Het was me het maandje wel!


Een ongeluk zit in een klein hoekje, weten we al sinds onze prille jeugd. Je houdt er echter nooit rekening mee. Het overkomt je en je geordende leventje staat op zijn kop. Het was eigenlijk een ongeluk van niks, een misverstand tussen een eenzame fietser op een druilerige zondagmorgen en een sympathieke automobilist die in zijn sympathie iets te ver ging. En toen was het Boem! Krak! Ho!. Ambulance, nog een ambulance die mijn fiets naar huis bracht, Diakonessen Ziekenhuis, eerste hulp, foto’s en het ...

... oordeel: gebroken heup. De heupkop doorgescheurd. Chirurg Nagesser, een look alike van Kamal van the Elephant Song, de volgende morgen aan mijn bed. Hartelijke begroeting want we herkenden elkaar van een vorige operatie. “Openmaken, kop afzagen, prothese plaatsen, klaar, na een paar dagen naar huis.” Een half uur later kwam de zaalarts. Die zei met een bedenkelijk gezicht: “Week ziekenhuis, daarna zes weken revalidatiecentrum, dat staat ervoor op uw leeftijd.” Ik zei hem wat de chirurg had voorspeld. Hij lachte en beende weg. Een dag na de operatie de fysiotherapeut aan mijn bed. “Morgen je bed uit, poot belasten, vrijdag naar huis.” Toen ik de volgende dag naast mijn bed stond, zakte mijn bloeddruk spontaan naar nul en ging mijn twee meter languit. Zes zustertjes van in de twintig sjorden mijn honderd kilo op het bed en daarna verzandde ik langzaam in de ziekenhuiscultuur, waarbij je om de twee minuten op de klok kijkt of de koffie al komt, de middagboterham in aantocht is en hoe lang het nog duurt tot het bezoekuur begint. De volgende fase is dat het je allemaal niks meer kan schelen wat er buiten gebeurt. Na elf dagen naar huis. Ik kon echt helemaal niks behalve wat pasjes maken met de rollator. Hulde en bewondering voor mijn vrouw die dat vrachtje gratis kreeg thuisbezorgd. Nu tien dagen later kan ik bijna alles, behalve al datgene wat zich onder de knieën afspeelt. Het gaat elke dag met sprongen vooruit en Suze en Loes van de fysio zijn tevreden. Over een paar weken hoop ik met veel training weer zelfstandig te lopen.
En het wielrennen? Het is erg langs me heengegaan. De prachtige prestaties van Mollema in Spanje deden me veel genoegen, want ik ben een fan van Bauke en de wereldtitel van Cavendish was perfect voorbereid. Helaas doet het me nog niet veel, dit in tegenstelling tot alle blijken van medeleven die ik heb ontvangen. Kaarten, telefoontjes, mailtjes, sms´jes, reacties op de slogblog, het was allemaal even hartverwarmend. Dank, beste mensen, jullie medeleven heeft fantastisch geholpen. Wat ook geholpen heeft is de afbeelding van mijn nieuwe fiets die ik op de zaterdag voor het ongeluk heb besteld bij Fred Rompelberg, de snelste fietser op aarde. Slechts drie maanden gebruikt op Mallorca, met 30 versnellingen, een triple en eindelijk met de versnellingshendels op het stuur. Mijn oude fiets gaat naar Peter R. de Fiets (ook gelukkig aan de beterende hand) en de nieuwe neem ik volgend jaar feestelijk in gebruik. Iets om de komende maanden naar toe te leven.
Morgen ben ik er weer met de eerste Burgerlijke Stand. Dank voor alle begrip!
 

Door Fred van Slogteren, 30 september 2011 10:00

ouwe mannetjes op een racefiets is levensgevaarlijk, dat moeten ze eigenlijk verbieden, je ziet het maar weer.

Geplaatst door jan, 30 september 2011 15:54:41

Rompelbergfiets

Fred,
In de eerste plaats blij dat je weer on speaking terms bent. En vooral Tineke heel veel sterkte toegewenst.
Ik was van plan om bij Fred Rompelberg langs te gaan voor een fiets. Bovenstaande foto is wel een extra stimulans.

Wat heet ouwe mannetjes: Gerrit Voorting reed als tachtig jarige nog de stenen uit de straat. Je hebt nog een tijd te gaan.

Geplaatst door Piet van der Meer, 30 september 2011 19:21:42

mooi dat je er weer bent

hallo Fred, wat fijn dat je weer aan de slag kunt. Ik heb diverse malen je slogblog geopend en een beetje teleurgesteld weer gesloten. (klinkt wel een beetje egoistisch)
Succes enne, wel een beetje uitkijken hoor straks op die superfiets van je. Groet!

Geplaatst door Willy Kwantes, 30 september 2011 20:17:09

Fred en Slogblog: welkom terug!

Geplaatst door Jos van Nierop, 30 september 2011 21:38:02

brifters

Fijn Fred,
Zo te lezen gaat dat weer goed komen. Een fijn thuisfront is een zegen bij het herstel, weet ik uit ervaring. Een nieuwe fiets is goed voor de 'moraal'. Alleen ouwe mannen met zulke nieuwe 'apparatuur'. Ik las van de week van een engelsman dat ze dat daar in de volksmond brifters noemen. Van 'brakes'en 'shifters'. Mooi gevonden.
Enfin.... goed herstel verder. Doe het kalmpjes aan...

Geplaatst door marco V, 30 september 2011 22:50:17

terug

Goed om te zien dat Slogblog verder gaat.

Geplaatst door Philip, 30 september 2011 23:06:42

Groene trui

Vanochtend wakker geworden door een postbode, die de groene trui van het Slogblogspel kwam bezorgen. Das nog is leuk wakker worden!

Geplaatst door Arjan, 01 oktober 2011 10:29:44

Back in town!

Fred, ik ben blij dat je 'back in town' bent. Natuurlijk hardstikke vervelend voor je wat er gebeurd is, maar velen, net als ik, het dagelijkse portie Slogblog gemist hebben!
Blij te ontdekken dat je wer aan de slag kunt. In ieder geval heel veel sterkte te komende periode, en ik wens je heel veel 'ouderwetse slogblog' toe.
Gerrie

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 01 oktober 2011 10:49:12

rompelberg

De toepasselijke bijnaam - in dit geval - van Fred is Strompelberg.

Geplaatst door jan zomer, 01 oktober 2011 12:41:24

Ervaring rijker!!

Beste Fred,

Dat je een professional bent wisten we al. Dat je echter zo solidair was dat je-om nu eens zelf te ervaren hoe dat voelt- je een heupbreuk bent gaan vallen vind ik qua participerende journalistiek wel erg ver gaan! Het levert ons wel weer een mooie slogblog-bijdrage op! Een goed verder herstel toegewenst,je hoort binnenkort van me!
Hans Prakke

Geplaatst door hanspraklke, 02 oktober 2011 00:08:34

Present maar ook gevaarlijk

Heel goed dat Fred weer present is. Heb hem wel gemist. Maar toch heeft die Jan wel een punt kijk maar eens op http://www.telegraaf.nl/binnenland/10654664/__Wielrenner_botst_op_tractor__.html?p=28,2

Geplaatst door Jos Kars, 02 oktober 2011 10:37:59

Vallen

Ik bezit nu zo'n dertig jaar een racefiets en ik heb met tussenpozen best wel veel kilometers gemaakt. In al die jaren ben ik misschien drie keer gevallen, steeds door de schuld van een ander. Het laatste half jaar fiets ik weer veel en fanatiek. Wel altijd alleen, want in groepen fietsen vind ik te gevaarlijk. Mijn vele fietsen is er wel oorzaak van dat ik de vitaliteit bezat om snel weer naar huis te mogen gaan, zonder revalidatiecentrum. Er vallen dagelijks wielrenners en toerfietsers tijdens hun tochten. Met leeftijd heeft dat weinig te maken. Gesink zou mijn kleinzoon kunnen zijn en die is ook voor maanden uitgeschakeld. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 02 oktober 2011 11:12:43

Vallen 2.

Beste Mijnheer Fred, ik lees dat U enige keren gevallen bent, alleen door een ander veroorzaakt, daar kan ik ook over meeepraten daar ik een kleine 50 jaar geleden in de ronde van Capitol,( vliegrondje )te den Haag op 5 Mei altijd verreden, 2 maal in de jaren 1963 en 1964 achtereen gevallen ben ook door de schuld van de voor mij rijdende coureur die teveel risico naam in de laatste bocht van dit criterium 70 km.,ja doortrappen in de laatste bocht en aanslaan was de oorzaak, gebeurt dit vlak voor je , dan ben je de sigaar, je kan immers met zo'n snelheid geen kant meer op, de eerste maal een flinke jaap boven het rechteroog, ja ik zie het lidteken nog iedere dag!, welke met 5 hechtingen hersteld werd met diverse grote schaafwonden op de rechter bil, welke met jodium behandeld werd, ik vroeg nog aan de zuster, heeft U niet wat anders, zei antwoordde zet je tanden maar op elkaar, mijn antwoord luidde: dat doe ik al sedert 19.00 uur( de start van de wedstrijd) en de laatste ronden gingen ook al met een snelheid van ca. 60 km per uur, toen werd er naar een ander ontsmettingsmiddel gezocht, gelukkig maar. Het jaar erop krek hetzelfde wederom dezelfde situatie, in een reflex kon ik toen mijn lichaam nog omgooien om mijn hoofd te beschermen, nu kwam ik met de achterzijde van mijn lichaam tegen de staanders van de politiehekken terecht met als gevolg zeven zwaar gekneusde ribben met als schade, 6 a 7 weken geen wedstrijden meer, ja en U moet weten dat ik net een nieuwe werkgever had, Fiat Swart, filiaal te Leidschendam, volgende morgen om 8.00 uur aangekomen daar hervatte ik mijn werkzaamheden als normaal, echter de pijn die ik toen heb verwerkt heeft mijn pijngrens tot grote hoogte opgevoerd, waarvan ik tot heden tendage nog van prifiteer, en de dokter bijna een vreemde voor mij is, gelukkig maar!maar mijnheer Fred ook een fiets van 30 jaar oud is aan slijtage onderhevig, heeft U weleens van metaalmoeheid gehoord, ja ook hier kan een breuk ontstaan, van vork of frame, echter sommige mensen hebben altijd pech en anderen die met de helm geboren zijn wordt het woord pech vervangen door geluk, dat is ook een waarheid. Nu beste mensen ik ga U nu voor enige tijd verlaten en bij terugkeer in ons land zal ik mij melden als een artikel vraagd om reactie, tot dan en ik groet U bij deze., Theo ten Dam uit het abnormaal zonnige den Haag van vandaag!

Geplaatst door Theo ten Dam, 02 oktober 2011 14:35:04

Ad en Fred, dank voor de rodelantaarn-trui van het Slogblog-Tourspel,

gisteren ontvangen,
Jos

Geplaatst door Jos van Nierop, 02 oktober 2011 20:33:55

Welkom terug, Fred. Dat je maar veel veilige kilometers mag wegtrappen op je nieuwe karretje.

Geplaatst door Paul, 03 oktober 2011 09:36:36

Fiets Fred

Dag Fred welkom terug met de
dagelijkse blog,
Het is een mooie fiets die je met trots zal bestijgen maar zo zonder pendalen een beetje moeilijk fietsen lijkt me maar die zitten nog wel op je oude fiets denk ik heel veel veilige kilometers wens ik je toe.

Geplaatst door Jan Suiker, 03 oktober 2011 10:35:39

Vallen 3

Beste Theo,

Ronde van de Haagse Markt Theo en Piet halve ronde voor,
bij de streep kijkt Theo even naar beneden op dat moment ziet Piet een politieman een stapje op de weg doen om mensen tegen te houden Theo ertegenaan en Piet eroverheen. Jammer dat was voor een van ons een zekere overwinning geweest.Weet je het nog Theo???

Geplaatst door Piet Kettenis, 10 oktober 2011 13:23:46

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web