Effe rust …

"Volgende week is het precies een jaar geleden dat ik ben begonnen mijn herinneringen op de slogblog te publiceren. Toen ik er aan begon had ik al een voorraadje korte verhaaltjes, want al jaren schrijf ik op rustige momenten zo’n herinnering op. Ik bezoek de slogblog vrijwel elke dag en toen ik daar eens de naam Wout van den Berg (foto) zag voorbijkomen, zocht ik het stukje op dat ik eens over hem heb geschreven en mailde het naar Fred die het tot mijn verbazing direct op de slogblog plaatste. We kregen contact en de afspraak om iedere week een van mijn herinneringen te plaatsen was gauw gemaakt. Wederom tot mijn verbazing werd er enthousiast op gereageerd. Veel wielermensen spraken me er op aan. 'Leuk Jan, doorgaan Jan, waar haal je het vandaan Jan!', ik kreeg het bijna dagelijks te horen. De tijd vliegt echter en voor ik het wist was ik door mijn voorraad heen en moest ik elke week aan de bak. Ik kreeg er lol in en de ene herinnering riep de andere op. Tot het moment dat je gaat denken: ‘waar moet ik nou weer over schrijven?’ Als ik daarover ging nadenken, meestal op de fiets, dan wist ik wel weer wat, maar het kostte me steeds meer moeite om het op te schrijven. Een oude wielrenner met ... 
... een writers block? Zo erg is het gelukkig niet, maar wat ik schreef beantwoordde niet altijd aan mijn minimale eisen. In overleg met Fred heb ik daarom besloten mijn schrijverij een poosje op te schorten en even rust te nemen. “Goed voor de inspiratie”, zei Fred en als het voorjaar komt en we weer lekker op de fiets kunnen gaan trainen en met steeds ouder wordende andere veteranen koersen, dan komen de herinneringen wel weer boven, klaar om opgeschreven te worden. Daarom effe rust beste vrienden van de slogblog. Jan komt zeker terug.
Groet!"
Jan van der Horst

Door Fred van Slogteren, 12 februari 2012 11:00

In elk geval bedankt voor je mooie verhalen!

Geplaatst door Jos van Nierop, 12 februari 2012 11:32:29

Jammer...

Zal ze echt missen, die stukjes. Maar we wachten leidzaam af tot het writersblock is opgeheven. Leve de nostalgie...

Geplaatst door marco V, 12 februari 2012 12:06:29

Mooi

Heb van de vele schitterende verhalen genoten,evenals de vaak treffende reacties!
We wachten op nieuwe inspiratie van Jan.
Bedankt Jan!

Geplaatst door Harry Hermkens, 12 februari 2012 20:36:08

jammer Jan

Jammer Jan, maar.... het komt wel weer.
Zoals onze zuiderburen het zo mooi kunnen zeggen: tot die tijd blijven wij op onze honger zitten!

Geplaatst door Piet Kessels, 13 februari 2012 10:11:34

Wout van der Berg

Wat leuk om Wout v.d. Berg uit Wateringen een in de picture te zetten, ja ik ken Wout al jaren, niet alleen mee gefietst, hij is enkele jaren ouder dsn mijn persoontje, en fietste al in de beginjaren 50 van de vorige eeuw, ja toen bestond de WWV Westland wil Vooruit nog niet, en reden de Westlanders bij RRC Sparta en HWV de Spartaan , waar Ome Henk Ammerlaan de Scepter zwaaide, ja Wout reed toen bij de Spartaan, en bracht zijn racefiets Zaterdags naar de Nieuwe Haven te den Haag alwaar de preases zijn fietsenzaak had, en daar stalde Wout dan zijn fiets en de racekleding, hij mocht van zijn ouders niet op Zondag fietsen, en die wisten niet beter dat hij Zondagsmorgenvroeg op weg was naar de kerk, echter niets was minder waar, want om ca. 8.00 uur stond hij aan de start bij de Spartaan op de Buurtweg te Wassenaar, en reed vervolgens zijn trainingswedstrijdjes, ja ZWARTE WOUT zit nog dagelijks op de fiets, geheel in het zwart gekleed, ja nu nog, echter de haren die er normaal gezien grijs zouden moeten zijn, zijn nog steeds zwart ( geverfd ) echter ook bij hem wordt het dunner, ja de tand destijds daar ontkomt hij ook niet aan, ja Wout was een verdienselijk Amateur en reed nog vele jaren bij de profs, ja de liefde voor de fiets heeft hij nog steeds niet verloren, gezien de dagelijkse ca. 100 km die hij nog wegtrapt. echter ik weet ook nog iets speciaals van onze Wout, de eeuwige vrijgezel, ja hij was een furieus bewonderaar van een van de eerste profvoetballers uit den Haag, namelijk Bertus de Harder, waarvoor hij een enorme bewondering koesterde, vraag hem nu nog maar eens wie de beste linksbuiten was van Nederland, en dan zal hij U ongetwijfeld meedelen dat is de GODDELIJKE KALE,, Bertus de Harder van het Haagsche V.U.C. dat toender tijd speelde aan de Schenkweg te den Haag, waar hij als zovele deze ster- voetballer bewonderde, zeker weten. Hij heeft er nog plakboeken vol van in zijn villa!en dat is niet gelogen, ik hoop dat het Wout is gegeven dat hij nog vele jaren is gegeven zijn stalen ros? nog te bestijgen, wat dat betreft hoop ik dat het hem gegeven is dat hij dat waar kan maken. Ik groet U wederom uit het nog steeds zonnige Tenerife, alwaar de wind , ook hier fris aan voelt.Theo ten Dam

Geplaatst door Theo.ten Dam, 13 februari 2012 12:40:25

Jan

En vanuit het eveneens zonnige Spaanse Cartagena hoop ik op een vruchtbare come-back van Jan van der Horst.

Geplaatst door Ton van Wieringen, 14 februari 2012 19:02:04

Jan van der Horst

Beste Jan, ik gun je de te nemen pauze van harte, ik lees de door jouw geschreven stukken ( jes ) met veel genoegen, en hoop dat je te nemen rustperiode niet van lange duur zal zijn, ik merk hierbij op dat je niet alleen wielerklasse hebt , je journalistieke pen getuigd ook van een goede algemene ontwikkeling, dat is ook niet voor iedereen weggelegd, je schrijfwerk is zeer interessant en getuigd vooral je wielerliefde, dat ik overigens met je deel, dat zal wel bij vele zo het geval zijn, echter om e.e.a. op papier te zetten vergt ook een zekere klasse, en dat mag ook eens vermeld te worden en ik voeg hier bij de daad bij het woord, geniet nu even ( niet te lang )van je ingelaste reces ) ik mis het nu al, geniet van deze periode en wens je al het goede en gezondheid toe!. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 15 februari 2012 15:56:59

André Stuyfersant

Dag Theo, voor mooie (wieler)sportverhalen verwijs ik jou (en anderen) naar de mooie blog van André Stuyfersant(1948) via www.stuyfssportverhalen.wordpress.com. Verhalen grotendeels uit een ver verleden, maar juist daarom interessant.

Geplaatst door jan zomer, 16 februari 2012 09:32:30

Stuyfssportverhalen

...en daarbij heeft ie ook nog eens een geweldig scherpe pen.

Geplaatst door theo, 16 februari 2012 23:51:53

comeback

mei 2019.
het wordt nu echt tijd voor Jan z'n comeback als schrijver van mooie wielerverhalen.
Jan, jij weet zobeel details over Den Haag, maar jij bent toch ook de oud-professional uit Haarlem die bij Caballero fietste???
Hoe weet jij zoveel over Den Haag en wijlen Henk Ammerlaan???

Groet en een goede gezondheid toegewenst.


Bij deze een groot compliment aan die andere 'wieler-Jan' die veel met zijn gedachten bij de *zomer* zit.
Geplaatst door Rob ten Hagen, 15 mei 2019 13:33:16

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web