Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Dit is een echte Locomotief. Het merk waarop in de jaren vijftig legendarische renners als Wim van Est, Wout Wagtmans, Gerrit Voorting, Jan Nolten, Tarzan van Breenen en Henk Faanhof hebben gereden. Oudere mensen kunnen lyrisch over die tijd vertellen. Deze fiets is van een meneer geweest uit het Friese Bergum. Die heeft er zijn hele leven op gereden tot hij dat lichamelijk niet meer kon. Ook was er geen plaats voor zijn mooie paarse Locomotief in het bejaardenhuis. Zo is hij bij mij gekomen. Ik heb hem ...

... vanwege de afstand niet zelf opgehaald. Dat hebben twee kennissen van me gedaan omdat ze toch in Friesland moesten zijn. Toen ze bij de oude man aanbelden was die tot tranen toe geroerd toen hij zijn stalen vriend, waarmee hij zoveel beleefd had, in de auto zag laden. Onze vrouwelijke kennissen begrepen niks van die ontroering, want voor hun was die fiets maar een oud stuk roest. Ze hebben geprobeerd met de man mee te leven, maar toen ze de straat uit waren kwam de bevrijdende lach die ze zo lang hadden moeten inhouden. Zo kijkt iedereen op zijn eigen manier tegen mijn hobby aan. Het is voor zijn leeftijd nog een mooi exemplaar. Echt van iemand die er heel zuinig op is geweest. Het bijzondere is dat hij is afgemonteerd met een Zeus-groep, destijds het Spaanse equivalent van Campa. Als die man nog leeft zal hij er zeker nog dagelijks aan denken en zich de aanblik van het smalle stuur met de namen van Sylveer Maes en Marcel Kint voor de geest halen als hij denkbeeldig in center pull remmen van Altenburger knijpt.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 21 februari 2006 8:00

roger reviere

hallo

ik heb een fiets van roger reviere wie weet welk merk dit was kopplaatje is er af ?????????????????????
ik kan over deze fiets een heel verhaal neer schrijven voor lmeer info mail

Geplaatst door sandro, 21 juli 2007 21:15:26

locomotief

Uit welk jaar is deze locomotief? Wat een moderne kleur. Ik heb een frame dat door Frank Groot (Vitorio) werd herkend als een Slesker uit 1958 (moet dus wel een locomotief zijn). Ik wil de fiets restaureren en dus zou ik heel graag willen weten welke onderdelen er op horen en hoe de fiets gespoten was (kleuren, motieven, transfers)

Geplaatst door Jeroen Kleijn, 17 maart 2009 16:03:42

Locomotief

Beste Jeroen, Als je je tel.nr. en e-mailadres even doorgeeft op fred@slogblog.nl dan zorg ik dat Peter R. de Fiets contact met je opneemt.
Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 17 maart 2009 19:49:29

locomotief

Beste Jeroen
Hij is uit 1960,zeer moderne kleur voor die tijd,opgebouwd met Zeus. Gebruikelijk in die tijd remmen van Weimann Universal,rest van Campagnolo,trapstel eventueel van Stronglight, groetjes PeterRdeFiets.

Geplaatst door Peter R de fiets, 19 maart 2009 15:35:12

Locomotief

Peter,

Hierbij een link van mijn frame.

Ik zou graag van jouw fiets ook wat meer detailfoto's zien (onderdelen, lugs, transfer)

groet
Jeroen Kleijn

Geplaatst door Jeroen Kleijn, 03 april 2009 20:34:37

locomotief

Hierbij de links dus

http://cid-a401f95c1cb8b737.skydrive.live.com/browse.aspx/Locomotief

Geplaatst door Jeroen Kleijn, 03 april 2009 20:35:47

locomotief racefiets

heb een locomotiefracefiets met het framenummer :NERVE
59* 3064* 022?E38 op de kop getikt wil graag weten waar hij vandaan komt en, hem opknappen.
stuurbeugel:type sercu/type ockers,crank: stronglicht, wielen met hoge camp. naven en ??amme velgen, remmen:weinmann/vainqueur 99
Er wordt beweerd dat hij van J.K.(tourrenner eindjaren 50 begin 60) is geweest, J. kan het niet met zekerheid zeggen, hij heeft destijds vele locomotieven versleten, de maat klopt in elk geval wel.Wie kan mij verder helpen?
Bij voorbaat dank.
Groet, Gerrit

Geplaatst door Gerrit, 30 april 2009 08:53:34

locomotief

ik heb nog mijn locomotief racefiets - Tour de France - uit 1968.
Ben na 42 jaar weer begonnen, als hobby, om conditie wat op peil te houden en de fiets rijdt nog super. Wil de fiets opknappen, vooral de stang is behoorlijk verroest, zowel aan de onder- als aan de bovenkant. Het zweet van 42 jaar geleden heeft z'n werk gedaan. Hoe moet ik de renovatie aanpakken. De fiets is op maat gemaakt, bovendien is de stickercombinatie uniek omdat ik deze t.t.t. bij de fabriek heb uitgezocht. Hoe kom ik ook b.v.aan nieuwe stickers, een deel is beschadigd enz.

Geplaatst door Wim Kraaijenbrink, 20 oktober 2011 14:10:50

zo laten wim

Ik zou het als liefhebber van eécht oude racefietsen met historie en een verhaal zo laten. Zo mooi mogelijk oppoetsen en demonteren en weer monteren.
Succes.

Geplaatst door marco V, 20 oktober 2011 19:29:57

Expositie racefietsen o.a. LOCOMOTIEF

Expositie racefietsen o.a. Locomotief 1951 .......Jan Niewenhof Amsterdam ........RIH..........Zieleman

Iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur

1441 BG Kaasmarkt (boven Bakker Bart)
Purmerend
Geplaatst door Corwim De Jongh, 18 april 2018 02:52:25

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web