De 61e Vuelta Ciclista a España

Vandaag begint in Malaga de 61e editie van de Ronde van Spanje met een ploegentijdrit van 7,3 kilometer. Tot de finish in Madrid op zondag 17 september moet er behoorlijk worden geklommen. Negen etappes zijn echte bergritten, waarvan er vijf bergop eindigen.
De ronde van vorig jaar is in net zo’n ellende geëindigd als dit jaar de Tour de France en dat is voor de Ronde van Spanje al de tweede keer in de geschiedenis. Ook in 1982 werd de winnaar na afloop uit het klassement geschrapt, vanwege een positieve plas. Laten we hopen dat het dit jaar niet gebeurd en we weer eens een spannende ronde krijgen met een goede winnaar.
Wie dat zal zijn is moeilijk te zeggen omdat er geen ...

... uitgesproken favoriet is. In denk dat Alexandr Vinokourov een belangrijke kandidaat is, omdat zijn seizoen, waarop hij zich zo goed had voorbereid, naar de knoppen is geholpen door eerst de affaire Manolo Saiz en daarna de Fuentes-zaak, waardoor vijf renners van zijn nieuwe ploeg Astana niet in de Tour mochten starten. Maar ook Alejandro Valverde heeft nog iets recht te zetten. Hij brak op de derde dag van de Tour zijn sleutelbeen en zal zeker uit zijn op een goede prestatie en dat veroordeelt de papieren Tourwinnaar Oscar Pereiro wellicht tot een knechtenrol. Andere kandidaten voor de eindzege zijn Mayo, Zubeldia, Contador, Perdiguero en Sastre. Allemaal Spanjaarden, maar ook Danilo Di Luca zal zich willen revancheren voor zijn kortstondige optreden in de Tour en er zijn ook nog de Amerikaan Tom Danielson en niet te vergeten de Fransman Dessel, die zo verrassend presteerde in de Tour. Ondanks de begrijpelijke voorzichtigheid van Adri van Houwelingen zet ik natuurlijk ook Menchov bij de belangrijkste kandidaten voor de eindzege. In de Spaanse pers is hij de te kloppen man en daar is vast over nagedacht. Bovendien heeft de Rus nu een veel sterkere ploeg om zich heen dan vorig jaar.
Er starten zes Nederlanders in de Vuelta. Behalve de Raborenners Boogerd, Weening en Eltink zijn dat Addy Engels (QuickStep), Bas Giling (T-Mobile) en good old Maarten den Bakker (Milram). De veteraan uit Heenvliet zal de taak krijgen om de weergekeerde Alessandro Petacchi aan de nodige ritzeges te helpen. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 26 augustus 2006 10:14

buelta

Hopen dat Menchov hem dit keer echt wint en dat we Boogerd weer zien schitteren zoals dit jaar in de Tour. Hij mag hem trouwens ook winnen van mij. Hij zou het kunnen al weet hij het helaas zelf niet.

Geplaatst door Peter, 26 augustus 2006 17:04:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web