Uit de stalling van Peter R. de Fiets …

“Terug van weggeweest, beste wielervrienden. Het gaat gelukkig allemaal weer goed en ik heb mijn herstelperiode voor een deel gebruikt om mijn verzameling wat beter te ordenen, zodat ik makkelijker iets kan vinden en ergens bij kan als dat nodig is. Zoals voor deze rubriek. Ondanks een afwezigheid van ruim zeven maanden doet het me veel plezier dat veel mensen blijven reageren op mijn stukjes over Zieleman, PEKA en andere merken. Voor dit nieuwe exemplaar hoefde ik niet … 
… te zoeken, want ik heb hem van de week opgehaald bij Fred. De racefiets die hij 21 jaar heeft bereden en waar hij al die jaren gelukkig mee was. Terecht, want het is een gaaf stalen exemplaar met mooie in profiel getrokken buizen en die mooie kleurtjes. Het lijkt wel een toverbal met al dat blauw, oranje, geel en wit. Er staat CORNELO op het frame en Fred was in 1991, toen hij hem kocht, in de veronderstelling dat het een italiaan was. Gezien de naam kan ik me daar iets bij voorstellen, maar het is een nep-italiaan. CORNELO is namelijk het huismerk van Henk Kokke Sport uit St.Willebrord. Toen Henk die naam bedacht kwam hij voor zijn groothandelsactiviteiten in racefietsen vaak in Italië en hij was daar vooral onder de indruk van een toen nog onbekend constructeurtje met de naam Ernesto Colnago. Henk’s zoon Corné deed in die tijd aan wielrennen en diens naam koos hij als merk. Om het zo Italiaans mogelijk te laten klinken, plakte hij er de uitgang LO aan vast en zo was CORNELO geboren. Een nep-italiaan van Nederlandse bodem net als LOVERDI van constructeur Van Dijk uit Breda en SIROCCO van Van der Klundert uit Hoogerheide. De fiets waarmee Fred in september jl. een val maakte en zijn heup brak is de vierde CORNELO in mijn verzameling en na een zorgvuldige inspectie ga ik er binnenkort voor het eerst mee naar mijn werk. Want hoe oud mijn fietsen soms ook zijn, ze zijn allemaal in goede staat en berijdbaar.
Tot over vier weken!”
Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 17 januari 2012 9:00

Cornelo

Beste Peter,
Ik had al eens eerder inlichtingen ontvangen n.a.v. de Concorde Squadra PDM 1988.
Het toeval wil dat ik recent dezelfde Cornelo (ook met die kleuren) heb gekocht. Ik ben alleen niet zo kapot van de opbouw die er op zit. Ik had al eens eerder een gele (zeer gaaf)met geprofileerde buizen maar had ik helaas verkocht. Recent had ik ook een heel bijzondere Cornelo met Columbus SLX met diverse C-record delen,die uit Belgie kwam, Cicli Cornelo heette de zaak. Ik heb Henk Knokke en de andere zaak een mailtje gestuurd met inlichtingen over de fiets. Maar helaas geen reactie van beide zaken. Ik kan foto's van die SLX op sturen bij interesse. Ik heb bijna 600Mb aan foto's gemaakt.

Geplaatst door Joop van Helden, 07 februari 2012 13:08:11

Cornelo

Hallo, Ik heb in 1985 ook een Cornelo gekocht bij cicli Cornelo te Belgisch Putte,aan de Ertbrandstraat.
Die zaak bestaat volgens mij niet meer dus vandaar geen reactie. Met die cornelo kwam ik op het circuit van wielervereniging De Mol na een week zwaar ten val. Het was gelijk het einde van het prachtige kader.

Geplaatst door Cees Rovers, 19 februari 2012 22:00:09

Cornelo Putte

Hallo Cees,
Bedankt voor de reactie en jammer van de val. De Cornelo was wel een heel bijzondere, met zeldzaam Campagnolo opbouw, vandaar dat ik zoveel foto's gemaakt had van het opknappen van de fiets. Het frame was ook heel bijzonder mooi gespoten met blauwe vogels er op.Ik vraag mij alleen af hoe dat nou zit met het verhaal van Henk Kokke. Zijn die fietsen door Henk gemaakt en later naar Putte???

Geplaatst door Joop van Helden, 23 februari 2012 14:42:07

Cornelo Putte

Hallo Cees en anderen.
Ik heb zojuist gelezen(zie site Italiaanse racefietsen, hulp gezocht) dat de zaak in Putte de zaak was van Corne (de zoon van Henk)
Groet Joop

Geplaatst door Joop van Helden, 23 februari 2012 19:25:56

Cornelo gravering

Beste Peter,
Ik heb een vraag, ik heb nu intussen 5 Cornelo's door mijn handen gehad en bij de laatste 2 is mij een gravering opgevallen in de lug aan de onderkant van de horizontale buis aan de kant van het balhoofd. Daar staan de letters MenF door elkaar en er achter G3. Zit dat ook op uw fiets?
En heeft u (of anderen) enig idee wat dat betekend. Ik had ook Moser Nederland al benaderd of het soms te maken had met Francesco Moser, maar nee. Dan blijft ook over Faliero Masi als framebouwer.
Ik zie graag reacties.
Bij voorbaat dank, Joop

Geplaatst door Joop van Helden, 17 juni 2012 15:20:09

Cornelo

Ik heb twee jaar geleden lukraak een fiets op marktplaats gekocht om eens te kijken of het iets coor kij was. Het is een cornelo, en ik word er steeds enthousiaster van. Vooral frame en vork zijn prachtig. Het frame heeft 6hoekige buizen en is paars-wit-geel. De vork is chroom, net als het achterste deel van het rrame. Nu zie ik op het frame twee hartjes uitgestanst. Weten jullie wat daar de achtergrond van is?

Geplaatst door Jeroen, 29 september 2012 09:37:33

Cornelo

Ik heb het vermoeden, dat de hartjes niet zozeer een beeldmerk van het merk Cornelo zijn, maar eerder een standaard vormpje, dat in de lugs (verbindingsstukken van de buizen) is gemaakt door de fabrikant daarvan.
Varianten erop zijn o.a. driehoekjes, rondjes en V-tjes.
Ik zou er niets achter zoeken.

Geplaatst door Harrie Hofstede, 01 oktober 2012 07:14:17

Henk Kokke

Ik hoorde begin september van iemand dat Henk Kokke onlangs is overleden. Kan iemand dat bevestigen?

Geplaatst door Michel, 01 oktober 2012 07:49:02

Henk Kokke

Henk Kokke is inderdaad een aantal weken geleden overleden. Exacte datum durf ik niet te zeggen.

Geplaatst door William van Peer, 01 oktober 2012 11:36:34

Cornello

Hallo,

Een beetje een late reactie, maar ik heb een Cornello staan van een overleden familielid.
Ik vroeg me af wat dit waard is op de markt?

Groetjes

Geplaatst door Eef, 01 november 2014 17:23:31

Overlijden Hen Kokke

Mijn vader is op 29 juli 2012 overleden. Hij is onwel geworden tijdens het fietsen, het bleek later de aorta te zijn. We missen hem enorm.Pa was 75 jaar.

Geplaatst door Mia Koevoets - Kokke, 20 april 2015 20:06:58

Ook John Moret overleden (?)

Stuitte dezer dagen bij het uitmesten van een paar kuub oud papier op de overlijdensadvertentie van J.C. (John) Moret uit Rotterdam. Is er iemand die kan bevestigen of het hier de oud-coureur betrof? Als geboortedatum werd genoemd 1 januari 1951, als sterfdatum 14 september 2014. Willy Moret was de eerste ondertekenaar.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 21 april 2015 08:01:57

Adieu Sjors van den Enden

Het is blijkbaar iedere volger van slogblog ontgaan(ook mij trouwens), maar de Westlandse wielergoeroe Sjors van den Enden uit Monster heeft op 80-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige moeten verwisselen. In het regionale AD-katern voor Den Haag en omstreken wijdde Nicolette van der Werff maandag een halve pagina aan zijn verscheiden, nadat de helblonde plantenkweker al op 17 maart van ons was heengegaan,

Feilloos alziend oog

De op 19 juli 1935 geboren Sjors gold tot ver buiten het Westland als een wielerkenner bij uitstek. Rugnummers had hij niet nodig, want iedere coureur herkende hij al op grote afstand. De populaire microfonist had bovendien een feilloos oog dat bij een eindsprint perfect zag wie als zesde, elfde en zeventiende over de meet was gekomen. Zijn gezag was dan ook groot. niet in het minst bij jury's.

Pupil Leo Duijndam

De wielersport was dan ook zijn lust en leven. Vooral sinds hij bij Westland Wil Vooruit het enorme talent Leo Duijndam had ontdekt. Sjors was de man die zijn pupil naar de profs begeleidde. Aan Van den Enden had Honselersdijk het ook voor een groot deel te danken dat daar voor het eerst in de geschiedenis van het Westland een profkoers werd verreden, met Eddy Merckx als enorme trekpleister. Zoals Sjors mede betrokken was bij de komst van de Omloop van de Glazen Stad en de ronde van Monster.

Deze onvergetelijke wielerman verdween echter van de ene op de andere dag van het toneel nadat zijn broer Nico was overleden. Met hem samen had hij jaren het familiebedrijf gerund en nu hij er plots alleen voor stond, twijfelde hij geen moment. Jammer voor de wielersport, maar het bedrijf ging boven alles.

Vriendin Corry Konings

Vrouwenverslinder Van den Enden, die volgens de necrologie aan elke vinger meerdere vriendinnen had, is nooit getrouwd geweest. "De enige vrouw die hem eventueel op andere gedachten had kunnen brengen", aldus Nicolette van der Werf, "was een zangeres en al getrouwd. Corry Konings werd echter wel een dierbare vriendin die hem een traantje deed wegpinken toen hij zijn 75ste verjaardag vierde en zij als verrassing voor hem zong."

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 23 april 2015 14:43:33

Dank Han ...

voor dit prachtige In Memoriam. Sjors was een echte wielerman en hij verdient dit. Nogmaals dank! Fred

Geplaatst door Fred, 24 april 2015 07:48:23

Gaag gedaan

Gaag gedaan, Fred. Ik voelde het als een ereplicht. Net wat je zegt: hij verdiende het en zijn heengaan heeft zelfs mij als Hagenees knap aangegrepen. Die witte kop met die staalblauwe ogen (tikte eerst abusievelijk staarblauwe!) en dat volvette accent van de Westlander zal ik niet zo gauw vergeten. Hij was altijd zeer aanwezig, graag en overluid aan het woord, maar wát een kennis van wielerzaken. En altijd had hij gelijk. Moge deze markante Sjors rusten in vrede.

Han

Geplaatst door Han de Gruiter, 24 april 2015 09:11:57

George v.d. Enden

Ja wederom een wielerfanaatvan ons heen gegaan, tuinder in ruste, een fantastisch microfonist, uit eigen ervaring, die ons verlaten heeft, zijn ziekte heeft hem dus gesloopt, maar af en toe verscheen hij nog en enkele maal bij de wedstrijden in het Westland om zijn achterneven Bob,Jesse en nog eentje waar ik de naam van vergeten ben, Frans van der Enden is de vader van deze wielerfamilie, eerst uit Monster, nu is s-Gravenzande hun woonplaats. Ik wens alle familieleden van George mijn medeleven aan van een ¨UNIEK ¨mens die ons helaas verlaten heeft. Dat hij een enorme fan was van Leo Duijndam is bekend, zoals De grijze Gruit in bovenstaand relaas reeds beschreef.Hij had nog meerdere fans die in Leo´s carriere hem door dik en dun steunde. Ik noem er een dat was Kees van Hout, van professie tankautochauffeur uit Honselersdijk die Leo in het beginjaren van zijn loopbaan hem overal in de lande naar toebracht.Ik zou toch willen weten wat er met het beeldje van Leo wat in de tuin van George v.d. Enden op een sokkel stond, wat daar mee gebeurd. Zou voor willen stellen dat beeld bij het clubhuis van Westland Wil VOORUIT te plaatsen. dit beeldje mag nooit verloren gaan, en hoop dat de erven van George daarvoor kunnen zorgen.Ik groet U uit een vandaag warm Tenerife en zal mijn volgende stuk weer uit het Haagje schrijven,medio volgende week staat dat te gebeuren. Theo ten Dam

Geplaatst door Theo ten Dam, 24 april 2015 14:40:27

beeldje van leo

Van Frans van den Enden, hoorde ik gisteren dat het beeldje van leo duindam, dat bij zijn ome George in de tuin stond, naar leo zijn zoon in frankrijk gaat. Een goede bestemming.

Geplaatst door jaap kiela, 25 april 2015 06:26:54

Jaap Kila

Bedankt Jaap, dat je mij informeerde waar het beeldje van Leo Duyndam naar toe gaat. Een goede bestemming lijkt mij, echter je moet wel een lange reis maken om dit kunstwerk gemaakt door de zus, beeldhoudster, van Janus en Theo van Tol, de oud coureurs te bewonderen,ergens in zuid-Frankrijk, echter beter daar dan op de schroothoop denk ik dan maar. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 30 april 2015 14:02:36

Beeldje Leo

Hoorde al op de begravenis van George dat het naar Leo zijn zoon gaat. Zal wel een wens van George zijn geweest,vind het persoonlijk jammer dat het niet bij het clubhuis van Westland Wil Vooruit komt te staan maar ja alles beter als op de schroothoop zullen we maar denken>

Geplaatst door Huub van Velthoven, 05 mei 2015 10:14:55

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web