Uit de wasserette van Henk

© Henk Theuns

“Dit truitje is gedragen door Frank Pirard, de jongere broer van Frits. Frank was van 1986 tot en met 1990 professional en in dat laatste jaar reed hij in dit kleurige tricot van sponsor SEFB. Dat is een Belgische Spaarbank die van 1986 tot en met 1995 als sponsor actief is geweest in de wielersport. Ferdi Bracke is enkele jaren ploegleider geweest en ook José De Cauwer was als sportdirecteur aan de ploeg verbonden. Grote namen, maar het is altijd een ...

... kleine ploeg geweest die nooit een groot programma heeft gereden. Ook in 1990 niet. Toen waren Walter Dalgal en Gerard Bulens de ploegleiders en op Frank na zaten er alleen maar Belgische renners in. De bekendste waren Dirk Heirweg en Jan Wijnants, maar die waren toen al in hun nadagen. Er zaten ook enkele veldrijders in, zoals Danny De Bie, Frank Van Bakel en Pol De Brauwer. Vandaar dat de erelijst van de ploeg in dat jaar nogal wat cyclocross-overwinningen telt. Frank Pirard was een goede modale renner die niet het niveau van zijn broer haalde. In de vijf jaar dat hij professional was reed hij drie jaar voor Sigma, daarna een jaar bij Histor om zijn carrière af te sluiten bij SEFB. Hij behaalde totaal zes overwinningen. In 1990 was dat de Ronde van Made, mijn woonplaats. En reken maar dat ik daar bij was.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 9 augustus 2006 10:00

Shirt uit het heden

Hoi Henk,

Geweldige collectie heb je. Ik zou het graag eens bewonderen. Hen je toevallig nog meer shirts van renners van heden en dan vooral een speciaal shirt waarbij ik denk aan een kampioenstrui of een teamshirt met kampioensbandjes om de kraag en mouwtjes?

Geplaatst door Sander, 13 augustus 2006 22:03:05

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web