Edward Kroon (1946-2012)

Zijn naam zal niet zoveel wielerliefhebbers nog wat zeggen, maar in het Haagse wielerwereldje was Eddy Kroon een bekend figuur. Een renner met veel talent die op 19-jarige leeftijd al zijn hoogtepunt als wielrenner bereikte door kampioen van Nederland te worden bij de amateurstayers. Een staaltje van talent, want pas enkele dagen voor dat kampioenschap reed hij voor het eerst achter de motor van gangmaker Gerrie Pelser. Er stonden acht renners aan de start en met Eddy als laatste man knokten de andere zeven onafgebroken om de koppositie. Uiteindelijk ging het tussen de Limburger Theo Nikkesen en de Amsterdammer Gerard Koel die net achter de rug van Eddy adembenemende duels uitvochten. Toen Nikkesen het pleit leek te hebben gewonnen en iedereen zich daarbij neer leek te leggen reed ...
... het duo Pelser-Kroon in één lange rush naar de kop en Koel en Nikkesen hadden moegestreden niets meer in huis om de jonge Hagenees op te vangen en terug te wijzen. De op 11 maart 1946 geboren zoon van de destijds bekende speedway-coureur Bob Kroon was een vrolijke, opgewekte jongen met een prettig open gezicht die zeer gezien was in de Haagse wielerwereld van de jaren zestig en zeventig. Hij had de lach aan zijn kont hangen en vlinderde als een Jantje-zonder-zorg door het leven. Met zijn charme en charisma kreeg hij alles voor elkaar. Iedereen pakte hij op een charmante wijze in, maar niemand kon ooit kwaad op hem worden. Zijn leven was wielrennen en met zijn vaardige handen werd hij na zijn actieve wielertijd mecanicien, onder andere bij de baanselectie van bondscoach Frans Mahn. Helaas is de rest van het verhaal niet zo positief. In de jaren vijftig en zestig en ook nog daarna kwamen jonge renners al snel in aanraking met doping. Amfetaminepilletjes zaten in menige koerstrui en hoewel je er geen streep harder van gaat rijden was de suggestie dat het werkte zo groot, dat veel renners er voor bezweken en er heel wat aan kapot zijn gegaan. Ook Eddy, die er ondanks het feit dat hij als diabeticus zuinig op zijn lichaam moest zijn, zich verloor in de poel der ellende die verslaving heet. Hij heeft er een hoge prijs voor moeten betalen, want een mooie baan als vertegenwoordiger in vleeswaren raakte hij door gebrek aan discipline kwijt, zijn fietsenzaak in Hilversum ging al na enkele weken failliet, hij verloor diverse baantjes als fietsenmaker en zijn vrouw Astrid moest wel de beslissing nemen met hem te breken omdat er niet met hem te leven was. Zo verloor hij langzamerhand alles wat voor een mens belangrijk is en de laatste jaren leidde hij een eenzaam bestaan. Hij heeft zijn kinderen jarenlang niet gezien en zijn kleinkinderen nooit gekend. Zijn zoon en dochter kregen afgelopen donderdag het bericht dat hun vader was overleden. Het leven van Eddy Kroon, en er zijn meer van dit soort tragedies bekend, is een facet van de wielersport waar niet vaak over wordt gesproken, maar wat voor velen in de wielerwereld heel herkenbaar is. Ik wens Manja en Bobby, zijn twee kinderen, en de verdere familie veel sterkte toe, van dit – ondanks alles – tragische verlies. Eddy Kroon wordt a.s. woensdag op de begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag gecremeerd. (Foto: archief dewielersite.net)
Door Fred van Slogteren, 29 januari 2012 14:00

denk dat er weinig mensen zijn die niet een leuke anekdote over mijn broer weten te vertellen. Door zijn verslaving was hij inderdaad onbetrouwbaar, maar je kon niet bij Ed in de buurt zijn zonder te lachen.
Zo willen wij hem ons ook herinneren, en ondanks alles hielden wij veel van hem. Hoop dat er veel leuke verhalen binnen komen als erfenis voor Manya en Bobby en natuurlijk zijn kleinkinderen. Dit is dan het enige dat hij voor ze achterliet maar waar ze dan wel met plezier op terug kunnen kijken. Ed....die altijd te laat kwam, slechts 2x was hij te vroeg, bij zijn geboorte en met zijn overlijden, rust nu maar uit broertje, het is goed zo

Geplaatst door kieneke bertou, 29 januari 2012 14:55:49

Vanuit deze weg wil ik deze wielerblog bedanken voor dit stukje opgedragen aan mijn vader Edward Kroon.
Inhoudelijk klopt zijn levensloop niet helemaal, mijn vader heeft zeker alle 5 zijn kleinkinderen nog wel meegemaakt, gezien zijn "levenstijl" die voor de kinderen en familie moeilijk te verwerken waren, hebben wij een aantal jaren geleden bewust een keuze moeten maken om onze gezinnen ook niet aan dit verdriet bloot te stellen.
Met zijn lach aan zijn kont hadden wij ook een enorm zwak voor hem en waren niet tegen hem opgewassen.
Mijn vader heeft ooit bewust verkeerde keuzes gemaakt en dat heeft hem gebracht tot uiteindelijk een eenzaam man.
Wij zijn er ons zeker van bewust wat voor man hij is geweest, maar ondanks alles hoor je toch als eerste iedereen je zeggen " Je kon verschrikkelijk met hem lachen".
Echter heeft hij diverse malen in zijn leven steeds weer getracht opnieuw te beginnen,
alles draaide om Fietsen Wielrennen ect.
Mijn moeder Astrid Avé is in de Jaren'70 al van mijn vader gescheiden en is nooit bij zijn zaak in Bussum betrokken geweest.
Mijn ouders hebben begin jaren '70 allereerst een kapsalon aan de Hoefkade in den Haag gehad, die op aandringen van mijn vader verranderde in een fietsenwinkel,later hebben zijn nog een koffiehuis aan de Marktweg gehad.
Mijn ouders zijn gescheiden omdat de liefde over was.
De periode daarna jaren '80-'90 heeft hij geleefd met vele ups en downs , alleen die fietsen bleven als een rode draad door zijn leven lopen .
Ik heb vernomen van de hulpverlening dat de woning behangen is met al zijn foto's uit de wielersport ook met vele vrienden van toen erop,en zeker mijn opa niet te vergeten met alle motorsport foto' en zijn racefiets(die hij ondanks zijn slechte benen nog had).
verder is mij verteld dat mijn vader uiteindelijk een natuurlijke dood gestorven is, en dat hij het minimaal het laatste jaar helemaal clean was.
algemene kennisgeving
Wij hebben mijn vader een fatsoenlijke uitvaart gegeven op woensdag 1 februari'12 om 17.15 op nieuw eik en duinen aan de kamperfoeliestraat in Den Haag.
gelegenheid tot afscheid is dinsdagavond bij
Monuta Innemee
laan van eik en duinen 38 te Den Haag.
van 18.30 tot 19.30 uur.
voor een ieder die nog leuke herrineringen heeft over mijn vader , zouden wij het erg op prijs stellen als u dat met ons wilt delen, voor ons en het nageslacht.
mijn vader heeft zijn rust gevonden en wij hebben hier vrede mee.
mvg Manya Kroon

Geplaatst door Manya Kroon, 29 januari 2012 17:30:49

Absoluut een mooi maar triest verhaal,
overigens klopt de chronlogische volgorde niet helemaal en heeft hij nog wel contact gehad met zijn kleinkinderen,helaas niet lang.maar ik als zijn zoon kan mij wel vinden in het verhaal ondanks de kleine tijdfoutjes.
ondanks zoveel ellende kijken we ook terug op de vele leuke momenten die we ook met hem hebben beleefd.want altijd was daar de humor.voor ons was zijn repetoire wel bekend maar ondanks alles bleven we er wel altijd hartelijk om lachen.

Geplaatst door Bobby Kroon, 29 januari 2012 18:15:17

Edward Kroon

Edward Kroon,
Met grote ontsteltenis las ik zojuist het overlijdensbericht van Edward Kroon. Ik begreep via een stukje op Slogblog van Theo ten Dam dat het niet zo goed ging met Ed, maar dat het zo slecht ging, kon ik niet vermoeden. Ik heb Ed jarenlang meegemaakt bij de Spartaan. Diverse meerdaagse buitenlandse tripjes gemaakt en ook regelmatig met hem in de clinch gelegen. Ik hoorde voor het eerst van hem tijdens de Ronde van de Leyweg in 1964. Ik was daar toeschouwer. Tien ronden lang riep de microfonist: “rugnummer 42 Edward Kroon onmiddellijk de wedstrijd verlaten.” Duidelijk was dat gezag en Ed Kroon niet samenging. Toen hij op 19 jarige leeftijd kampioen van Nederland achter de grote motoren werd, heeft hij uit dankbaarheid de gangmaker een gouden horloge geschonken. Vader Bob zal wel een groot aandeel gehad hebben in dit geschenk. Ed is jong getrouwd en kreeg (zoals al geschreven staat) 2 kinderen: Manya en Bobby. Hij was heel trots op zijn kinderen en opa Bob was zeer vereerd dat hij werd vernoemd. Ed ging graag juichend over de finish, ook al wist hij dat hij verslagen was. Zijn motto was: je weet het maar nooit met de jury. In de Ronde van Zuid Holland van 1972 kwam hij ver na de winnaar als 40e juichend over de streep. De KNWU kon dat niet waarderen en Ed kreeg een boete. In dat zelfde jaar werd hij clubkampioen van de Spartaan. Direct na de start ging hij er vandoor. In het peloton werd kop over kop gereden, maar Ed pakte een ronde en won de wedstrijd Bij de Spartaan werden regelmatig loterijen gehouden, teneinde de clubkas te spekken.. Als nummer 5 of nummer 10 een winnend nummer was, kwam Ed enthousiast naar voren gerend met een briefje van vijf of tien met de uitroep: “Ik heb het winnende nummer.” In 1971 reden we met een ploeg van de Spartaan (Ed Kroon, Wim Knoors, Ad van Overveld en ondergetekende) een driedaagse wedstrijd in Melun en omgeving op uitnodiging van Sjoerd de Vries (toevallig gisteren jarig).
Op zondag was de laatste wedstrijd en ’s avonds hadden we een groot tuinfeest waar veel gegeten en nog meer gedronken werd. Terug in de jeugdherberg, waar we met zijn vieren op 4 matrassen op één kamer lagen, werd Ed ziek. Hij lag bij het raam en toen hij moest spugen (kotsen klinkt zo rottig) zou het te lang duren om over alle matrassen heen te stappen teneinde het toilet te bereiken, dus Ed deed het raam open en spoog naar buiten. Toen we de volgende ochtend na het ontbijt de jeugdherberg verlieten, zagen we de schade. Onder ons raam liepen veel min of meer rood gekleurde strepen op de witgekalkte muur.
Ik heb de neergang van Edward niet meegemaakt; goed dat hij het laatste jaar en misschien langer, clean was. Hopelijk heeft hij nog veel mooie momenten meegemaakt.
Ik herinner me Ed vooral als een zondagskind, je kon makkelijk kwaad op hem worden en moeilijk kwaad op hem blijven. Ik wens zijn kinderen, kleinkinderen, zussen, zwager(s) en overige familieleden heel veel sterkte toe.

Piet van der Meer

Geplaatst door Piet vd Meer, 29 januari 2012 19:12:11

foutjes

Beste nabestaanden, Voor mij was Edward Kroon tot zaterdag slechts een naam van een oud-wielrenner, zoals er honderden in mijn geheugen zitten, waarvan ik niets of nauwelijks iets weet. Na gesprekken met Bobby, zijn zoon, en een aantal Haagse wielervrienden, heb ik dit stukje geschreven. Dat er enkele kleine foutjes in zijn geslopen, spijt me zeer. Ze doen gelukkig niets af aan het totale verhaal. Mijn beeld van een man die veel fouten in zijn leven heeft gemaakt, maar desondanks zeer geliefd en populair was, blijft overeind. Ik hoop dat het door toedoen van de slogblog a.s. woensdag druk wordt bij de crematie, omdat de Haagse wielerwereld hem massaal de laatste eer zal willen bewijzen. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 30 januari 2012 07:27:46

Fred dankjewel!!

Beste Fred,
langs deze weg bedanken we je oprecht voor het stukje over onze vader...fijn om te horen dat er toch nog vele oud wielervrienden zijn.
vandaag staat er een algemen kennisgeving in de Haagsche Courant voor iedere geintresseerden.
mvg Manya Kroon

Geplaatst door Manya Kroon, 30 januari 2012 09:20:47

De eerste keer dat ik de naam Ed Kroon hoorde was in de 'dikke banden' fiets avonden in Den Haag. (Jaren 50)waar hij altijd bij de eerste was. Was ook aanwezig in Amsterdam toen hij kampioen van Nederland werd. (Was toen zelf nog een aspirantje)Heb hem later leren kennen op de Duinhorst wieler baan en naderhand diverse malen met hem en Leo Duindam "op stap" geweest.
Hij is altijd in mijn herinnering gebleven als een fijne "goser" met heel veel talent voor het fietsen, dat helaas er nooit helemaal uitgekomen is.
Ik wil iedereen hierbij condoleren met het verlies van Ed.

Geplaatst door Herman Homma, 30 januari 2012 17:08:14

Edward Kroon

Ook ik heb mijn oud-wijkgenoot Edward Kroon (hij woonde in de Voorthuizenstraat)altijd graag zien rijden. Hij was een echte aanvaller, nooit te beroerd voor een nieuwe demarrage. Daarom was ik ook blij juist hem op die zomeravond in het Olympisch Stadion naar de landstitel bij de stayers te zien snellen. Zijn doldrieste manier van koersen had wel wat van Niels Albert, de kersverse wereldkampioen veldrijden.

Tot mijn verbazing was Edward later degene die me in de zaak van Gerrit Bontekoe aan mijn nieuwe sportfietsje hielp, een Koga Miyata. "Werk jij tegenwoordig hiér?" vroeg ik nieuwsgierig, "jij had toch een eigen wielerzaak op de Hoefkade?" Zijn reactie: "Ja, maar het bleek heel moeilijk om nog een nieuwe zaak van de grond te krijgen als je met niks moest beginnen. Bestaande zaken, zoals Bontekoe, zijn in de loop der jaren geleidelijk gegroeid. Daar valt als nieuw bedrijf haast niet tegenop te boksen."

Het moet een trieste ervaring voor zondagskind Edward Kroon zijn geweest. Net als zijn verblijf in de Kessler Stichting, het opvangcentrum voor dak- en thuislozen, vlak achter me op de De la Reijweg. Volgens mijn voetbalvriendje van weleer, ons aller Theo ten Dam, was Edward net een eigen huis toegewezen. Ik weet niet of hij die al had betrokken, maar het blijft intens triest dat een ooit zo levenslustige sportjongen als hij kennelijk niet meer de tijd kreeg of de kracht vond, om nog iets van zijn leven te maken.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter (77), 30 januari 2012 18:40:27

overlijden Ed

Ik richt mijn woorden aan de familie en vrienden van Ed. Zojuist heb ik de verhalen over Ed's leven gelezen. Ik wist er niet veel van. Herkenbaar is zijn humor, en charisma waar hij veel mee gedaan kreeg. Ed kwam geregeld op het Openluchtbuurthuis achter zijn wooncomplex. Zelf ben ik daar ook geregeld te vinden en zodoende heb ik hem leren kennen. Het kontakt was vriendelijk en met veel humor doorspekt. Ik heb zelf altijd afstand gehouden omdat hij altijd zo met zijn charmes te koop liep. Daardoor kende ik hem dus oppervlakkig. De laatste tijd ging het met zijn gezondheid niet goed, al wist hij dat ook goed weg te lachen, zo ook maandag 23 januari toen ik hem voor het laatst zag. Ik vond hem er slecht uitzien en merkte dat hij zichzelf ook zorgen om zijn gezondheid maakte en dat hij ook triest overkwam. Alsof hij ergens hoopte dat verlost zou worden van alles wat hem op het hart lag. Zo herinner ik hem mij: als iemenad die het goede wil, maar er toch steeds net niet in slaagt. Wat jammer dat het kontakt met zijn dierbaren zo anders is geweest dan iedereen in zijn of haar hart wilde. Ik denk dat Ed het erg moeilijk had met dit feit. Ik hoop dat jullie met elkaar een goed afscheid hebben van Ed en ik zal een kaars voor jullie/hem opsteken a.s. woensdag.
Dat het jullie goed mag gaan,
Sabine Kafoe

Geplaatst door Sabine Kafoe, 30 januari 2012 22:27:44

Buurjongen ED

Als buurjongen van Ed op de Zuiderparklaan zijn we samen opgegroeid. Ed begon al vroeg met fietsen. De dikke banden races in de buurt werden vaak door hem gewonnen. Wat opviel waren altijd de de prachtige fietsen die hij had. Uiteraard door zijn vader Bob, die een motorzaak had, in en aan elkaar geknutseld. Zijn fietsen waren ook altijd rood herinner ik mij. Tot hij met een nieuwe witte RIH aan kwam. Dat was ook voor mij het sein om te gaan fietsen. Het is niks geworden. Geen talent. Ed wel. Hij won vele wedstrijden. Zijn Nederlands kampioenschap op de baan heb ik persoonlijk bijgewoond.
Ed had net als zijn ouders, ome Bob en tante Jo voor mij, de lach aan zijn kont hangen.
We hebben heel veel gelachen op de Zuiderparklaan en later in de Voorthuizenstraat.Enkele jaren geleden heb ik geprobeert hem op te zoeken toen zijn naam weer opdook bij de Spartaan. Het is mij nooit gelukt. Je hoorde wel allerlei verhalen over hem bij maar niemand wist mij te vertellen waar ik hem kon vinden. Tot ik zijn broer Arnold terugvond. Deze vertelde mij het trieste verhaal over het leven van Ed waarin hij beland was. Triest, werkelijk triest. Ik heb hem niet meer kunnen ontmoeten. Jammer. Ik wens zijn kinderen, kleinkinderen, broer Arnold en zus Kien toch sterkte met dit verlies. Ed rust zacht jongen.

Geplaatst door Chris Dijkman, 31 januari 2012 14:51:41

Edward Kroon

Met tranen in mijn ogen zit ik dit te typen, ja niet in het Haagje, maar zoals de meeste Uwerzijds wel weten op het bijna altijd stralende Tenerife, ja onlangs reageerde ik op een ingezonden stukje, of Edward nog in het leven was, dat vroeg ik mij af, echter nu ik deze onheilstijding lees, moet ik toch aan hem terugdenken als een goede wielrenner, levensgenieter, dat had hij waarschijnlijk geerfd van zijn moeder, die ook altijd met een lach de bezoekers in de Voorthuizenstraat te den Haag, je van een kopje koffie of een ander drankje voorzag, ja daar werd heel wat afgelachen, ook in de wasserij annex stomerij in de Naarderstraat waar zij de scepter zwaaide, was het een gezellig toeven.Ik vind het achteraf fijn dat ik Edward, persoonlijk had uitgenodigd om de jaarwisseling, jaargang 2009 - 2010 bij mij thuis te door te brengen, daar het in de Dr, Kesslerstichting aan de de La Reyweg niet zo aangenaam zou zijn, er werden oude verhalen aangehaald, en de avond was om, en het nieuwejaar een eind op streek, toen ik hem met een tas vol kleding en een zaskcentje uitgeleidde deed, richting, waarheen weet ik niet, het was iedergeval een vrouwspersoon, zoals hij mij meedeelde, nadien heb ik hem nog eenmaal ontmoet, in de buurt van het Heeswijkplein alwaar hij een flat van de gemeente toegewezen kreeg, echter nadien heb ik niets meer van hem vernomen, alhoewel ik diverse malen naar zijn mobielnummer gebeld heb, echter zonder resultaat, ik wil toch op de eerste plaats zijn kinderen Manya, vernoemd naar tante Manya (overleden echtgenote van ex renner Jack Mesters, en Bob ( Bobby ) vernoemd naar Opa, alsmede zijn zus Kieneke, echtgenoot van Michas Bertou, over wilerfamilie gesproken! en broer Arnold, condoleren met het verlies van een markante persoonlijkheid, nu ik bijna aan het eind ben van mijn relaas met nog steeds waterige ogen, maar de realiteit zegt doorgaan zoals je altijd gedaan hebt, ik wens jullie allen veel sterkte toe met zijn verschijden, en zal hem altijd blijven herinneren als een fijne aparte vriend, ik schrijf dit van het verre Tenerife, echter mijn gedachten zullen toch nog lange tijd bij hem zijn en vooral op morgen 1 Februari, ben ik in gedachte bij de crematie op Ockenburgh te den Haag, en verwacht ondanks alles veel van zijn vroegere vrienden en renners van hem afscheid nemen, ik deed het op deze manier, LIEVE JONGEN RUST ZACHT! Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 31 januari 2012 15:48:32

Edward Kroon crematie

Lieve Theo en andere oud vrienden en wielervrienden,

dankjewel voor alle lieve anekdote's die hier de revu passeren.Dit is voor ons een vredige afsluiting om ondanks zijn roerige leven toch te weten dat er altijd mensen om hem zijn blijven geven...
ik wil vooral THeo ten Dam bedanken voor de zorg die hij nog niet zolang geleden met oud en nieuw hem heb weten te geven.
Dit is toch fijn om te horen terwijl wij als kinderen dit niet meer op konden brengen, maar daarom raakt het ons niet minder.....heel erg lang geleden is mijn vader al bij ons weggeglipt, maar zo af en toe kwam er een man met een clownsgezicht langs die clown had alleen nooit mijn vader bij zich, die clown kwam altijd alleen...deze verhalen zullen wij als kinderen dierbaar bewaren en opslaan bij zijn foto's...
Lieve Theo echt heel erg dank voor je zorg naar mijn vader toe in gedachten morgen ben je erbij voor ons
mvg Manya

Geplaatst door Manya Kroon, 31 januari 2012 16:43:52

crematie Ed Kroon

Ben met mijn broer Martin naar de crematie geweest.Was
ontroerend hoe een aardige gozer als Ed zo af is kunnen glijden en dan wel bij iedereen die er was een lach op het gezicht kon toveren.
Ruud Bakker sprak over Ed zoals wij hem ons herinneren.
Piet van der Meer stond op een van de vijf foto's die Ed als een soort altaar op zijn kamer had. Met er naast zijn kampioenstrui van Nederland 1965 Grote Motoren. Al met al laat het zien hoe kort het leven is dus wij moeten er goed van genieten en daar zou Ed het volkomen mee eens geweest zijn.

Veel sterkte voor de familie
en ik zeg tot horens of schrijfs.

Piet Kettenis

Geplaatst door Piet Kettenis, 02 februari 2012 08:41:09

Edward Kroon

Lieve Manya en overige familieleden, bedankt dat jullie mijn afwezigheid op waarde hebben ingeschat, terwijl de crematie bezig was waren de ogen nog steeds vochtig en nu nog terwijl ik ik dit type rollen de waterlanders over de wangen, echt waar niet gelogen, ja ben nu eenmaal een geemotioneerd persoon, al kom ik dikwijls niet zo over, je ziet maar weer schijn bedriegt,ja je zult Edward toch blijven herinneren zoals hij werkelijk was, dat geld voor de familie ook over zijn negatieve kanten, echter zoals het altijd gaat, niks dan goeds over de overledene, en deze gedachte moet de boventoon blijven voeren, voor mij zal dit altijd zo blijven, en vind het fantastisch dat een Ruud Bakker ( alias TEX )dat was zijn bijnaam als doelman van de Haagsche voetbalvereniging A.D.S., ja dat zullen niet veel mensen van deze persoon geweten hebben, echter ik wel en dat is hiermede ook wereldkundig gemaakt door onder getekende van dit relaas. Nu hoop ik iets prettiger te eindigen en hoop dat de gehele familie en bekenden veel steun kunnen putten uit de ondersteuning die jullie ook verdienen, wat mijn betreft is dat voor 100% het geval, nu ik eindig de overpijnzingen, echter nu de tranen enigsinds zijn opgedroogd, U allen gegroet op een momenteel bewolkt Zuid Tenerife. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 02 februari 2012 13:08:47

Edward Kroon

Ben gisterenmiddag naar de crematie van Ed grweest.
Maakte veel indruk op mij ook hoe de kinderen ermee omgingen.
Dat was zoals men in wielertermen zegt Grote Klasse.

Ik heb mij in het na mijn uitglijer met de doping niet met die kant meer van de wielerport bemoeid.
Wist ook niet dat Ed zo diep gezonken was jammer als je zoveel talent heb.

De toespraken van zowel zijn kinderen als Ruud Bakker waren indrukwekkend.

Vond het het leuk om de gerb Kettenis weer te spreken en Jan met eega en meneer Strik de oud voorzitter van RRC Sparta waar blijft de tijd.

Gr,
Chris Kipping

Geplaatst door Chris Kipping, 02 februari 2012 16:29:19

Bedankt

Het rare gevoel overheerst nog steeds,afscheid hadden wij allang genomen maar nu ineens is alles definitief.
altijd was er nog een stille hoop dat die ineens voor je zou staan totaal "genezen" en dan weer zou zeggen "he ouwe pikkebaas" en dat er gewoon weer gelachen werd. tevens was dit ook de angst om weer geconfronteert te worden met alle problemen maar ook weer die innemende man, waar je toch geen nee tegen kon zeggen.Blij waren wij met alle belangstelling ,zeker van al zijn geliefde wielervrienden.
wat zal die toch nog trots hebben meegekeken dat zijn vriendje Rudie Bakker de moeite had genomen om nog het woord te nemen.
Hopelijk komen we hier nog veel leuke verhalen tegen van ons vader z'n carriere in de wielrennerij.
met gepaste trots kan ik melden dat z'n kampioenstrui ondertussen een plaatsje heeft bij mij op het dressoir.ik hoop ook ooit nog eens de medaille terug te vinden.Bedankt en blijf schrijven ?!?!

Geplaatst door Bobby Kroon, 03 februari 2012 04:58:42

Vaarwel Edward

Het afscheid gisteren vonden wij zeer emotioneel. Heel goed van Manya en Bobby dat ze dit zo geregeld hebben. Wij waren blij om ook nog andere wielervrienden te zien voor zijn afscheid. Edward kwam en ging in ons leven. Als we hem zagen was het altijd een vrolijke boel. De laatste jaren was er ook door Bernard's ziekte weinig contact. Hij heeft nog een keer gebeld naar mij om te vragen hoe het met hem ging. Hij woonde toen in Brabant vertelde hij en zou nog eens bellen als Bernard weer thuis was. Dat contact is er helaas niet meer geweest.
Manya en Bobby, jullie mogen trots zijn dat jullie dit zo hebben geregeld en hoewel hij niet meer in jullie leven was: zonder hem zouden jullie er niet zijn geweest. Dus hij heeft toch iets goeds nagelaten. Het is triest te weten dat we hem nooit meer ergens zullen tegenkomen.

Geplaatst door José en Bernard van der Putten- Smulders, 03 februari 2012 15:06:37

Edward Kroon

Edward Kroon.

Toen ik hem als buurjongen leerde kennen heeft hij me hard laten fietsen en om op tijd bij de crematiedienst voor het afscheid te zijn heb ik goed op de pedalen moeten staan. Maar het is me gelukt met de38 jarige Peugeot damesfiets, ik was precies op tijd Als jongen ging ik altijd mee naar de wedstrijden en ik zat menige keer na de wedstrijd naast oom Bob in de volkswagen Kever met de beker in mijn handen op de weg terug naar huis. In de winter gingen we schaatsen op de Hokij, want de wielrenners moesten in training blijven. We hebben als jonge jongens veel hard gereden met Edward op de Bilthovenselaan, Blaricumseplein, Tienhovenselaan, Kortenhoefsestraat en de Doldersestraat. We reden op gewone fietsen, waar we de spatborden af hadden gehaald. Ik had een Peerles gehad op mijn 6e verjaardag gekocht bij Piot op de Soestdijksekade. Ik was wel de jongste en de kleinste, maar ik vond het altijd leuk. Ook voetbalde we veel op straat en met me tiende ben ik op voetbal gegaan. Arnold de broer van Edward was minder met de sport en toen hij een keer meevoetbalde werd hij aangereden door een brommer en brak zijn been. Maar met zijn gipspoot heeft hij nog staan keepen op het veld aan de overkant van de zuiderparklaan, waar we op konden komen door een gat in de afrastering. Toen ik 15 was heb ik het contact met de jongens verloor daar ik ging werken en de fout in ging door teveel te drinken wat ons thuis en op het werk met de paplepel werd ingegoten. Dus het sporten kwam op de tweede plaats. Ik ben wel blijven voetballen tot mijn 32e en toen heb ik een racefiets gekocht en sinds die tijd fiets en schaats ik. Na hele lange tijd kwam ik Edward tegen in de Elandstraat toen ik op zoek was voor een mountenbike voor me neefje. Het eerste wat hij tegen me zei was weet je nog dat we zaterdagsmiddags stonden te kwijlen als Wim Charité zijn loon op kwam halen bij jou ouders, want daar werkte hij bij in de stratenmakerij en dan zette hij zijn fiets naast het portiek tegen de gevel. Ja, dat wist ik nog wel. Ik heb toen een mountainbike bij hem gekocht en hij heeft ook nog een racewiel van me van een nieuwe naaf voorzien en gespaakt en gericht. Als ik via mijn werk langs de elandstraat kwam wipte ik wel eens langs en merkte dat het niet zo goed meer ging. Ik weet waar ik over praat met het drankverleden van mij. Ik hoorde ook van de jongens waarmee ik schaats en fiets elke keer vervelende verhalen. De laatste keer dat ik hem zag was bij de citybox in de saturnusstraat en toen zag het er niet goed uit. In mijn jonge jeugd was hij mijn grote vriend en voorbeeld en ook oom Bob. Ik wens de nabestaande veel sterkte toe ook Arnold en Kieneke.

Hans Hijgenaar.

Geplaatst door Hans Hijgenaar, 03 februari 2012 22:00:46

Efficiënt

wIl ook even reageren op al de leuke en minder leuke verhalen
Ik kende Edward ook uit de wielersport heb veel van hem geleerd
Op alle fronten zowel de sport als zakelijke kant ook hoe je het niet moest doen
In de jaren 80 kreeg ik weer contact met hem hij zocht werk monteur
Zijn zaak de fietsenmakers in de rooseelstraat was over de kop
Nou zoals vele weten ed Kon goed babbelen en een prima monteur
Dus ik heeft hem in dienst genomen
Nou ik kan iedereen vertellen het was een hele leuke periode en heb veel gelachen met hem
Even een mooi verhaal wij gingen met het personeel een lang weekend
Naar België een lol met ed was een super weekend samen met zijn toenmalige vrindin Bianca
Het vroor dat het kraakte wij hadden onze schaatsen meegenomen ,die avond hadden we aardig gegeten en gedronken nou ik vertellen ed stond al klaar om de volgende dag teschaatsen die was beresterk,
Later ging het wat minder met hem er melde steeds meer schuldeisers en verkeerde zogenaamde vrienden van hem op zijn werk en hij niet de discipline om er goed op te reageren
Heb hem ook een keer zo gek gekregen om de rice of rozes te rijden op een geleende fiets heb ik hem uit zijn bed gerukt en vertrokken uit de veiling naaldwijk nou 15 jaar had hij niet zoveel km gemaakt na afloop feestje bij Leo van vliet super gezellig tot diep in de nacht gefeest
Later ging het niet goed met ed
Ik had veel lol met ed maar ook veel verdriet met hem Bobby en. Manga
Begrijpen dit wel
Ed was een groot talent op vele gebieden
Ik zal altijd positief aan hem denken ondanks alles

Geplaatst door Tommie ludovici, 07 februari 2012 19:35:50

Edward Kroon

Af en toe kijk ik wel eens op deze wielerblog.Maar dit keer draait mijn maag om.Edward Kroon overleden zie ik.Met hem heb ik in mijn periode in dienst in de 65jaren een leuke tijd gehad.Hij reed met fedor den Hertog (ook al overleden),Pierre Dijkstra een Drent en Harm Smits een Groninger(hoe zou het met hen gaan?) en mijn persoontje in het militaire wielerteam.Zweedijk was de grote militaire baas.Wonnen in ploegentijdritten enkele grote prijzen zoals Aken. Nu verneem ik dat het al een tijd niet goed ging met Edward.Dat doet me pijn Zo ken ik hem niet.Voor mij blijft het beeld van een fijne vent waar ik goed mee overweg kon. Later geprobeerd met hem contact te krijgen .Is me nooit gelukt.Jammer vond ik dat.Hij rust in Vrede.

Geplaatst door Wim Neeskens, 08 februari 2012 22:10:19

Overlijden Edward Kroon

Op de eerste plaats mijn deelneming met het overlijden van Edward Kroon, voor zijn kinderen, verdere familie en vrienden. Op de avond voor mijn vertrek met vakantie kreeg ik het bericht te horen. Dat Edward Kroon was overleden. Hoewel ik wist dat het met zijn gezondheid slecht was, kwam het toch als een verrassing en gaan je gedachten terug naar de tijd welke ik Edward meemaakte, zowel als wielrenner als privé. Ook ik heb met Edward wel eens een heftig moment meegemaakt, dat zit nou eenmaal in het leven opgesloten. Kortom we waren met z'n allen de grip op hem kwijt en dan moet je mensen helaas loslaten, met alle gevolgen vandien. Ik denk vooral terug aan de mooie momenten, welke ik met hem meegemaakt heb en daarom uit beide, een kort verhaal. Er werd een ploeg van De Spartaan uitgezonden naar Zuid-Engeland (Piet Kettenis, Ad van Overveld, Michas Bertou, Edward Kroon en ondergetekende). We moesten echter eerst nog op zaterdagmiddag de Ronde van Zoetermeer rijden en daarna snel naar de luchthaven van Zestienhoven. In het vliegtuig naar Londen om aldaar over te stappen op een vlucht naar Zuid-Engeland. Edward moest zo nodig ergens boven de Noordzee naar het toilet. Na een paar minuten ging het deurtje weer open en daar verscheen Edward met gereedschap in zijn handen en vroeg luidkeels aan de stewardess welke motor er rookte. Veel van onze medereizigers pakten een kotszak, maar Edward stond te lachen. Na ons wielerleven ging ik meerdere keren met de hele familie mee op vakantie, o.a. naar Alicante, waar een aantal appartementen naast elkaar werd betrokken. Het verzamelen vond altijd plaats op het balkon van Arie en Marie Avé (zijn schoonouders). Op een moment zei Edward tegen mij: vraag jij eens aan Arie om een gebakken eitje en zo gebeurde. Arie stond op om in de keuken aan de gang te gaan. De tikken op de rand van de koekenpan werden harde klappen, want wat bleek? Edward had alle eieren eerst hard gekookt en toen weer terug in de koelkast gezet. Dat was de humor van Edward.
Zo zijn er vele verhalen te vertellen, misschien moet dat boek over de Haagse en Westlandse wielersport toch maar eens geschreven worden. Wie weet zelfs een serie. Edward zal vaak in die verhalen over vroeger een hoofdrol krijgen, want hij hanteerde de spreuk: 'een dag niet gelachen is een verloren dag'. Maar laten we aan hem denken in de mooie momenten, we kunnen het toch niet meer veranderen. Dick van Kerpel

Geplaatst door Dick van Kerpel, 10 februari 2012 08:21:28

Machtig mooi

Machtig mooi dat IEDEREEN met zoveel plezier en goede gedachten aan 'onze' Edward terug denkt. Het was toch een heerlijk joch. Een groet aan zijn kinderen en kleinkinderen en veel sterkte.
Vraagje aan Kieneke Bertou, zou jij mij kunnen mailen op rob@eurosprinting.eu Ik heb een hele mooie foto van Herman Homma gekregen en die zou ik graag aan MNichas door willen mailen. Doe hem de groeten.
O ja anecdote: in de tijd dat net pas de eerste kleuren-tv's op de markt kwamen startte Edward als vertegenwooridger in wielersportkleding bij mij. En *natuurlijk* verkocht hij direct al op de 1e dag als een gek. Maar de dagen daarna hoorde ik niets meer van hem. Toen ik hem aan de Hoefkade ging opzoeken zat hij languit voor de nieuwe kleuren-TV, die had hij gekocht van de opbrengst van de 1e dag EN dat wat hij de volgende dagen nog had moeten verdienen in plaats van voor de TV te zitten.

Geplaatst door Rob ten Hagen, 15 februari 2012 11:09:30

England en ED

Dick van Kerpel heeft het al beschreven onze trip naar Zuid Engeland maar wij vlogen niet van Londen naar Zuid Eneland maar zijn toen opgehaald met de auto door een voorzitter en zoon van de wielerclub die deze wedstrijden organiseerde. We hebben toen heel erg veel gelachen om een richtingaanwijzer die Ed gerepareerd had. Op de terugweg hadden wij op Londen overbagage dus betalen. Maar Ed zei betalen dat nooit jongens we trekken zoveel mogelijk kleding aan en doen ook de sleutels ed in onze zakken. Wij hadden toen geen overgewicht meer en de anekdote zoals Dick heeft beschrevenn was het gevolg van deze sleutels in Ed zijn zakken. Verder wil ik wel kwijt dat Ed bij mij altijd de afspraken die wij gemaakt hadden onder het fietsen altijd nakwam zondermeer. Voorbeeld met zijn 2 en vooruit in Voorschoten bij de nieuwelingen Ed kon niet meer overnemen en zei Piet ik sprint niet mee, en dat kwam hij na. Ik heb bij anderen wel anders meegemaakt.
Ik heb het na de crematie om mijn jaargenoot een beetje moeilijk gehad in mijn herinneringen was het een toffe vent en jawel humor.

Geplaatst door Piet Kettenis, 16 februari 2012 10:02:13

Ed kroon

Zojuist gelezen in de À.D artikel over Ed van wieg tot graf 20 februari
Heeft hij toch weer de krant gehaald

Geplaatst door Tommie ludovici, 20 februari 2012 16:50:33

Edward Kroon

Op 29 januari stond op de slogblog het bericht over het overlijden van Edward Kroon. De beschouwing en analyse van Fred over Edward was goed en liet aan duidelijkheid niets te wensen over wat betreft het gebruik, de verslaving en de verwoestende werking van bepaalde preparaties. Er kwamen hierna 24 reacties en grotendeels verhaalden die over de 'grappen en grollen'die men met Edward in allerlei situaties had meegemaakt en beleefd. Mede hierdoor kreeg Edward een soort Heldenstatus. Niets is echter minder waar en het is verbazingwekkend dat vrijwel niemand in al of niet bedekte termen heeft gewezen op het oneindige en niet te beschrijven leed dat Edward zijn naasten waaronder zijn ouders, vrouw, kinderen en kleinkinderen heeft bezorgd. Edward Kroon had niet alleen als wielrenner maar vooral ook in zijn aanvankelijke beroep als verkoper binnen het cyclisme een aangeboren talent, maar hij heeft daar niets mee gedaan. De teneur van vrijwel alle reacties was dat 'men met Edward zoveel had gelachen'. Er zijn mensen in de nabije omgeving van Edward die alleen maar hebben gehuild en dan niet van vreugde, maar als uiting van oneindig veel menselijk verdriet.

Geplaatst door koos tacx, 25 februari 2012 09:50:18

reactie van Koos

De reactie van Koos Tacx is me uit het hart gegrepen. Toen ik op 29 januari het eerste gesprek had met Bobby Kroon, de zoon van Edward, ging het voornamelijk over het verdriet dat deze toch talentvolle man zijn vrouw, kinderen en familie heeft aangedaan. Ook mij heeft het verbaasd dat niemand van de reageerders, behalve zijn kinderen, op dat aspect is ingegaan. Het is goed dat Koos daar alsnog op wijst. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 25 februari 2012 10:22:20

Dank Koos.

Dankjewel voor het medeleven na het overlijden van mijn vader.
Zoals ik al heb laten weten was het inderdaad niet zo rooskleurig als dat het allemaal leek...toch ben ik blij dat jullie allemaal nog stil hebben gestaan bij zijn leven en afscheid hebben genomen een ieder op zijn eigen waardige manier dit verdient diep respect.Voor ons als kinderen is het dan zeker des te moeilijker om dit een normale plek te kunnen geven..ik ben altijd overspoeld met complimenten over "mijn talentvolle vader" helaas heeft het ons niets goeds gebracht..toch een aantal jaren geleden ervoor gekozen het contact niet meer te hervatten, was er toch tijdens het regelen van zijn uitvaart het gevoel van "het is toch mijn vader"...dus ik heb mede uit respect naar mijn grootouders toe, Bob en Jo Kroon daarom heb ik dan nog maar voor een klein waardig afscheid gekozen, meer heb ik niet kunnen doen... nu al een paar weken loop ik met een rotgevoel..Waarom...het had zeker voor mij en Bobby anders kunnen wezen...onze kinderen hebben helaas nooit een opa gehad...20 februari heeft er een mooi stukje in de krant gestaan, door zijn rouwadvertentie zijn wij benaderd door de Haagsche Courant , waarin doorsnee het levensverhaal ingekort beschreven is.Na overleg met de journaliste heb ik gevraagd om een aantal stukjes weg te laten voor de nabestaande,want hoe leuk het stukje ook lijkt, het voelt voor mij zeker niet als een eervolle status die hij gekregen heeft maar het was de wrange waarheid, wij als kinderen en kleinkinderen moeten het hiermee doen helaas. Voor nu houd ik maar in gedachten dat iedereen de leuke dingen wil blijven herdenken gellukig maar...het slechte wist iedereen toch al.
wij als kinderen hebben via wegen gevraagd naar leuke anekdotes over mijn vader,want zoals u begrijpt wij hebben er niet veel!
Beste mnr.Tacx en Fred dankjewel voor jullie toelichting op dit zo trieste verhaal van Ed mijn vader.

Geplaatst door Manya Kroon, 25 februari 2012 18:42:06

tennisser Ed

Ed heb ik maar kort mee mogen maken. Af en toe woest op zichzelf als de bal niet daar kwam waar hij wilde.Toch in die te korte periode veel gelachen. Voor mij de aardige goedlachtse tennisser Ed. Veel sterkte voor de familie. Ed, rust zacht

Geplaatst door Edgar Elmendorp, 12 juni 2012 17:31:34

mijn maatje is er niet meer

Beste ed kroon rust zacht jongen.
Je maatje André

Geplaatst door Andre, 17 juli 2012 19:50:34

De lach van Ed

Ja het is al 10 maanden geleden maar met het bladeren kom ik Ed weer tegen. Jammer dat er geen verhalen meer over Ed worden geschreven. Er was ook verdriet maar dat komen we allemaal helaas tegen. dus graag de leuke verhalen over een vent met humor en een heerlijke lach.

Vriendelijke groet,
Het krijtje van Piet Kettenis

Geplaatst door Piet Kettenis, 02 november 2012 22:04:06

Raam Ed

Zomaar een verhaal van Ed en Piet (ondergetekende). Als jongens van 18 a 19 jaar oud gingen wij naar de ronde van Friesland. Dit was zo bedacht door de heer Kroon Sr. en de heer Kettenis Sr. Daar zouden wij als jonge gasten elkaar kunnen bijsturen en of aanvullen. Het idee was goed alleen de uitvoering zal ik nu beschrijven. Aangekomen in Leeuwarden vonden wij een pension waar om 11 uur s avonds de deur op slot ging.
Wij waren vroeg dus wat eten en toen nog wat drinken. Cola en Sinas wel te verstaan want we waren serieus. Maar om een uur of 10 waren we onderweg naar het Pension toen Ed zei Piet ik kom achter je aan dus ga maar vast.Ik naar het Pension gewacht op Ed maar 11uur geen Ed en Piet viel in slaap. Werd om ongeveer 12 uur door Ed wakker gemaakt met de vraag Piet kom even helpen. Wij naar beneden en naar de WC daar had En om binnen te komen het venstertje uit het raam gehaald maar dat stond nu buiten op de grond ongeveer een 1,5 meter lager. Ed zijn oplossing: Piet jij op het toilet staan ik uit het raam hangen en jij mij langzaam omhoog halen met het raampje in mijn hand. Na veel gelach en andere uitingen kwam het raam op zijn plaats en wij tevreden naar boven. De volgende dag reden wij allebei een goede koers.
Maar toen anze vaders het te weten kwamen was het geen optie meer dat Ed en Piet samen op pad(met overnachting) gingen.

Geplaatst door Piet Kettenis, 07 november 2012 19:33:52

Edward Kroon 1 jaar

Een jaar geleden Edward Kroon
RIP

Geplaatst door Piet Kettenis, 29 januari 2013 08:25:28

Edward kroon

Dankjewel Piet Kettenis
Dat je stilstond bij de het overlijden van mijn vader 1 jaar geleden...respect hiervoor
Dat je toch nog steeds leuke verhaaltjes plaatst , ik kijk nog regelmatig op deze site , ik print alle verhaaltjes uit en wil er zeker voor de kleinkinderen iets leuks mee doen..
Mocht er nog steeds leuke anekdotes zijn , bij mij zijn ze zeker nog welkom
Groetjes Manya Kroon

Geplaatst door Manya Kroon, 02 maart 2013 08:25:37

Ed Kroon

Ja Manya ik heb het altijd een wereldgozer gevonden.
Ik weet van zijn mindere kant
maar voor mij blijft het Ed met de Gulle lach.
Ronde van Waddinxveen Ed en Piet voorop gaan vol een bocht door komt van de andere kant een dame in haar auto ons tegemoet. Ed schiet links langs de auto en ik schiet de stoep op. We rijden door met de schrik en verontwaardiging
in onze benen en hoofd. Die dag won Piet de wedstrijd en Ed werd tweede ondanks de spookrijdende dame.

Geplaatst door Piet Kettenis, 05 maart 2013 10:04:55

Wie o wie....

Maar wie o wie leverde(n) de amfetamine, die Fred van Slogteren noemt, aan Edward Kroon.
En wie namen het voor de koers en tijdens het verkleden samen met hem lachend in?
Wie is er dientengevolge mede-verantwoordelijk voor de verslaving van Edward Kroon?
Ik heb inmiddels veertig jaar lang mijn mond gehouden en zal dat blijven doen, maar van een aantal reacties hierboven zakt mijn broek af.
Wat een hypocrisie.....!

Geplaatst door Bert Visser, 28 juli 2013 18:04:21

De consequentie van zwijgen

Beste Bert,

Een typisch menselijk trekje; met het terugkijken op de jaren wordt veelvuldig de witkwast gehanteerd. Het lijkt er bijna op dat je (voormalige) wielrenners herkent aan de hoeveelheid verf die ze wensen te verknoeien.
Jij ergert je aan de hypocrisie rondom het overlijden van Edward Kroon. Elke verslaving begon ooit bij een dealer of mede gebruiker die niet eenzaam wilde gebruiken en het verkeerde voorbeeld gaf. Althans, zo interpreteer ik jouw redenering. De vraag is of je elke caféhouder verantwoordelijk mag houden voor de alcoholisten die hun bedrijf bezoeken. Aan stomdronken figuren blijven doorschenken is een ander verhaal.
Maar jij blijft zwijgen, vermeld je er nadrukkelijk bij.

Wat we vooral van de laatste jaren hebben geleerd is dat juist dat hardnekkige zwijgen een van de zieke elementen is die diep geworteld zitten in de wielrennerij. Het heeft dopinggebruik mede mogelijk gemaakt en in ieder geval zo lang laten doorzieken.
Een tijdje terug verhaalde Jan van de Horst dat hij een Nederlands kampioenschap verloor aan iemand die gedoped was. Ook Jan blijft zwijgen. Misschien wordt het tijd voor iets minder consideratie met de bedriegers van toen. Niet om alsnog een bepaald gelijk te halen, maar wel om een voorbeeld te stellen voor toekomstige bedriegers. Hopelijk raken we dan ook verlost van die foute heldenverhalen. Er is teveel stil verdriet, diep gewortelde treurigheid waar geen journalist zijn laptop voor openklapt.

Geplaatst door joep scholten, 29 juli 2013 08:45:06

De consequentie van zwijgen

Beste Joep,

Je gebruikt in je reactie het woord bedriegers.
Ik geef de voorkeur aan het woord gebruikers.
Het merendeel van de gebruikers van destijds - en dat waren er heel veel - was er heilig van overtuigd dat pakweg 80% van het peloton aan de stimulantia zat.
Het is m.i. volkomen zinloos om de gebruikers van toen alsnog aan de schandpaal te nagelen.
En al helemaal niet met de reden om verlost te zijn van foute heldendaden.
De geschiedenis in zijn algemeen staat namelijk meer dan bol van foute heldendaden.
En die heldendaden vertellen wij en slikken (aardige woordspeling) we met zijn allen met open ogen en als zoete koek.
Ik heb al met al zo'n donkerbruin vermoeden, nee de vaste overtuiging, dat veel van de gebruikers van toen met de kennis van nu, spijtoptanten zijn.
Het is aan die spijtoptanten zelf om het zwijgen al dan niet te doorbreken.
Niet aan mij en ook niet aan jou.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden Joep, maar met de weg die men op dit moment bewandelt, komen we er niet.

Wat die hypocrisie betreft, zij die het aangaan weten wel wat ik bedoel.

En met betrekking tot journalisten die al dan niet hun laptop openklappen, er zijn "journalisten", nou ja journalisten, die al meer dan twintig jaar in de sportwereld het brood verdienen en die de mooie praatjes en leugens van de dames en heren sporters op hun woord geloofden.
Gaan we die ook aan de kaak stellen.....?

Geplaatst door Bert Visser, 29 juli 2013 09:48:34

gewetenlozen

Beste Joep en Bert, Of het bedriegers zijn of gebruikers is niet relevant. Waar het in het verhaal van Ed Kroon om gaat is de schade die lieden als hij aan hun vrouw en kinderen hebben toegebracht. Het zal je man of vader maar wezen. Daarom opteer ik voor het woord gewetenlozen. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 29 juli 2013 10:01:04

De Welwillenden!

Beste Bert,

Ooit begon ik bij een bedrijf waar de hoogste baas tijdens vergaderingen altijd in gemeenplaatsen sprak. Onder de noemer ‘wie de schoen past trekke hem aan’ smeerde hij zijn ongenoegen uit over de hele groep. In een persoonlijk gesprek heb ik hem toen lafheid verweten en aangeraden die personen aan te spreken om wie het gaat en er geen hele vergadering mee te belasten.
Omdat er veel gebruikers (jij denkt 80%) zouden zijn, noem je ze geen bedriegers. Na 1966 was bijv. amfetamine een verboden stof maar jij en ik, en met ons de meeste hebben nooit meegemaakt bij de amateurs, dat er gecontroleerd werd. Wie willens en wetens toch gebruikte, mag je wat mij betreft best bedrieger noemen.

In tegenstelling tot jou ben ik ervan overtuigd dat de weg die men nationaal en internationaal nu opslaat een onvermijdelijke is. Openheid en voorlichting zijn daarvoor grondvoorwaarden. Vergelijk het met alcoholisten. Ook daaromheen hangt vaak een verkeerde sfeer van stoer doen. Tot het echt uit de klauw loopt.

Onlangs overleed de Franse cardioloog Olivier Ameisen. Hij bracht zijn eigen alcoholprobleem in het nieuws, schreef een boek, Le dernier verre, en probeerde op deze manier het fenomeen artsen met een alcoholprobleem meer aandacht te geven. In Nederland kennen we sinds kort, naar Canadeesmodel, het zogenaamde ABS (abstinentie en antiblokkeersysteem bij artsen) waar artsen zich kunnen aanmelden voor behandeling voor hun verslaving. Wij, de (toekomstige) patiënten hebben er baat bij. Jonge mensen die een sport bedrijven beschermen tegen de waanzin van het gebruik van foute (in potentie) gevaarlijke middelen is minstens zo belangrijk. Het begint allemaal met openheid.

Tenslotte;
Fred opteert voor het woord gewetenlozen in plaats van bedriegers of gebruikers. Als het beessie maar een naam heeft. Voor journalisten die willens en wetens alleen maar uit waren/zijn op mooie verhalen heeft Jonathan Little de pakkende term bedacht: ‘Les Bienveillants’. De welwillenden, in de loop der geschiedenis berokkenen ze veel kwaad zonder ooit ter verantwoording te zijn geroepen.

Geplaatst door joep scholten, 29 juli 2013 10:38:37

De nieuwe weg...

Beste Joep,

Allereerst wil ik nog eens benadrukken dat het probleem waar ik vandaag over schrijf, er één is uit het verleden.
En ik weiger de gebruikers van toen bedriegers te noemen.
Niet omdat er m.i. (80%) zoveel gebruikers waren, maar vooral omdat er destijds dus een allerwegen ingeburgerd gebruik van amfetamines bestond.
Wie toen bereid was anderen in vertrouwen te nemen, kon zonder enig probleem aan "den drog" komen.
Let wel, men verstrekte het dus aan.... elkaar!
Wie goed naar Michael Boogerd luistert, bespeurt nog altijd dezelfde handelwijze.
Allerminst bedrog ten opzichte van sporters onder elkaar.

Wat men niet in de smiezen had, was dat men elkaar wel naar de "verdommenis" hielp.

Ik ben blij dat je m.i. heel belangrijke grondvoorwaarden noemt als openheid en voorlichting voor de "nieuwe weg" die men nu gaat.
Je schrijft het zelf al, ik ben er (nog) niet van overtuigd dat men succes gaat behalen.
Van één ding ben ik wel overtuigd, stimulantia als amfetamines, anabolen, androgenen, epo enz enz zijn zonder meer onnodig en ongewenst.
Onnodig omdat het prima zonder kan en ongewenst vanwege de risico's voor de fysieke en psychische gezondheid van een sporter.

Geplaatst door Bert Visser, 29 juli 2013 13:28:13

De consequentie van zwijgen

Beste Joep voor zover ik je kan volgen wil jij net als bijna ieder rechtgeaard mens een zuivere sport. Wat is mooier dan met een eerlijk geweten te kunnen zeggen dat je KAMPIOEN bent geworden? Maar wat is erger als men je na een eerlijke strijd weet te vertellen dat je gedrogeerd was, dus oneerlijk spel hebt gespeeld. Joep, ik heb dat allemaal van nabij meegemaakt toen ik nog een jonge twintiger was. Gelukkig kwam, na een grondig intern onderzoek de aap uit de mouw. De controle was gesaboteerd! De ware toedracht lag nogal gecompliceerd. Enerzijds voor de zondaars en anderzijds voor het in de kinderstoel staande controlesysteem van de KNWU. We kwamen tot de conclusie dat we het hele gebeuren het beste onder de mat moesten schuiven. Iets waar ik en dat zeg ik eerlijk, later spijt van heb gehad, waardoor ik het soms niet voor me kon houden en zo weet een beperk aantal mensen exact hoe de vork in de steel zit. Ik heb het, ondanks mijn toezegging dus niet verzwegen, maar ook niet aan de grote klok willen gehangen. Er is door dit voorval door de KNWU veel lering getrokken voor de jaren die volgden.
Beste Joep, omdat mensen als Jan van Dulm en Juuf van Ballegooijen de Jong e.a. het beste met onze sport voor hadden heb ik hen niet willen beschadigen en met het voorstel van de KNWU meegewerkt! Overigens heb ik bewondering voor je vasthoudendheid om het naadje van de kous te willen weten!

Geplaatst door Jan v d Horst, 29 juli 2013 13:37:05

Edward Kroon

Beste Manya, Op een bovengenoemd artikel, waarin je open blijft staan van anecdotes van je vader, weet ik mij nog iets te herinneren uit het verleden. Ja dat Edward goed sleutelen kon, was wijds en zijds bekend. Voordat hij echter zijn wielerzaak begon heeft hij nog andere werkzaamheden uitgevoerd. Wat was het geval,je vader kon niet leven van wat hij met fietsen verdiende, en prakiserend samen met zijn vriend Ruud Bakker besloten zij in Rotterdam in de haven te gaan werken, dat betaalde goed, waar je in 2 dagen, een weekgeld verdiende. Dus Ed en Ruud richting Rotterdam, waar classifiseerders werden gevraagd,na aanmelden konden zij gelijk beginnen, niet wetend waar de werkzaamheden uit bestonden. Met hun normale kleding en een overall begonnen zij aan de klus. Die bestond uit om de wanden van olieschepen van de dikke oliedrab te verwijderen. Dat hebben zij slechts een dag volgehouden, want beiden moesten van hun zware vieze arbeid, wel goed betaald, de helft van dit kapiaaltje besteden aan nieuwe kleding en schoeisel, zodat er wel wat overbleef. Zij gaven er dus na 1 dag de brui aan. Vervolgens las hij in de krant een advertentie van Uni- Lever, waar een chauffeur verkoper werd gevraagd, Ed solliciteerde hierop en werd aangenomen. Hij moest alle levensmiddelenbedrijven , die worstwaren en aanverwante arikelen verkochten, bezoeken. Het merk Unox wat hij verkocht was een wereldnaam, dus in de beginnen ging het fantastisch, wat de omzet aanging. Echter Ed kennende, indien hij een gulden verdiende gaf hij er twee uit, dus de financieele perikelen kwamen terug. Ed moest ook de voorverpakte artikelen, waarvan de datum verlopen was uit de schappen nemen, en van verse voorzien. Om reden dat hij bij deze werkzaamheden, vooral bij grotere zaken, zelden gecontroleerd werd, zag hij hierin een extra bijverdienste. De teruggenomen handel ( onverkoopbaar wegens datumsverval ) werden aan koffiehuizen en snackbars voor een zachtprijsje verkocht, dat ging een periode zeer goed, tot hij bij een controle door de mand viel, en naar een nieuwe baan kon uitzien. Zijn toenmalige vrouw Astrid, die bij haar moeder werkte in de kapperszaak aan de Hoefkade, besteedde toen haar spaargeld om Ed's zijn Wielerzaak te doen realiseren. Dat duurde ook helaas voor hen ook niet te lang. Ruud Bakker, die zijn vrouw Tilly leerde kennen, was ook werkzaam als kapster op de Hoefkade. Ruud was al in die tijd een sportmassagecursus gaan volgen, en masseerde toe renners als Gerrit Pronk, Bram Jouvenaar, Bert Pronk en nog vele andere. Doordat Bert Pronk beroepsrenner werd, bij Peter Post zijn "Raleigh " ploeg, en er nog niet in een soigneur was voorzien, werd op aanraden van Bert Pronk, Ruud voorgedragen bij Peter Post, en na een proefperiode in dienst genomen voor on betaalde tijd. Dat hij het er beter afgebracht heeft dan Edward Kroon, heeft de historie bewezen. tt een volgende maal Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 29 juli 2013 15:50:19

Ruud Bakker - Bert Pronk

Beste Theo.
Lange tijd was ik net als jij de mening toegedaan dat Ruud Bakker door Bert Pronk bij de ploeg Post is gekomen. Ik sprak afgelopen december Ruud Bakker op een wielerfeest en volgens hem was het precies andersom. Ruud Bakker was in 1973 soigneur bij een klein ploegje, toen hij begin 1974 door Peter Post werd gevraagd. Vervolgens is Bert Pronk in juli 1974 op advies van Ruud Bakker bij T.I. Raleigh gekomen

Geplaatst door Piet vd Meer, 29 juli 2013 17:33:31

Bakker/Pronk

Peter Post stond in mei 1974 - het eerste jaar van Raleigh - bij een profcriterium te kijken en zag een lange blonde man met een racefiets staan. "Ben je verzorger of zo?" vroeg Post. Toen Ruud Bakker dat bevestigde kreeg hij de vraag of hij mee kon naar de Ronde van Zwitserland. Bakker zei ja en is zo bij Raleigh gekomen. Bert Pronk kwam pas eind 1974 bij Raleigh. Ik heb dat in 1998 uitgezocht voor mijn biografie van Peter Post. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 29 juli 2013 17:50:19

Bert Pronk

Om precies te zijn: Bert Pronk maakte zijn debuut bij de profs op 17 augustus 1974 in de Ronde van Pijnacker in een Raleigh shirt. De wedstrijd werd gewonnen door Leo Duijndam. De volgende dag reed Bert Pronk samen met Roger de Vlaeminck op kop in de Ronde van Rosmalen. Pronk vroeg aan de Vlaeminck of hij mocht winnen. De Vlaeminck keurde hem zelfs geen blik waardig. In juni 1975 reed er in de Ronde van Zwitserland een kopgroep met Roger de Vlaeminck, Bert Pronk, Eddy Mercks en André Dierickx. Pronk vroeg nu niets aan de Vlaeminck en won de etappe. De Vlaeminck, een groot kampioen maar een vervelend mens, was pis en pisnijdig, wat goed te zien is op de foto van het erepodium.

Geplaatst door Piet Mierenneuker, 30 juli 2013 09:29:31

dat zijn we het eens

Jouw verhaal, bevestigt mijn verhaal, Piet. Dan voor de aanvulling. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 30 juli 2013 09:45:17

Bert Pronk

Leuk te vernemen dat ik wat losgemaakt hebt, met mijn visie, die blijkt dus foutief te zijn, waarvoor excuses! Het is ook zo lang geleden niet waar. Echter dat Ruud zijn vrouw Tilly leerde kennen, via de vrouw van Edward,Astrid Ave, dat weet ik zeker, ik liet toen ook weleens mijn dunne haargroei daar knippen, en dan werd je altijd door een dame geholpen, en Tilly deed dat ook bekwaam. Ik beschik toch nog over een goede kop met haar, echter de inhammen aan de voorzijde worden helaas wat groter, ondanks dat ben ik nog steeds tevreden met mijn hoofd, immers daar komt toch alles uit, gewoon voor de vuist weg, zonder naslagwerk, en dat is ook een zegen. Verder wie schuilt er achter het pseudoniem Piet de Mierenneuker, Piet v.d. Meer? een advies aan deze persoon, gebruik een ander pseudoniem, bijv. Piet de Betweter, staat wat eleganter. Ben overigens wel blij met zijn terechte uiteenzettingen, worden zeer gewaardeerd, groeten Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 30 juli 2013 14:07:46

Piet van der Meer

Piet de Mierenneuker ofwel Piet van der Meer.
Toen ik de reactie zag, dacht ik net als Theo ten Dam meteen aan
hem.
Ex boekhouder en actuaris; het kan bijna niet missen.
Overigens ook een ex-Hagenaar.

Geplaatst door Bert Visser, 30 juli 2013 15:36:38

Leuke anekdotes!

Een aantal maanden geleden heb ik gevraagd of de wielervrienden van mijn vader " Ed Kroon " af en toe nog eens een leuke anekdote konden plaatsen dit voor het nageslacht.
Wij hebben al genoeg SLECHTE verhalen de revu zien passeren....en wie de betreffende leveranciers waren is voor ons totaal geen belangrijk detail.
Ik vind het jammer dat er een discussie onstaat op deze site.
Mijn vader is naar ons weten in een eerlijke wedstrijd aan zijn nederlandse titel gekomen hij was immers toen pas 19 jaar... Dat zijn verdere toekomst anders is gelopen dat behoeft geen uitleg.....
Ikvind het in ieder geval fijn dat er toch mensen zijn die af en toe wat leuke berichten plaatsen, ik bezoek om de paar maanden nog deze site en waardeer het dat ik leuke geschiedenis terug kan lezen, Want het is niet meer dan GESCHIEDENIS !!

Geplaatst door Manya kroon, 27 september 2013 10:44:11

Leuke anekdotes

Met "want het is niet meer dan geschiedenis",beëindigt Manya Kroon haar reactie.
Ach, dat begrijp ik natuurlijk best, maar met geschiedenis is het voor velen helaas zo dat zowel het positieve als het negatieve beschreven wordt.
Over het wielrenwereldje in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw zijn heel wat leuke anekdotes op te schrijven. Maar helaas nog veel meer negatieve. Als we willen dat de jonge wielrennertjes van vandaag net zo eindigen als Ed Kroon dan moeten we vooral alleen maar leuke anekdotes schrijven en vertellen. Als we willen dat de jonge wielrennertjes van vandaag n i e t eindigen als ED Kroon dan moeten we het zwijgen doorbreken en de smerige praktijken van destijds uit de doeken doen.
En wat betreft het lezen van leuke berichten......die zijn er dan volop.....!

Geplaatst door Bert Visser, 02 oktober 2013 14:25:24

zo heel af en toe kijk ik even op deze site of er nog reacties zijn , maar het hele verhaal heeft een aparte wending gekregen.en idd zoals me zus al zei het is geschiedenis, een vervelende maar wel realistische geschiedenis.we kunnen de schuld geven aan de gebruikers,dealers maar kijken we ook in de spiegel? Want we geven toch allemaal onze kinderen mee dat ze moeten presteren, prestatie's bieden aanzien en geld . verliezers tellen niet .en tot op heden worden de valsspelers nog steeds het beste beloond,en de moraalridders niet. helaas werkte dat bij me vader net niet in zn maatschappelijke carriere.

Geplaatst door Bobby Kroon, 06 maart 2014 09:50:50

Presteren

Bobby Kroon gaat er gemakshalve even van uit dat "iedereen" zijn kinderen meegeeft dat ze moeten presteren enz.
Nou Bobby, ik dus niet.
Liever niet presteren, geen prestaties, geen aanzien en niet veel geld.
Het mag, maar van mij moet het zeker niet.
Mensen die niet aan al deze shit meedoen, presteren namelijk ook. Sterker nog die presteren meer.
Die laten zich niet meeslepen door die misselijk makende materiële prestatiemaatschappij.
Die fietsen voor hun lol en denken er niet aan zich te vergrijpen aan de rotzooi die Edward Kroon uiteindelijk om zeep heeft geholpen.

Geplaatst door Bert Visser, 09 maart 2014 08:55:47

Beste Bert Visser,
Ik schrik van uw reactie's iedere keer op deze wielersite....
De discussie die u probeert aan te gaan over het dopingschandaal wat zich afspeelt in de wielersport , wilt u dit ECHT koppelen aan Edward Kroon??? Is dit met gebrek aan beter??.. Of zit er ergens " oud zeer "??
Want het kan ons niet ontgaan dat u op de persoon zelf aan het spelen bent...Jammer ik betreur uw negatiefe reactie's iedere keer....richt uw woede eens op al die honderden andere Edward Kroon's die mijn vader al zijn voorgegaan....mijn vader is niet de grondlegger van dit probleem , mijn vader is dood misschien is dat u al opgevallen , hij kan zich niet verdedigen misschien is dat u ook al opgevallen , wij als nageslacht leven zeker niet op een roze wolk misschien is u dat nog NIET opgevallen, maarbij deze...mijn vader is een natuurlijke dood gestorven door de gevolgen van suiker, ja hij was diabetes...dus om hier te gaan roepen dat hij overleden is door de gevolgen van de rotzooi waar u als moraalridder niets van wilde weten is jammer, u bent dus niet goed geinformeerd....ik vind t erg jammer dat ik de laatste maanden zulke reactie's terug lees.
U bent waarschijnlijk iemand die inderdaad geen prestaties van uw kinderen heeft verwacht, een brave man die zijn kinderen bij een onvoldoende op het schoolrapport beloont en schouderklopje geeft , prima het siert u...
Ik wordt op dit moment een beetje misselijk van deze discussie die u hier probeert te starten over de rug van mijn overleden vader...
Beste Bert Visser ik wens u nog een gellukig leven maar laat iedereen daarbij in zijn waarde
Mvg Manya Kroon

Geplaatst door Manya kroon, 10 maart 2014 10:56:35

Manya Kroon

Beste Manya Kroon,

Ik begrijp natuurlijk best dat het prettig is om op een positieve manier aan een vader terug te denken.
Als u dat wenst te doen, moet u dat vooral niet laten.
Het maakt mij namelijk niets uit, ik zit er niet mee en het zal mij verder worst wezen.
U doet maar wat u niet laten kan.

Ik ben echter één van die Haagse renners die destijds als gevolg van de initiatieven van anderen, op het "dopingspoor" is gezet.
En natuurlijk heb ik het zelf ingenomen en is het mij niet door de strot geduwd.
Maar per saldo heeft het wel mijn plezier in mijn geliefde sport verziekt.
Gelukkig ben ik een vent met karakter en kon ik met die vuiligheid, op eigen kracht stoppen.
Eén van de lieden die mij op het verkeerde spoor hebben gezet, was uw vader EDWARD KROON.
Ben ik nu boos op uw vader? Nee.
Dat ben ik niet.
Maar ik ben hem ook absoluut niet dankbaar.
Zoals ik ook die andere Haagse notoire (ex)gebruikers niet dankbaar ben.
En hoe vervelend u het ook mag vinden, ik ga de bittere realiteit niet verdoezelen omdat u zo graag leuke anekdotes over uw vader wenst te lezen.
In één van de reakties hierboven schrijft Fred van Slogteren het volgende:

"Waar het in het verhaal van Ed Kroon om gaat, is de schade die lieden zoals hij aan vrouw en kinderen hebben toegebracht. Het zal je vader maar wezen. Daarom opteer ik voor het woord gewetenlozen" (einde citaat).

Eerlijk gezegd mevrouw Manya Kroon, ik had het zelf niet beter onder woorden kunnen brengen.
En dus weiger ik, hoe vervelend u dat ook mag vinden, leuke anekdotes over uw vader te schrijven!

Geplaatst door Bert Visser, 11 maart 2014 00:45:07

Bert Visser

Dat je dom geboren bent kan je niets aan doen, je bent maar op deze wereld gezet, daarom heb je niet gevraagd, maar gezien je bovenstaande commentaar op het stukje van Manya Kroon, blijkt dat je nog steeds dom bent en niets hebt bijgeleerd, je bent zelf zo "STOM " geweest om ook naar de stimulerende middelen te grijpen, en dan te zeggen dat Edward Kroon je daartoe zou hebben aangezet, vind ik ten hemel tergend, immers onze Edward die jij nu nog eens een trap nageeft, heeft mijn hoogachting van ene Bert Viisser doen dalen tot het absolute minpunt!!. Ik heb Edward, jaren van dichtbij meegemaakt maar nimmer dat hij mij zou hebben aangezet tot het nemen van welke stimulantia dan ook. Ik weet ook dat Manya en broer Bob (by) het erg moeilijk hebben gehad met het familiaire optreden van hun vader, bijna ieder ander zou het waarschijnlijk beter hebben gedaan. Bob, heeft in een van zijn stukjes hierover geschreven. Dat Manya na het overlijden van hun vader het voor hem opneemt, vind ik geweldig, en heb daar zeer veel respect voor, ja Manya schreef het reeds, Edward kan zich niet meer verdedigen, dat is de enige en echte waarheid.Het zou Bert Visser gezierd hebben indien, je Bob en Manya een compliment te maken, dat deze kinderen van Edward zo trots op hun vader, ondanks de vele tekortkomingen,waarbij ik ook dikwijls vraagtekens bij heb gezet, vind ik het niet nodig om Edward op zulke wijze na te trappen, Bert Visser schaam je diep en denk voortaan na voordat je wat schrijft, maar ik begon er mee aan en eindig ermee, Dom geboren en dom gebleven! Verder en groet aan alle bekenden vanuit een vandaag mooi Tenerife. Theo ten Dam

Geplaatst door Theo ten Dam, 11 maart 2014 15:28:50

Theo ten Dam

Als je het niet erg vindt Theo ten Dam, maar ook als je het wel erg vindt, ga ik inhoudelijk niet op je scheldpartij in.
Daar voel ik me net even te slim voor.
Maar wat het niet zichzelf verdedigen van Edward Kroon betreft, dat kan Adolf Hitler ook niet. En ook over hem weiger ik leuke anekdotes te schrijven.

Verder een groet aan alle bekenden vanuit een zonnig Zuid-Holland.....!

Geplaatst door Bert Visser, 11 maart 2014 15:51:15

bert visser

Ik begrijp niet dat jullie zon man als bert visser nog hier laten schrijven ,deze man ,die zo ongeloofelijk graag et stoken en niet alleen hier ,maar ook op facebook .
Ik had hem er allang afgeknikkerd .
Wie ben jij om de gedachten aan een familielid zo te bedoezelen ?
Bert Visser ,je bent een heel vervelend mannetje en als jij zo doorgaat waar je mee bezig bent ?komt er nog iemand in nieuwekerk aan jouw deur ,,want ook jij bent gewoon te vinden via google hoor ..

Geplaatst door geen fan van bert visser, 18 maart 2014 22:49:05

bert visser

hee bert ,

Ben je hier ook al mensen tegen het been aan het schoppen ..
Volgens mij heb jij een rotleven ...
En probeert daarom ook levens van anderen maar te verzieken .
Als ik de baas was van deze site ,zou ik die uitgerangeerde fietser hier defenitief de toegang weigeren

Geplaatst door geen fan van bert visser, 18 maart 2014 22:54:28

welkom

Beste geen-fan, Daar doen wij niet aan. Iedereen met een gefundeerde mening mag op de slogblog zijn reactie plaatsen. Of wij het daar nu mee eens zijn of niet. Ik heb wat dat betreft meer moeite met anonieme inzendingen, zoals de jouwe. Maar ook die laat ik staan, tenzij een reactie niet beantwoordt aan wat linksboven onder het kopje Doelstelling staat. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 19 maart 2014 06:31:20

geen fan van Bert Visser

Waarde geen-fan,

Met de familie smakelijk gelachen om je reactie.
Kennelijk erger je je.
Fijn dat te weten.

Verder een hartelijke groet aan alle bekenden vanuit een zonnig Nieuwerkerk.....!

Geplaatst door Bert Visser, 19 maart 2014 09:39:29

geen fan

beste fred ,
Ik heb u een mail gestuurd .

Geplaatst door geen fan van bert visser, 19 maart 2014 23:35:10

bert visser

beste bert ,

Uit nieuwekerk ,of rijswijk ..
wie het laatst lacht .....
Ken je het spreekwoord...?
Weet je internet is een machtig iets ,ook al denk je niet gevonden te kunne worden ,?weten we toch waar je huis staat ..
Sorry Fred ,dit is de laatste reactie ...
Veel succes met alles wat maar kan op sportief fietsgebied .

Groetjes

Geplaatst door Jokke brok en Bennie Boven, 20 maart 2014 20:18:21

Hoe lang nog?

Hoe lang zou het nog duren voor er weer eens een leuke reactie komt op dit blog?

Geplaatst door Albert van de Donk, 21 maart 2014 08:13:08

nu.nl

Sorry hoor, maar gaan we nu na een stevige discussie elkaar ook al bedreigen op de slogblog? Ik weet waar je huis woont? Is dat tegenwoordig de mentaliteit. Het lijkt verdorie Nu.nl wel, waar ook iedereen onder een bijzonder origineel pseudoniem elkaar lekker beledigt en bedreigt. Fijne ontwikkelingen zijn dat.

Geplaatst door Elfrink, 21 maart 2014 08:14:46

geen fan

sorry sorry ,dit is echt niet wat ik normaal doe ,maar deze fiestfanaat stalkt mijn familie en vriendinnen op facebook en dit was de enigste plek ,waar ik hem tegen kwam ...
Want normaal reageert hij constant onder een pseudoniem ..
Hij steelt fotos ,bewerkt ze en zet ze dan weer op facebook met rare teksten ..
Daarbij gebruikt hij een andere bert visser woonplaats .
en ik wilde hem alleen via deze site laten weten ,dat we weten waar hij woont ,zodat hij er mee op houd ..
Maar ben normaal positief mens,doe dit soort dingen ook niet dagelijks ,maar hij ging nu te ver ...Sorry daarvoor ..maar ik denk dat hij de boodschap nu wel begrepen heeft
En de namen van hieronder ???zijn zijn eigen namen op facebook

Geplaatst door Jokke brok en Bennie Boven, 21 maart 2014 11:40:38

Onzin

Fred,kun je deze onzin niet eens stoppen?
Het heeft toch totaal niets met deze blog te maken!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 21 maart 2014 11:52:10

Onzin

Goed idee Harry Hermkens!!

Geplaatst door Jan Quax, 21 maart 2014 14:21:45

Facebook

Bert visser na 1 week speuren hebben we je gevonden. Na t stalken op facebook van mijn vrouw en dochter weet ik nu dat je in Rijswijk woont. Ik snap dat dit niks met wielrennen te maken heeft maar ons gezin gaat hier aan onderdoor. Heb inmiddels jouw foto ook op facebook gezet en weet nu waar je woont. De meeste foto's zijn verwijderd maar er zijn nog enkele nepaccounts van jou online. Onder andere Bennie boven en arina stolle. Verwijder deze accounts ook maar anders komen wij binnenkort langs, en niet voor koffie.
Dit is het laatste wat ik erover schrijf en ik zet mijn naam hier wel onder dan weet je met wie je te maken hebt. Ik ben geen badr Hari, maar zit er dicht bij in de buurt. En voor de echte wielrenners, gooi deze man van de site

Geplaatst door Jos van overveld, 21 maart 2014 22:48:53

einde verhaal

Beste Jos en alle geen-fans en jokkebrokken, Als jullie van mening zijn dat er strafbare feiten door zijn gepleegd, moet je aangifte doen bij de politie. Of jullie geschillen op facebook uitvechten. De slogblog is een wielersite waar wielerliefhebbers het lief en leed van de wielersport beleven. Daar horen dit soort dreigemeneten en verwensingen niet thuis. Alle volgende reacties zullen worden verwijderd. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 22 maart 2014 06:28:24

Te laat!

Goede morgen Fred
Ik vind dat je te laat bent met het beeindigen van bovenstaande berichten,die totaal niet op deze blog thuishoren!Meteen na de eerste dreigmail,had je in moeten grijpen.
Wat het eventuele vervolg zal zijn,interesseerd mij totaal niet en is niet relevant!
Houdt het in het vervolg bij wielernieuws en laat de zaak niet af dwalen naar bedenkelijk niveau.
Allemaal een fijne zondag en geniet van de eerste grote wedstrijd in Italie!!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 23 maart 2014 10:07:57

Zo alle frustraties eruit hoop ik nu ??? Blijft wel apart om te zien dat sommige levenslange wrok koesteren van een sportief teleurstellende carriere.En je hoeft echt geen leuke verhalen of anekdote's te plaatsen als je daar geen zin in hebt, maar de vergelijkingen met hitler gaan wat ver BERT.maar mijn vader was alleen verantwoordelijk voor het ruineren van z'n eigen leven . en ja daar hebben wij als familie verdriet van gehad, maar heeft iedere familie die niet ?? ik heb in ieder geval een hoop van hem geleerd,door zijn schade en schande ben ik wijs geworden. en ja ik heb vreselijk met hem gelachen en van hem gehouden en die momenten koester ik maar . probeer het ook eens bert "lachen " ipv te chagerijnen hoe mooi het leven had kunnen zijn zonder.....
'GISTEREN KAN JE NIET MEER VERANDEREN,MORGEN WEL !!!

Geplaatst door Bobby Kroon, 30 april 2014 22:43:21

Bobby Kroon

Wrok, chagrijn, frustratie enz.
Allemaal woorden waarmee je de plank volkomen mis slaat. Maakt mij niet uit, ik word er niet warm of koud van. Of jij en je familie mijn menig leuk vinden of niet, het zal mij worst wezen.
Fred van Slogteren gebruikte op 29 juli 2013 het woord gewetenlozen. Ik betwijfel of je vader gewetenloos was, maar ieder zijn mening en Fred van Slogteren dus ook. Ik vond en vind je vader nog altijd, met al zijn zogenaamde grappen en grollen, een mislukkeling. Zo denk ik erover en niet anders.
En nogmaals, aan over de doden niets dan goeds, doe ik niet mee.

Groet vanuit een zonnig Nieuwerkerk.....

Geplaatst door Bert Visser, 01 mei 2014 18:22:05

Bobby en Manya Kroon

Ik ben gisterenavond weer in het Haagje neergestreken, vanuit een hete Tenerife de laatste dagen. Het viel bij aankomst wat tegen wat het weer betreft, had immers op de TV gezien dat het hier bijna zomers was. Nu ik heb vanmorgen mijn warme winterkleding aan moeten trekken om de nodige inkopen te doen, want koelkasten , vrieskisten alles was leeg en stilgezet, wat de stroom betreft. Leuk van Bobby, ja met deze naam moet ik altijd aan jullie Opa denken tevens daarbij aan je Oma, de immer goedlachse tante Jo voor mij, die was altijd goed gehumerd, wonderbaarlijk, Ja jullie vader had de humor van jullie grootouders geerfd. Het is fijn dat ik weer een reactie mag geven op deze slogblog. De laatste 3 maanden heb ik in een locutoria verschillende malen gereageerd op diverse artikelen, ja wel A4 lang volgetikt, en dan ging het bij het verzenden mis, want dan verscheen het misselijkmakende woord " ERROR " op het scherm, wat ik ook probeerde, steeds dat ROT woord, zodat ik uit eindelijk, de energie niet meer eraan besteedde.Nu hoop ik maar dat het nu wel overkomt, dan zal ik het komende halfjaar voor mijn eventuele fans,( ha, ha,) mijn artikeltjes plaatsen. Bob en Manya voor jullie speciaal en elke andere kennis mijnerzijds een hartelijke groet. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 02 mei 2014 12:53:46

Robin van der Kloor

Ik zat wat te rommelen op deze slogblog, kwam ik de naam tegen van ene Robin van der Kloor, de auteur van het wielerboek over de renner, met dezelfde achternaam, die ik ook al ruim 76 jaar voer, n.l. ten Dam. Het betreft hier Laurens ten Dam, geboren in het hoge Noorden, verhuist naar het Noordhollandse Heilo, om vervolgens zich te vestigen in het uiterste Zuiden, n.l. Maastricht. Bij het begin van de boekbespreking, vroeg Robin vander Kloor zich af, of hij zich moest schamen ooit wielrenner te zijn geweest, omwille van het vermadijdelijke doping gebeuren. Nu vraag ik mij af, of deze auteur dezelfde renner was die bij de Nieuwelingen Kampioen van Nederland werd enkele decenia's geleden in het Zuid Limburgsche " VIJLEN ". Ja daar was ik getuige van, hoe hij totaal onbekend, daar de Nederlandse wegtitel behaalde, we hadden toen toch wat gemeen, we waren beiden toen nog lid van de RWV " De Spartaan " Zijn carriere duur de volgens mij niet zo lang, en als mijn geheugen mij niet in de steek heeft gelaten, is hij gaan studeren in Utrecht, en meldde zich aan Bij de " Volharding" alwaar hij bij de amateurs is gaan fietsen, zonder grootse prestaties overigens, maar die titel pakken zij hem nooit meer af.Ik vermoed dat die schrijver van het boek over Laurens ten Dam, een en dezelfde renner is als door mij hier beschreven. Als ik er naast zit, neemt U het mij dan niet kwalijk, de naam van Robert van der Kloor U onder de aandacht te hebben gebracht. Hoe het verder met hem gegaan is, weet ik niet heb hem dan ook nimmer meer gezien of wat over gehoord, tot ik op deze wieler slogblog, van onze Fred van Slogteren, op de naam van in de titel vernoemde renner te hebben gereageerd. Ik groet U allen.

Geplaatst door Theo ten Dam, 02 mei 2014 22:26:27

Robin van der Kloor

Ik zat wat te rommelen op deze slogblog, kwam ik de naam tegen van ene Robin van der Kloor, de auteur van het wielerboek over de renner, met dezelfde achternaam, die ik ook al ruim 76 jaar voer, n.l. ten Dam. Het betreft hier Laurens ten Dam, geboren in het hoge Noorden, verhuist naar het Noordhollandse Heilo, om vervolgens zich te vestigen in het uiterste Zuiden, n.l. Maastricht. Bij het begin van de boekbespreking, vroeg Robin vander Kloor zich af, of hij zich moest schamen ooit wielrenner te zijn geweest, omwille van het vermadijdelijke doping gebeuren. Nu vraag ik mij af, of deze auteur dezelfde renner was die bij de Nieuwelingen Kampioen van Nederland werd enkele decenia's geleden in het Zuid Limburgsche " VIJLEN ". Ja daar was ik getuige van, hoe hij totaal onbekend, daar de Nederlandse wegtitel behaalde, we hadden toen toch wat gemeen, we waren beiden toen nog lid van de RWV " De Spartaan " Zijn carriere duur de volgens mij niet zo lang, en als mijn geheugen mij niet in de steek heeft gelaten, is hij gaan studeren in Utrecht, en meldde zich aan Bij de " Volharding" alwaar hij bij de amateurs is gaan fietsen, zonder grootse prestaties overigens, maar die titel pakken zij hem nooit meer af.Ik vermoed dat die schrijver van het boek over Laurens ten Dam, een en dezelfde renner is als door mij hier beschreven. Als ik er naast zit, neemt U het mij dan niet kwalijk, de naam van Robert van der Kloor U onder de aandacht te hebben gebracht. Hoe het verder met hem gegaan is, weet ik niet heb hem dan ook nimmer meer gezien of wat over gehoord, tot ik op deze wieler slogblog, van onze Fred van Slogteren, op de naam van in de titel vernoemde renner te hebben gereageerd. Ik groet U allen.

Geplaatst door Theo ten Dam, 02 mei 2014 22:26:45

Mijn naam

Dag Theo,

Je zit er niet ver naast. Sterker nog, het enige onjuiste is de club in mijn studententijd: dat was niet de Volharding, maar De Domrenner, een studentenclub. Grappig dat je daarbij was in Vijlen, inderdaad een eeuwigheid geleden. Verder was het verhaal van Edward Kroon mij onbekend, totdat ik het op deze site las. Indrukwekkend.

Geplaatst door Robin van der Kloor, 08 mei 2014 09:45:06

Bert,een mislukkeling je mag het vinden en waarschijnlijk heb je nog gelijk ook . hij heeft mensen gekwetst uit onwetendheid en nooit bewust .ondanks al z'n gebreken was hij toch een graag geziene man waar hij ook kwam .hij vond altijd wel weer iemand die hem hielp , waarom ???omdat de man charme en humor had ,een persoonlijkheid die ik zelden meer ben tegen gekomen .en beste bert ik ken je niet en heb ook geen enkele behoefte je te leren kennen maar ik hoop voor jou dat jij nooit in de moeilijke situaties komt waarin mijn vader terecht is gekomen want gezien jou zielige reacties hier kan ik me moeilijk voorstellen dat er ook maar 1 iemand jou uit de stront helpt . en theo, altijd leuk om wat leuks van je te lezen, iemand die ondaks alles m'n vader een warm hart toe heeft gedragen.iets wat wij niet altijd konden opbrengen. de harteleijke groeten

Geplaatst door Bobby Kroon, 01 juni 2014 21:43:58

Bobby Kroon

Bobby Kroon,

Edward Kroon was inderdaad een mislukkeling en hij heeft in zijn leven niets goed gedaan, schreef iemand mij.
Dat de familie Kroon postuum een heilige van de notoire droggebruiker probeert te maken, moet de familie Kroon weten.
Ik doe er in ieder geval niet aan mee.
Gisteren niet, vandaag niet en in de toekomst ook niet.

Geplaatst door Bert Visser, 02 juni 2014 02:21:11

Bobby Kroon

Wie wil en kan ons verlossen van Bert Visser? Wellicht kunnen we dan weer genieten van mooie wielerverhalen, zoals bijvoorbeeld het mooie stuk over Leen de Groot.

Geplaatst door Jan Quax, 02 juni 2014 09:54:29

Jan Quax

Niemand kan je verlossen van Bert Visser.
Die doet namelijk niets anders dan gebruik maken van zijn recht op vrijheid van meningsuiting.

Net als jij nu doet overigens.

Maar jij behoort kennelijk tot die lieden op de aardkloot die graag regels voorschrijven aan anderen en uitzonderingen voor zichzelf.

Geplaatst door Bert Visser, 02 juni 2014 12:03:29

bert, misschien als je goed leest maken wij zeker geen heilige van m'n vader.dat zou namelijk heel hypocriet zijn alleen de karrenvracht aan stront die jij over hem uitstort gaat net wat te ver. dus mocht je echt nix te melden hebben reageer dan niet. want als ik hier alle reactie's zie zit niemand hier te wachten op jou negatieve gelul.

Geplaatst door Bobby Kroon, 02 juni 2014 16:05:27

Bobby Kroon

Bobby Kroon,

voor jou dezelfde boodschap als voor de heer Quax.

Ik maak gebruik van mijn recht op vrijheid van meningsuiting.

Net als jij dat nu ook doet.

Als er verder al door iemand een karrenvracht aan stront over je vader wordt uitgestort, dan is die stront door je vader geproduceerd en niet door mij. Toch....!

Dus reageer ik wanneer ik wil en niet wanneer het een nazaat van die strontproducent uitkomt.

Geplaatst door Bert Visser, 03 juni 2014 03:59:15

reactie

Aangezien iedere reactie weer een reactie oplevert, is het beste advies helemaal niet meer op dit onderwerp te reageren. Alles is wel zo'n beetje over Bobby Kroon te berde gebracht en het zijn alleen maar herhalingen van zetten. Stoppen dus svp. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 03 juni 2014 05:20:29

Reactie 2

Dank je Fred, voor de volle 100% mee eens.

Geplaatst door Bert Visser, 03 juni 2014 05:39:52

ed kroon

zit zo wat op internet te klooien terwijl ik op het strand lig in rep domenica
en ik kom deze blog weer eens tegen
en mijn gedachte gaan gelijk weer naar Ed
het is natuurlijk al een tijd terug maar ik denk altijd nog altijd positief over Ed
ondanks al dat gezeik over zijn doping gebruik heb ik een geweldige veel van ed geleerd in de tijd dat hij bij mij werkte ik kende Ed al een lange tijd uit zijn amateur periode
ik was nog junior renner
Hij kwam bij mij werken als monteur maar verkopen kon hij als de beste
geweldig wat een babbel en charme
Nu even een leuk verhaal op een dag ruilde ik een race tandem van het merk gitane in met totaal verwaarloosde conditie oh zeg Ed met een glimlach daar maken we snel wat moois van
nou in een mum van een een paar uur wieltje gespaakt ( was een baantandem) en de fiets piccobello in orde gemaakt
in een verloren uurtje zeg hij tegen mij kom Tommie laten we even in de elandstraat ( top Bikes ) even die gitane proberen ik zeg oke leuk doen we nou ik heb het geweten stapte op uiterraard achter ed voor nou dat ik nog leef is een godswonder begint hij te knallen op dat ding zonder remmen door de elandstraat rode lichten bestonden niet druk kruispunt 50 aan het uur ik roep nog he rustig aan hij lachend geef niet Tommie hij doet het goed hoor ik ineens een knal we stuiteren allebei over het asfalt
gelukkig alleen beetje behang er af
lig dat hele achterwiel dubbel
hij trapte gewoon dat achterwiel met die krachten in puin
we moesten er wel om lachen
later zagen we dat het wiel niet goed zat gemonteerd dus test geslaagd
en zo heb ik nog meer positieve verhalen over Ed
groet Tommie Ludovici

Geplaatst door Tommie ludovici, 28 december 2015 15:07:55

Mooie anecdote Tommie!
Laten we ook het postieve/leuke niet vergeten ipv. in allerlei zwartgalligheid en negativisme te blijven!

Geplaatst door Cees vande Pol, 29 december 2015 00:41:41

Edward Kroon

I never forget this bijzonder persoon, voor altijd in mijn hart! Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 29 december 2015 06:19:36

ed

Nou hier nog een leuk verhaal over Ed wat ik met hem meemaakte in eind jaren 80
Komt er een oude dame plm 75 jaar jong in de winkel
Ed begint een verkoopgesprek en de dame zegt ik wil weer gaan fietsen maar ik durf niet meer om dat het zo druk is
oh zeg Ed u bent nog een pittig meisje u kunt zo op de fiets naar de disco ik help u wel
hier heb ik een mooi fietsje voor u
( de dame was plm160 cm )
pakt ed een knalroze meisjes fiets met Barbie uitstraling en zegt mevrouwtje precies u maat zo heeft u weer alle mannen achter u kont
oh zegt dat dametje is dat zo ja u bent 40 jaar jonger
ga maar proberen dus dat dametje stapt op dat fietsje in de elandstraat over de stoep slingerend
de mensen die in de auto's reden lagen in een deuk en begonnen te toeteren en toen reed er een bekende langs van ed en die roept mooi fietsje mevrouw precies u maat
komt die dame terug en zegt ik neem hem want inderdaad de mannen lopen nu al achter mij aan
ja zegt ed u lijkt wel 20 op de fiets
Ze rekent af en rijdt lachend weg
Dat wat ed zijn charme
moet je het voorstellen een vrouw van in de 75 op een Barbie fiets en zo gelukkig als een klein kind
En zo kan ik een boek over hem schrijven

Geplaatst door Tommie ludovici, 29 december 2015 13:10:18

WAF

Vandaag, 1 februari 2017 las ik het bericht van Bobby Kroon op facebook. Ik haalde vervolgens dit bericht weer naar boven en las de commentaren nogmaals.

Ik schrok en schrik van de reacties van charlatan en leugenaar Bert Visser, die al vanaf dag 1 de berichten foto's en leden van WAF steelt voor z'n eigen facebook groep. Uiteraard is de man al lang door mij en vele anderen geblokkeerd, in de eerste plaats om wat hij hierboven bralt.

Vandaag 5 jaar geleden was het afscheid van Edward, die ik het havencriterium zag winnen en kampioen achter de motor worden, altijd gein bij training in het Olympisch Stadion.

Veel plezier daar in de wielerhemel Edward, we zullen je nooit vergeten..
Geplaatst door André Jansen, 01 februari 2017 10:37:43

Edward Kroon

Ik heb vroeger nog eenfieys laten bouwen door Eddy en betaald van al mijn. Zilveren knaken die ik opgespaard had Dat was op de Hoefkade. Ik kende hem als een joviale jongen. Helaas is hij er niet meer. Ps de fiets was zijn eigen merk Corona mooi fietsje
Geplaatst door Harry Dutour Geerling, 28 augustus 2019 09:19:13

Ed Kroon,

Ik herinner me edje als een dierbare dienst kameraad,.....een wereld gozer waar je niet kwaad op kon worden,......ik zal hem nooit vergeten!
Geplaatst door rob spakman, 17 september 2020 22:40:47

Bert Visser

Dag Bert,

Een vraagje, als je dit leest: ben jij werkzaam geweest bij de voormalige Sythoff Pers in Rijswijk??
Geplaatst door Ad, 03 november 2020 19:49:59

Ik zag een prachtige getuigenis van

Ik zag een prachtige getuigenis van Helmah op een verzoeningspagina over de goede werken van Dr. Ilekhojie. Ik heb het nooit geloofd omdat ik nog nooit eerder iets over zo'n wonder had gehoord. Niemand had me ervan kunnen overtuigen totdat Dr. Ilekhojie een geweldig werk voor me had gedaan dat mijn gebroken huwelijk herstelde na zes maanden scheiding. Ik was echt geschokt toen mijn man neerknielde en smeekte om vergeving voor mij om hem terug te accepteren. Ik heb echt een tekort aan woorden om mijn waardering te tonen aan Dr Ilekhojie voor wat hij voor mij en mijn hele familie heeft gedaan. We zijn gelukkig samen en er is rust in mijn huis. Dit alles is mogelijk dankzij zijn verzoeningsspreuk. Neem nu contact met hem op voor hulp via Whatsapp/viber: +2348147400259) of e-mail: gethelp05@gmail.com
Geplaatst door Angelina Brooks, 18 augustus 2022 07:33:51

Ik voel me erg gelukkig

Ik heb een goddelijke helper gevonden die heel echt, eerlijk is en doet wat hij zegt dat hij zal doen. Ook al is het een paar dagen voordat mijn betovering aan het licht komt en de resultaten verbluffend zijn... zegene u en de Goden houden u veilig en gezond. Ik kreeg mijn ex terug met de hulp van Dr Ilekhojie. Mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets gezien. Ik voel me erg gelukkig en voldaan. Ik heb de juiste beslissing genomen. Het is zo echt en krachtig!! WhatsApp hem rechtstreeks +2348147400259. Als je onvoorwaardelijke liefde wilt, moet je jezelf volledig geven. Liefde is een verplichting, geen gevoel. Ken het verschil. Relaties vereisen serieuze toewijding die de meesten niet hebben. Het huwelijk is nog moeilijker en de meesten zijn niet in staat om de verantwoordelijkheden op zich te nemen om loyaal, trouw, toegewijd en toegewijd te zijn aan uw echtgenoot en uw leven samen, want dat is uw prioriteit en niets anders doet ertoe. Neem contact op met Dr Ilekhojie en hij zal al je huwelijksproblemen oplossen E-mail: gethelp05@gmail.com
Geplaatst door Aurelia Daiva, 16 september 2022 17:34:25

hulp zoeken omdat Roger anders

Mijn man werd net wakker en besloot dat ons huwelijk voorbij was. Het gaat al een paar maanden niet goed met Roger en ik omdat hij een affaire had met zijn assistent op het werk. Ik hield zoveel van mijn man en besloot te blijven en aan ons huwelijk te werken. In korte tijd kwam Roger niet meer naar huis en zijn goede vriend vertelde me dat hij een ander appartement heeft waar hij bij haar woont. Ik was gekwetst en bleef hulp zoeken omdat Roger anders was dan de man met wie ik 10 jaar geleden trouwde. Gelukkig vond ik dr. Ilekhojie die beloofde mijn man aan mij terug te geven. Hij voerde een verzoeningsspreuk uit die Rogers terugbracht en nu zijn we allebei weer blij met onze jongens. Als je problemen hebt zoals de mijne, stuur dan Dr Ilekhojie een e-mail: gethelp05@gmail.com) of neem contact met hem op via Whatsapp +2348147400259
Geplaatst door Janet Rogers, 18 september 2022 20:08:04

kennelijk verdwaald

Geachte Angelina Brooks, Aurelia Daiva en Janet Rogers, Met respect voor uw onderwerp moet ik u toch wijzen op het feit dat dit een wielersite is, waar uw bijdragen nogal misplaatst zijn. Ik hoop dat jullie het geluk vinden, maar doe daar geen verslag meer van op deze site. Bezoekers mochten gaan denken dat ik een therapeut ben. Met vriendelijke groeten. Fred Slogblog
Geplaatst door Fred van Slogteren, 23 september 2022 06:47:29

Allemaal dankzij Ilekhojie

Het is nu meer dan een maand geleden en alles voelt alsof het weer normaal is. Hij is me beter gaan behandelen en het is voor ons allebei een genezingsproces geweest. De nachtmerrie die bijna 2 jaar had geduurd is eindelijk voorbij. Het is alsof we opnieuw verliefd zijn geworden! We hebben allebei het verleden achter ons gelaten en proberen vooruit te komen - en voor het eerst in lange tijd ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik Dr Ilekhojie ben! Het is alsof we eindelijk die dingen over elkaar hebben herontdekt waardoor we in de eerste plaats verliefd werden. Alle zorgen en stress zijn gewoon verdwenen. Bedankt Dr Ilekhojie voor het redden van mijn gebroken huwelijk. Ik en mijn man leven weer gelukkig. Allemaal dankzij Ilekhojie. Neem contact met hem op om je huwelijk te herstellen E-mail: (gethelp05@gmail.com Bel of WhatsApp +2348147400259)
Geplaatst door Loana Alin, 28 september 2022 05:40:59

In precies 3 dagen belde

Ik heb de afgelopen 8 maanden een gebroken hart gehad nadat Shawn het met me uitmaakte, maar nadat ik getuigenissen van mensen over Dr Ilekhojie zag, was ik erg blij om hem om hulp te vragen. Hij legde alles uit wat nodig was om de verzoeningsspreuk uit te voeren en ik vertrouwde hem met heel mijn hart. In precies 3 dagen belde mijn vriend die me maandenlang spookte, me 15 keer op een plek. Ik was geschokt omdat hij degene was die me blokkeerde en verhuisde. Nu zijn we gelukkig samen en verwachten we ons eerste kindje samen. Ik wil Dr Ilekhojie waarderen voor zijn grote hulp en ook het publiek waarschuwen voor deze geweldige man. Neem persoonlijk contact met hem op als je zijn hulp nodig hebt. Bel/Whatsapp +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com
Geplaatst door Iveta Meja, 29 september 2022 16:31:28

Ik heb een goddelijke helper

Ik heb een goddelijke helper gevonden die heel echt, eerlijk is en doet wat hij zegt dat hij zal doen, het duurde een paar dagen voordat mijn betovering aan het licht kwam en de resultaten zijn verbluffend ... zegene u en de Goden houden u veilig en wel . Ik kreeg mijn ex terug met de hulp van Dr Ilekhojie. Mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets gezien. Ik voel me erg gelukkig en voldaan. Ik heb de juiste beslissing genomen. Het is zo echt en krachtig!! WhatsApp hem rechtstreeks +2348147400259). Als je onvoorwaardelijke liefde wilt, moet je jezelf volledig geven. Liefde is een verplichting, geen gevoel. Ken het verschil. Relaties vereisen serieuze toewijding die de meesten niet hebben. Het huwelijk is nog moeilijker en de meesten zijn niet in staat om de verantwoordelijkheden op zich te nemen om loyaal, trouw, toegewijd en toegewijd te zijn aan uw echtgenoot en uw leven samen, want dat is uw prioriteit en niets anders doet ertoe. Neem contact op met Dr. Ilekhojie en hij zal al je huwelijks- of relatieproblemen oplossen E-mail: gethelp05@gmail.com)
Geplaatst door Aurelia Daiva, 25 oktober 2022 15:40:55

contact met hem heb opgenomen en alles

Het begon met kleine misverstanden, waarna hij me vertelde dat het goed zou zijn om een pauze te nemen, wat volgens mij een breuk werd. Hij zoekt me niet meer. Dit bracht me verdriet omdat we al samen zijn sinds de middelbare school en hij was mijn eerste en enige liefde. Ik zocht overal op internet naar hulp en toen zag ik zoveel mensen getuigenissen uitbrengen over Dr Ilekhojie, ik kreeg zijn contactpersoon via een van de opmerkingen en sprak met hem over mijn situatie en hij legde het proces van verzoening uit en hoe hij zal help me me over drie dagen met hem te verzoenen. Het is nu precies een maand geleden dat ik contact met hem heb opgenomen en alles is perfect verlopen en ik moest dit bericht plaatsen omdat hij alle goede woorden verdient om me te helpen. Ik laat hier zijn contact met alle eerlijkheid achter E-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact met hem op via WhatsApp +2348147400259
Geplaatst door Claire Emerick, 29 oktober 2022 13:33:05

Ik hield zoveel van mijn man en besloot

Mijn man werd net wakker en besloot dat ons huwelijk voorbij was. Het gaat al een paar maanden niet goed met Roger en ik omdat hij een affaire had met zijn assistent op het werk. Ik hield zoveel van mijn man en besloot te blijven en aan ons huwelijk te werken. In korte tijd kwam Roger niet meer naar huis en zijn goede vriend vertelde me dat hij een ander appartement heeft waar hij bij haar woont. Ik was gekwetst en bleef hulp zoeken omdat Roger anders was dan de man met wie ik 10 jaar geleden trouwde. Gelukkig vond ik dr. Ilekhojie die beloofde de problemen tussen mij en mijn man op te lossen. Hij voerde een verzoeningsspreuk uit die ons weer bij elkaar bracht en nu zijn we allebei weer gelukkig met onze jongens. Als je problemen hebt zoals de mijne, stuur dan Dr Ilekhojie een e-mail: gethelp05@gmail.com) of neem contact met hem op via Whatsapp +2348147400259
Geplaatst door Janet Rogers, 31 oktober 2022 16:00:09

herstellen

Wees gewoon blij! Heb lief en wees geliefd! Wees de beste versie van jezelf voor jou!!! . Ik wilde gewoon een succesverhaal delen! Ik heb zojuist mijn ex-man teruggekregen met de hulp van DR Ilekhojie.. Sinds zijn verzoeningsspreuk is mijn man teruggekeerd en hij is trouw en dichter bij mij dan voorheen. Je kunt ook contact met hem opnemen en je relatie herstellen. WhatsApp: +2348147400259 E-mail: (gethelp05@gmail.com)
Geplaatst door Metje Dehaan, 10 november 2022 13:16:36

Bedankt dr. Ilekhojie

Ik zal dr. Ilekhojie voor altijd dankbaar zijn voor het herstellen van mijn gebroken huwelijk nadat mijn man me had verlaten voor zijn minnares. Ik geloofde nooit in spreuken totdat mijn vriend me aan hem voorstelde. In het begin was ik sceptisch over hem omdat ik veel hoorde over nepmensen die doen alsof, maar ik liet mijn twijfels achter me omdat ik wanhopig op zoek was naar mijn man terug. Hij legde me goed uit en beloofde dat mijn man na zijn verzoeningsritueel alleen naar huis zou komen. Het duurde slechts drie dagen voordat mijn man terugkwam. Ik leef weer gelukkig met mijn man na zoveel ruzies en dreigementen met echtscheiding. Bedankt dr. Ilekhojie. Zijn directe telefoon of Whatsapp: +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com
Geplaatst door Galeti Tomas, 23 november 2022 12:55:23

Loan

Hello,

Are you looking for a legitimate loan?

Have you been turned down by your banks?

You need money for one reason or another.

You are sincere and honest

Do you need a loan to pay off debts, bills or to implement a project?

You always have a chance.

What's more, we offer loans fast and reliable, with an annual interest rate of 2%. We are reliable

If you are interested, please do not hesitate to contact us directly.

Email: lapofunding960@gmail.com
Geplaatst door Ivan Anton, 09 januari 2023 23:07:50

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web