Een draai om de oren voor Rabobank en Mart Smeets


Wat moeten we nou van dit kampioenschap vinden. Ik zou het niet weten. De Rabobank komt met achttien man aan de start met het vaste voornemen het kampioenschap te veroveren en dan verkloten ze het op een manier als was het een ploegje junioren. Vorig jaar was het al pijnlijk om te zien, maar dit was dramatisch. Een ploeg met zeker vijf renners die zich internationaal met de beste coureurs ter wereld kunnen meten, laat zich zo piepelen. Met vijf man in de kopgroep haalt onze podiumkandidaat voor de Tour het in zijn hoofd de kopgroep eerst op te blazen om vervolgens met een k..smoes in de bus te stappen. Als de stofwolken zijn opgetrokken zit Weening met Vacansoleil-renner Joost van Leijen op kop en met ruim een minuut voorsprong zou je dan denken: RIJEN GVD!!! Maar die aardige Fries mag dat niet van het duo Dekker en Verhoeven, de ploegleiders van dienst. Het gebaar van Weening toen hij ...

... zijn arm op de rug van Van Leijen legde, sprak boekdelen. Daan Luyckx en Michel Cornelisse de ploegleiders bij Vacansoleil waren ongetwijfeld woedend en ik probeer me voor te stellen hoe Michel achter het stuur heeft gereageerd. De koers werd willens en wetens kapot gemaakt en voor wat? Een renner als Weening moet met zijn ervaring in staat geacht worden het af te maken, maar dat mocht hij niet. Toen kwam alles weer bij elkaar en dan verwacht je een spervuur aan demarrages van mannen als Mollema, Tankink, Langeveld, Tjallingii en uiteraard Boom. Maar meer dan plaagstootjes waren het niet. Dat Tankink er in de sprint werd opgelegd door de jonge Pim Ligthart was niet alleen terecht, maar ook een draai om de oren voor iedereen van Rabobank die voor deze schertsvertoning medeverantwoordelijk is. Wat een minachting voor het publiek ter plaatse, de kijkers thuis en de Rabo-renners die wel wilden koersen, maar niet mochten. Ik ben de laatste tien jaar bij het NK steeds ter plaatse geweest, maar dit keer heb ik thuis voor de buis gezeten. Dat was geen onverdeeld genoegen en dat komt volledig voor rekening van Mart Smeets. Wat een geouwehoer, wat een ongein. Als een renner lang van gestalte is dan is hij volgens Smeets drie of vier meter en zo had hij een heel arsenaal aan flauwe grappen. Herman Finkers en Youp van ’t Hek zouden daar allang de theaters voor zijn uitgejouwd. Waarom toch vasthouden aan die dubbelpresentatie? Laat Maarten Ducrot toch alleen het commentaar verzorgen en niet steeds gedwongen worden aan een slechte sketch voor twee heren mee te werken. Smeets schijnt van plan te zijn tot zijn honderdste door te gaan, maar voor mij is hij volledig over the top. Dit kan echt niet meer. Ik wil als kijker geïnformeerd worden over de koers, omdat ik niet alles kan zien. Ik wist aanvankelijk niet wie hij met Eltiedie bedoelde tot ik er achter kwam dat het Laurens ten Dam moest zijn. Het past wel bij Laurens om zich zo te noemen, maar daar hebben de kijkers niks mee te maken. Geachte heer Smeets, neem u taak als verslaggever serieus. DOE VERSLAG en laat lolbroekerij over aan mannen die in het spuien van humor gekwalificeerd zijn. Tenslotte mijn complimenten aan Vacansoleil met de kersverse kampioen Pim Ligthart uit Hoorn. Net 23 jaar geworden en neo-prof. Ik buig er diep voor. Dik verdiend! (Foto: © Cor Vos)

SPEEL MEE IN HET SLOGBLOG TOURSPEL!

Door Fred van Slogteren, 26 juni 2011 15:00

marts smeets

De opmerking van Smeets over de lengte was nog tot daaraantoe, maar de sneer dat 'iemand die met zo'n lengte wel aan een fantsoenlijke sport gedaan zou hebben' was voor het absolute teken dat Mart de wielersport moet gaan verlaten. Hij gaat trouwens ook steeds meer 'politieke' uitlatingen doen... Misschien heeft dat alles te maken dat hij toch in Ducrot zijn meerdere moet gaan zien. En ja Mart.... mocht dat het geval zijn, dt zou je dan goed zien! Het commentaar van Maarten is goed, vakkundig en toch smeug. Laat Maarten het maar lekker in z'n uppie doen. Voor iedereen beter.

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 26 juni 2011 17:36:38

NK 2011

Het was inderdaad een vertoning vanmiddag. De ploegleiding van Rabo faalde volledig. Aan de andere kant kan een renner ook zelf initiatieven nemen. Weenink had de knuppel in het hoenderhok moeten gooien en tegen de slalorders in moeten rijden.
Zowel de regie van de NOS als Smeets en Ducrot waren ook even volledig de weg kwijt. Een bepaald moment zag je een deel van de kopgroep bijna stilstaan en reden er een paar ploegleiderswagens met grote snelheid langs en maakten zich vervolgens uit snel uit de voeten. Het was dus duidelijk dat er een paar man weggesprongen waren uit de kopgroep. Na lange tijd vermoedde Ducrot dat ook en dit werd vervolgens weer tegen gesproken door de wedstrijdleiding.
Mijn complimenten voor Ligthart en Ruigh. Dezelfde Ruigh die in de Amstel Goldrace slachtoffer was van een overijverig Nederlands jurylid. Ik krijg steeds meer de indruk dat Nederlandse juryleden o.l.v. Martin Bruin zo onpartijdig willen blijken, dat ze vooral Nederlandse renners declasseren of uit koers zetten

Geplaatst door Piet vd Meer, 26 juni 2011 18:12:29

NK 2011

Hetzelfde gevoel als bovenstaand wordt uitgedragen. Bijzonder zwakke taktiek van Rabo. Zwak optreden van Smeets. Cornelius van Oosten ipv Van Oyen. De namen staan nota bene correct op de deelnemerslijst.

Geplaatst door Ton van Wieringen, 26 juni 2011 19:13:00

NK

Rainier Honig, Reinier Hnig, Rainier Hnig....

Geplaatst door Philip, 26 juni 2011 19:40:43

Honing

Je vergeet Honing. Ach, het is ook wel weer luek je een beetje op te winden cq vermaken achter de tv.

Wat had Rabo eigenlijk wl moeten doen? Boom en/of Langeveld had denk ik in de groep Ligthart moeten zitten; ze kwamen niet cq te laat.

Of Bos na 240 km nog goed zou zijn is de vraag maar vond het een beetje raar dat hij in de vroege vlucht zat (Van Hummel - Skil idem dito).

Geplaatst door Jos van Nierop, 26 juni 2011 19:57:50

marco

Leuke kampioen, toch? Verdiend. Schertsvertoningen van NOS, Rabo en Mart Smeets. De blauw-oranje bank-employees moet zich echt gaan schamen.
Maarten Ducrot vind ik nog wel te pruimen. Voor mij de reden om tegenwoordig toch weer naar de NOS over te gaan. I.p.v. vroeger de BRT voor de grotere koersen. Ducrot samen met Herbert Dijkstra vind ik zelfs wel een aardig koppel (voor de verslaggeving dan, niet voor de koppelkoers.)

Geplaatst door MArco, 26 juni 2011 20:20:50

quote

Quote van de dag.

Ducrot bij het lossen van Geesink uit de kopgroep.

Misschien laat hij zich afzakken om op kop van het peloton te gaan rijden.

Tjonge tjonge sportverslaggeving bij de NOS

Geplaatst door Chris Kipping, 26 juni 2011 21:57:44

Wat dan wel?

Wat had Rabobank dan moeten doen, vraagt Jos van Nierop. Simpel alle vertrouwen aan Pieter Weening geven. Die jongen heeft dat verdiend, na zijn mooie prestatie in de Giro. Alles counteren wat nog wat probeert en het Pieter laten afmaken. In 2005 maakten ze dezelfde blunder door niet alle kaarten op Steven de Jongh te durven zetten. Lon van Bon - van de concurrentie - profiteerde er van en Steven reed het jaar erop bij QuickStep en behaalde daar nog vele mooie successen. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 27 juni 2011 05:39:50

Dat had mooi geweest, en dat had gekund. Maar de keuze van de ploeg om Weening niet te laten meerijden vond ik niet zo vreemd. Of Weening het had kunnen afmaken is maar de vraag.
Boom en Langeveld hadden m.i. 'gewoon' eerder van voren mee moeten zitten. Maar ja, Terpstra en Kroon zaten daar ook niet.

Geplaatst door Jos van Nierop, 27 juni 2011 08:31:15

nogmaals Smeets

Ik ben gisteravond en vanmorgen door diverse mensen gebeld over mijn uithaal naar Smeets. Ze waren het allemaal hartgrondig met me eens, maar wilden wel van me weten of de man dan geheel dient te verdwijnen. Bijgezet in de rune van Bredero, of zo. Nee dat hoeft van mij niet. Hij mag van mij tot in de eeuwigheid boeken schrijven, documentaires maken, de Avondetappe en al zijn verdere schnabbels volvoeren, enzovoort, enzovoort, als ze hem maar met tien paarden uit de buurt van het commentaarhok houden. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 27 juni 2011 08:59:49

Smeets

ik vrees dat er voor een afscheid van Smeets nog niks 'op de tekentafel' ligt.

Geplaatst door Philip, 27 juni 2011 10:06:29

Smeets met pensioen

Fred en anderen, goed nieuws voor jullie:
Smeets met pensioen schrijft de Telegraaf net op haar site

Geplaatst door Jos van Nierop, 27 juni 2011 14:16:06

Pensioen

Smeets met pensioen,maar pas na de O.S van 2012!

Geplaatst door Harry Hermkens, 27 juni 2011 14:28:26

S&D

Nu we toch aan het katten zijn: Ducrot, daarin onmiddelijk bijgevallen door Smeets, poneert dat Acqua & Sapone gesponsord wordt door het vaticaan. Nu heeft de Kerk nog wel wat vuiltjes weg te werken maar dat redt je niet met water en zeep. Amore e Vita is?/was de Vaticaanse connectie volgens mij. Liefde en Leven, tsja.....

Geplaatst door theo, 27 juni 2011 20:15:56

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web