Het was me het weekje wel!


Ik wil nog even terugkomen op mijn weekje van veertien dagen geleden. Daarin heb ik gespeculeerd over het tegenvallende optreden van Robert Gesink in de vorige week geëindigde Tour de France. Ik opperde dat het wellicht zou kunnen zijn dat de jonge Achterhoeker moeite had met de loden last van het kopman zijn, het moeten commanderen, de baas spelen en op een professionele wijze de media te woord staan. Of dat zo is of niet, weten we nog steeds niet, want noch Robert zelf, noch de woordvoerders van Rabobank hebben daarover iets losgelaten. Wat wel inmiddels duidelijk is geworden is dat de blessures, na zijn val in de vijfde etappe, veel ...

... ernstiger waren dan we aan de hand van de tv-beelden konden vermoeden. In Wielerland Magazine zegt zijn trainer Louis Delahaije daarover: “De blessure was zo erg dat hij tegen de koorts aanzat.” De wielerfans in Nederland hebben die informatie niet gekregen. Ze zagen slechts de man die in alle media was afgeschilderd als een podiumkandidaat dagelijks de etappe uitfietsen, waarbij er lichamelijk weinig aan de hand leek. Hij fietste normaal en hij liep normaal, hij oogde alleen als iemand die direct in therapie moest bij een psycholoog. Een geknakte lelie die mentaal op was. Ik denk dat de ploegleiding er beter aan had gedaan met een medisch communiqué te komen, waarin duidelijk was gemaakt wat er lichamelijk precies met Robert aan de hand was. Dan hadden we geweten wat er mis was en was er niet gespeculeerd. Dan was wellicht voorkomen dat hem in diverse media keihard de maat was genomen. We hebben allemaal kunnen zien wat er met Johnny Hoogerland en Laurens ten Dam aan de hand was. We hoopten het wel voor die jongens, maar we hebben niet serieus meer geloofd dat ze nog iets meer zouden presteren dan meerijden. Het was misschien nog beter geweest als Robert naar huis was gegaan, want wat had hij – geblesseerd als hij was - in deze Tour nog te zoeken? Hij wilde zelf niet, werd gezegd, maar volgens mij gaat hij daar niet alleen over. Als de artsen hadden gezegd dat het voor zijn herstel beter zou zijn om de Tour te verlaten, dan had de ploegleiding dat van hem kunnen eisen. Bovendien had hij dan op 20 augustus topfit kunnen zijn voor de Vuelta om het seizoen misschien nog goed te maken. Ik neem aan dat hij een van de bestbetaalde renners is in de stal van Rabobank en kapitaal moet je beschermen. Dat hoeven we een bank toch niet uit te leggen, lijkt me. Rest mij mee te delen, dat ik van harte wens dat Robert volledig herstelt en weer spoedig op niveau in het peloton zal terugkeren. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 31 juli 2011 8:00

Gesink

Goed stukje! Had twee weken terug kritiek op je stukje en ben het hier veel meer mee eens! Gesink is volgens mij mentaal juist wel sterk en rijdt vast wel een keer een goede Tour. Dit najaar gaat hij ook vast nog wat van zich laten horen!

Geplaatst door Arjan, 01 augustus 2011 18:33:39

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web