Herinneringen bij een foto …

 

Een hele ouwe, misschien wel een gouwe ouwe foto, want het gezelschap telt nogal wat wereldkampioenen, die dat overigens - op twee na - toen nog niet waren. Een Nederlandse wielerdelegatie staat klaar voor vertrek naar een buitenlands tournooi of komt ervan terug. Met een KLM-toestel uiteraard. Misschien wel een WK-tournooi ergens in een land waar je …

… maar moeilijk per trein kon komen. Het zal omstreeks 1935 zijn geweest en vliegen was toen nog een behoorlijk avontuur met veel samengeknepen billen. Desondanks staan ze er ontspannen bij, de heren, hoewel de wijdte van de broeken doet vermoeden dat het daar wel eens stevig zou kunnen ruiken. De man met de drollenvanger heeft er zelfs duidelijk op gerekend. Het zijn van links naar rechts Arie van Vliet, Kees Pellenaars, Gerrit Schulte, Barend Swaab de Beer van de sportcommissie van de NWU, en geheel rechts de boomlange Jacques van Egmond met (waarschijnlijk) zijn dochtertje, die papa komt uitzwaaien of verwelkomen. Wie de twee overige mannen zijn kan ik niet thuisbrengen. De rechtse lijkt me qua leeftijd geen renner, maar een begeleider of een gangmaker en de blonde man in het midden zou een jonge Jan Derksen kunnen zijn. Of stayer Ben van der Voort die ook van die generatie was en er ongeveer zo uitzag. Wie het weet mag het zeggen. Een mooie foto uit een voorgoed verleden tijd toen alleen sportmensen, zakenlieden en de minister van buitenlandse zaken wel eens met de vlieger gingen. (archief T&T Tekst & Traffic)
 

Door Fred van Slogteren, 1 november 2011 9:00

Foto

De personen zijn van links naar rechts Arie van Vliet, Kees Pellenaars, Gerrit Schulte, Swaab de Beer, Piet Gommans, Ben van de Voort en Jacques van Egmond.

Geplaatst door William van Peer, 01 november 2011 09:52:34

Foto

Om het plaatje compleet te maken: Het dochtertje van Jacques van Egmond (Jos) die later de echtgenote van Gé Peters werd.

Geplaatst door Jan v d Horst, 01 november 2011 11:37:46

Foto

De blonde man in het midden is Piet Gommans, mijn vader. De groep staat vor het vliegtuig om op weg te gaan naar de Olympische Spelen 1936 te Berlijn. Mijn vader werd op 9 juni 1936 Algemeen Kampioen op de weg.

Geplaatst door Hetty Gommans, 29 september 2012 14:20:22

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web