Uit de wasserette van Henk …

“Leen Bik uit Lekkerkerk was een slopersbaas die met zijn bedrijf Bik Sloopwerken tussen 1970 en 1980 een sterke amateurformatie sponsorde. Eigenlijk was het een onverantwoorde uitgave voor een klein bedrijf, maar Leen was helemaal gek van de wielersport en hij heeft het jaren volgehouden. Dat zijn zoon Michel en zijn dochter Marian aan wielrennen deden en vooral Marian een groot talent was, speelde natuurlijk een belangrijke rol in de ambitie van Leen. Met ...

 

... ploegleider Harry van der Horst had hij een sterke ploeg. Net iets minder dan Amstel Bier en Jan van Erp, maar goed genoeg om in de klassiekers en Olympia’s Tour een stevig partijtje mee te blazen. Met renners als Jan van Wijk, Arie Versluis, Peter Gödde, Gijs Nederlof, Wim de Waal en anderen moest er terdege rekening met de ploeg worden gehouden, waarvan de renners in dit opvallende truitje reden. Ze wonnen jaarlijks altijd wel zo’n dertig tot veertig criteriums, plus een of twee amateurklassiekers. Ook Michel Bik heeft zijn partijtje behoorlijk mee geblazen en de man die het bedrijf na het overlijden van zijn vader heeft voortgezet is nog heel even beroepsrenner geweest. Zijn zus Marian was misschien wel het grootste talent dat uit de de ploeg is voortgekomen, want zij had de klasse om Keetie Hage als Nederlands beste renster op te volgen. Zij was vooral bergop een absolute klasbak. Zij werd echter verliefd op Bert Oosterbosch, eveneens een groot talent. Ze trouwden jong, die twee en binnen het jonge gezin, was er al gauw geen plaats meer voor twee wielrenners. Marian werd rennersvrouw en er kwamen al gauw kinderen. Zo is het leven en dat geldt ook voor wielrenners.

Tot volgende week!”

Henk Theuns
 

Door Fred van Slogteren, 24 augustus 2011 8:00

Bik Sloopwerken

Bert Oosterbosch stierf helaas jong. Volgens mij kwamen Jan van Wijk en Wim de Waal niet uit voor de Bik-ploeg. Wel alle gebroeders Nederlof, Fred Brand en Arie de Groot.

Geplaatst door Ton van Wieringen, 25 augustus 2011 21:15:05

Bik Sloopwerken

Jan van Wijk reed evenals Ab Harren in het laatste jaar(ik meen 1980) voor de Bik-ploeg. Zij wilden Olympia's Tour niet rijden. Ik ben daar toen als jongste deelnemer gestart, ik denk, dat Wim de Waal(althans een Zeeuw) daar ook voor de Bikploeg heeft gereden.

Geplaatst door Michel Bik, 31 augustus 2011 14:25:35

Bik Sloopwerken

In 1981 reed ik als jongste deelnemer Olympia's Tour. Als 45-jarige kreeg ik mijn proflicentie. Mij VO2Max was 5877. Van 2008 t/m 2011 prof.
Geplaatst door Michel Bik, 04 januari 2023 18:28:26

Bik Sloopwerken

In 1981 reed ik als jongste deelnemer Olympia's Tour. Als 45-jarige kreeg ik mijn proflicentie. Mij VO2Max was 5877. Van 2008 t/m 2011 prof.
Geplaatst door Michel Bik, 04 januari 2023 18:28:42

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web