Herinneringen bij een foto …

“Deze enigszins gehavende foto komt uit het plakboek van Rien Segaar een al lang overleden wielrenner uit Leiden. Hij is de vader van Fred Segaar, vroeger sportjournalist bij het Haarlems Dagblad en tegenwoordig redacteur sport bij RTV Noord Holland. Daar was hij in 2009 verantwoordelijk voor een mooie documentaire over Tino Tabak, die al weer jaren in Niew Zeeland woont. Rien Segaar was een … 
… tijdgenoot - en kennelijk een goede bekende - van Jef van de Vijver, tweevoudig wereldkampioen bij de amateursprinters in 1937 en 1938. Op de foto staat namelijk geschreven: Uit sympathie aan Rien Segaar 25-10-1940 Jef van de Vijver wereldkampioen Amateurs 1937, 1938. Van de Vijver overleed in 2005, maar twee jaar eerder heb ik hem nog telefonisch gesproken over zijn roemrijke verleden waar de Tweede Wereldoorlog een voortijdig einde aan maakte. Het gesprek kwam uiterst moeizaam tot stand en duurde nog geen twee minuten. Nadat hij me verteld had dat hij als 88-jarige niet veel meer kon dan in de stoel voor het raam zitten, maakte hij abrupt een eind aan het gesprek door te vertellen dat hij het gesprek ging beëindigen. Toen ik vroeg waarom, nadat ik dat drie keer herhaald had vanwege zijn vergevorderde doofheid, zei hij: “ik heb het veuls te druk!” Tuut-tuut-tuut!!! (Foto: archief Hans Middelveld)
Door Fred van Slogteren, 24 januari 2012 10:00

Mooi

Mooi om te lezen. Jef van de Vijver was mijn opa. Blijft bijzonder om zo op het internet verhalen over hem te lezen. Mooi!
Geplaatst door Astrid van de Vijver, 06 november 2018 22:10:17

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web