Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Ik zit hier op een Cornelo. Dat is een merk dat erg Italiaans klinkt, maar heel Nederlands is. Het is het huismerk van Henk Kokke, van Kokke Sport in St.Willebrord. Henk heeft een groothandel in racefietsen en raceonderdelen en door die activiteiten komt hij veel in Italië. In de jaren zeventig was zijn zoon een goede amateurwielrenner, die dagelijks trainde met streekgenoot Bart van Est. Op een beurs kwam Henk in contact met Ernesto Colnago, die toen nog een vrij onbekende constructeur was. Zijn kaders waren echter beauty’s en Henk kocht er twee. Eén voor zijn zoon en één voor ...

... Bart, de renner die in 1978 met Bert Oosterbosch, Jan van Houwelingen en Guus Bierings wereldkampioen ploegentijdrit zou worden. Bart en Corné (zo heet de zoon van Henk) hadden veel bekijks met hun Colnago’s, want de algemene indruk is dat alles wat uit Italië komt tot het neusje van de zalm behoort. Henk besloot daarom een eigen merk op de markt te brengen met een Italiaanse klinkende naam. Het werd Cornelo, de voornaam van zoon Corné met een Italiaans klinkende uitgang. De frames kocht Henk aanvankelijk in Italië, daarna in China en Taiwan en, omdat die route wel goedkoop is, maar alleen als je containers vol koopt, komen de kale Cornelo kaders nu weer uit Italië. Ze worden al jaren op specificatie gespoten in België en het zijn mooie fietsen. Maar een merk echt goed op de markt brengen, zoals Ridley in België deed, is er in Nederland niet bij. “Die De Kumpe is schathemeltjerijk en die heeft gewoon marktaandeel gekocht en omdat Davitamon-Lotto er op rijdt is er een kans dat je de investering terugverdient. Dat zit er bij Cornelo helaas niet in.” Geeft niet Henk, het zijn mooie fietsen.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 22 augustus 2006 10:00

Cornego

Dan heb ik het beste van 2 werelden ;)

Een Cornelo stalen frame overgespoten met Colnago decals :)

Tot nu toe heeft nog niemand hem kunnen identificeren, zelfs de experts op het vintage gedeelte van BikeForums niet.

Geplaatst door Jasper, 23 augustus 2006 10:57:54

cornelo

Ik kocht een Cornelo in Etten-Leur; een nieuwe, met de naam: Viper als ik het goed heb. Het is echter geen model 2010, want dat zie ik aan de Ultegra groep die er op zit.
Na lang zoeken weet ik nu waar Cornelo vandaan komt. Wie kan mij meer vertellen over Cornelo fietsen of een goede tip geven hoe en waar de fietsen worden opgebouwd.

Geplaatst door Joseph Oonincx, 19 augustus 2010 22:13:47

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web