Herinneringen bij een foto …

 

Een heel verse herinnering, want ik vind dit met voorsprong de meest veelzeggende foto van het eergisteren verreden nationaal kampioenschap, een foto die meer uitdrukt dan duizend woorden. De nieuwe Nederlandse kampioen – een neoprof nota bene – die de roodwitblauwe trui zomaar in de schoot kreeg geworpen. En de nummer twee – een gelouterde prof – die met de hele Rabobank-formatie voor eigen publiek te kijk is gezet. Bram Tankink kan niet veel verweten worden, want ook ...

... Eddy Merckx redde het in de sprint niet tegen Patrick Sercu. Misschien waren de Rabo’s er wel van doordrongen dat ze zich na vorig jaar geen blunder konden veroorloven, maar hebben ze desalniettemin de concurrentie onderschat. Ze stonden aan het vertrek met een grote numerieke meerderheid, naast twee ploegen waarvan de renners niet goed genoeg waren om door de bank te worden ingelijfd en verder wat eenlingen en tweelingen, werkzaam bij buitenlandse ploegen. Als je het psychologisch bekijkt dan wordt het oranje van de bank rood in de ogen van de rest. In andere koersen speelt dat geen rol, maar als de Nederlanders onder elkaar zijn, dan gaan heel andere sentimenten een rol spelen. Onderschatting komt in de voetbalsport vaak voor en dan wint David van Goliath en dat vindt iedereen leuk om te zien. Dat onderschatting wel eens de oorzaak kan zijn dat de winst aan de Rabo’s voorbijging, tonen mijns inziens twee feiten aan. De kopman die vergeet te eten en zich beroept op een hongerklop en een renner die per ongeluk een baantricootje aantrekt om pas bij de ravitaillering te merken dat daar geen zakken in zitten. Als je dat overkomt ben je volgens mij niet professioneel bezig. Onderschatting van de tegenstanders en onderschatting van het belang van een Nederlandse titel. Opperste vreugde en diepe teleurstelling het is allemaal van deze foto af te lezen. Het heeft één voordeel: de Rabobankploeg die aanstaande zaterdag aan de start staat van de 98ste Tour de France staat op scherp. Messcherp! (Foto: © Cor Vos)

SPEEL MEE IN HET SLOGBLOG TOURSPEL!
 

Door Fred van Slogteren, 28 juni 2011 8:00

Baanpak Bos had wel zakjes...

Op Twitter laat Theo Bos zien dat zijn baanpak wel degelijk zakjes had.
Bos: "Statler en Waldorf van NOS dachten dat ik geen zakjes in pak had... Zeker wel!! http://t.co/v9unhrd "

En verder: "En waarom een snelpak?Scheelt al gauw 20 Watt.Veel renners rijden al langer koersen in snelpak.Mooiste voorbeeld van het 'nieuwe wielrennen' "

Geplaatst door Jos van Nierop, 29 juni 2011 09:22:57

zakjes

Ik geloof het direct, maar ik heb wel vraagtekens. Waarom gooide Theo dan die etenszak weg? Dat meende ik althans te zien. En waarom weten de verslaggevers die er nogal jolig over deden, dit dan niet? En als ze het niet wisten waarom is dat door de regie dan niet tijdens de uitzending gecorrigeerd?

Geplaatst door Michel, 29 juni 2011 10:01:18

hi..hi..

hi...hi... Statler en Waldorf. leuk gevonden van die Theo.

Geplaatst door MArco, 29 juni 2011 18:42:50

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web