemt en alles weer bij het oude is. Voor de ene Jan de aanmoediging even lekker te relaxen en voor de andere Jan een hartelijk welkomstwoord. Fans van deze site: blijf alle dagen van de week de slogblog bezoeken en zeker ook op zondag. (Foto: © T&T Tekst & Traffic)
Door Fred van Slogteren, 19 februari 2012 11:00

Jan

Ik zie er nu al naar uit

Geplaatst door Cor, 19 februari 2012 14:02:14

Van Jan naar Jan

Het verleden is heden ook weer leuk, ik blijf lezen

Geplaatst door Tent, 19 februari 2012 14:34:03

Van Jan naar Jan

Mooi Jan,dat je het van Jan over neemt!
Ook jouw verhalen zijn welkom!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 19 februari 2012 19:04:10

Leuk!

Geplaatst door Fabio Farelli, 20 februari 2012 08:28:09

jan zomer

Allen,

ik blijf me verbazen over de slogblog. Geweldig dat dit podium altijd weer de juiste mensen trekt. Bedankt, Jan(nen)

Geplaatst door edo elfrink, 20 februari 2012 13:22:51

Van de ene Jan naar de andere Jan.

Fijn dat een ex-renner Jan Zomer de honneurs van Jan van der Horst waarneemt, gezien zijn journalistieke capaciteiten zullen er menig stuk op de sloblog verschijnen, velen zullen zijn komende verhalen met genoegen lezen, ik wel in elk geval, je ziet dat wij vroeger elkaar bekampten op de toenmalige stalen rossen, ja ik kan er niets aan doen vind de huidige kunststoffen fietsen echt niets, maar meningen verschillen nu een maal, daarop zal ik dus geen uitzondering vormen, ja de techniek en innovatie gaat door, maar voor mij dus is elke verandering geen verbetering, of begin ik echt oud te worden, Jan Zomer ik wens je een vruchtbare tijd toe, en ben in afwachting van je story´s, gegroet uit een vandaag zonnig Tenerife en tot de volgende maal. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 20 februari 2012 16:07:54

Jan Z.

Leuk om een aantal positieve reacties te lezen wat betreft mijn medewerking aan deze slogblog. Tegelijkertijd geeft mij dat een klein gevoel van 'faalangst', want mijn bijdrage bestaat uit een keuze van 'losse verhaaltjes uit Wielerexpress'en die vormen maar een klein gedeelte van de inhoud van WE. Persoonlijk vond ik het bezoeken, praten en schrijven (interviews) met (ex-)renners het leukste, maar daarvoor is de ruimte te beperkt. Mijn 'eigen verhaaltjes' zijn soms bewust betweterig en al of niet provocerend. Als dat maar goed gaat.....

Geplaatst door jan zomer, 21 februari 2012 09:47:30

faalangst

Faalangst heeft veel wielrenners groot gemaakt. Verheug me op je stukjes.

Geplaatst door Michel, 21 februari 2012 10:57:26

verhaaltjes

Zet em op Jan. Bijvoorbeeld
dat verhaal met jouw gebit in de hoofdrol. Succes!

Geplaatst door wim, 21 februari 2012 16:54:44

Jan Zomer

Beste Jan Zomer, hoewel wij totaal verschillend van karakter zijn, konden we altijd moeiteloos samen door één deur. Soms bekritiseerde ik je wel eens om je giftige pen, maar gelijktijdig genoot ook weer van je scherpzinnigheid.
Het is mij een eer het stokje aan jouw over te dragen. Faalangst niet, want ik weet zeker dat jouw oude wijn in nieuwe zakken ons goed zal smaken.

Geplaatst door Jan v d Horst, 21 februari 2012 18:30:44

Welkom Jan Zomer

Ben blij dat Jan Zomer weer wat schrijft over de wielersport

Geplaatst door Wim Neeskens, 21 februari 2012 19:08:42

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web