Adri van Houwelingen aan de lijn … (deel I)

Zaterdag start in Malaga de Ronde van Spanje. Na de ervaring van vorig jaar heeft Rabobank dit keer een sterke ploeg gestuurd, die je na het wegvallen van Freire een klimmersformatie zou kunnen noemen. Menchov, Rasmussen, Ardila en Boogerd zijn mannen die in potentie met de besten mee omhoog gaan en Eltink, Weening en de vervanger van Freire, de Australiër William Walker, moeten de kopmannen ver kunnen begeleiden.

Deze weblog zal de verrichtingen van de Rabobank-ploeg zo goed mogelijk volgen en elke week een of twee keer Adri van Houwelingen, die samen met Joop Zoetemelk de ploeg zal leiden, aan het woord laten.
Net gearriveerd in Malaga, waar zaterdag de ploegenproloog zal plaatsvinden, verwacht Adri dat zijn mannen een belangrijke rol in het klassement kunnen spelen. Ten aanzien van zijn belangrijkste renners zegt hij:

“Menchov heeft een goede Tour gereden, maar heeft veel tijd nodig gehad om te herstellen. Hij reed vervolgens een goede ...

... Clasica San Sebastian, maar we moeten afwachten hoe hij zich houdt. Als winnaar van de Vuelta van vorig jaar is er natuurlijk meer druk. We zullen zien. Rasmussen is aanzienlijk beter uit de Tour gekomen dan het jaar daarvoor en ik verwacht wel wat van hem. Ardila is een onzekere factor. Zijn motivatie is goed, maar er zijn twijfels over zijn conditie. Na de Ronde van Zwitserland is hij naar Colombia teruggegaan om er te trainen. Hij kreeg echter al snel last van een knieblessure en gebitsproblemen. Dat heeft zijn voorbereiding behoorlijk dwars gezeten en hij is zelf bepaald niet tevreden over zijn conditie. Michael Boogerd is nog steeds in goede doen en hij voelt zich prima. Zijn voornaamste doel in deze Ronde van Spanje is voorbereiding op het naseizoen. En dan met name het WK en de Ronde van Lombardije. Maar ik sluit niet uit dat hij hier een dag gaat schitteren en een mooie etappe pakt. Er zijn mogelijkheden genoeg. Die William Walker is per 1 juli overgekomen van de opleiding. Een goede renner die vorig jaar tweede was bij het WK voor espoirs. Het is een echte allrounder die goed kan klimmen en een redelijke tijdrit in de benen heeft. Verwacht echter geen opvallende dingen van die jongen, want hij is hier om te leren en voor de ploeg. Daarom zul je Theo Eltink en Pieter Weening ook niet opvallend aan het werk zien. Met zoveel kwaliteit voor het klassement moeten die jongens gewoon voor de kopmannen rijden. Hun kans komt nog wel. Hetzelfde geldt voor Horrillo en Niersmann. Mijn verwachting? De eerste plaats in het eindklassement is niet uitgesloten, maar ik ga daar niet van uit. Met een plaats bij de top 5 of twee man bij de eerste tien ben ik dik tevreden. Maar we zien wel hoe het loopt.” (Foto: © Cor Vos)

Als iemand iets aan Adri wil vragen doe dat dan via de 'Reageer-functie' dan zal ik de vraag aan hem doorspelen en zijn antwoord op de weblog zetten.

Door Fred van Slogteren, 24 augustus 2006 17:05

Favoriet

Beste Adri van Houwelingen, Als je je eigen renners niet tot de favorieten rekent, zou ik graag van je vernemen wie volgens jou dan de grootste kanshebbers zijn? Ik wens je veel succesn in de Vuelta.
Willem

Geplaatst door Willem, 25 augustus 2006 14:31:03

fiets

Ik heb eind jaren '80 een fiets gewonnen. Ik was voetballer en deed mee aan een jubileum, waarbij ook kwantumhallen meedeed. Ik heb toen fiets van Adri van Houwelingen in bezit gekregen. Ik denk dat het in '84 geweest moet zijn. Hij heeft op deze fiets toen de tour de france gefietst. Fiets is wat aan roestige kant, maar misschien vindt hij het wel leuk zijn oude fiets terug te krijgen. Ik doe hem toch weg.

Geplaatst door Niels Wijne, 29 mei 2010 14:13:37

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web