Speel mee in Het Sloglog-Tourspel!

 

De slogblog organiseert dit jaar voor het eerst Het Slogblog Tourspel. Het idee hiervoor is ontstaan bij Ad van der Linden, een trouwe slogblog-supporter, die heel slim een concept in elkaar heeft geknutseld dat een spannend verloop garandeert. Uiteraard zullen er voor de winnaar (winnares) en de bezetters van de overige ereplaatsen mooie prijzen beschikbaar zijn.


Hoe kun je meedoen?
Iedereen kan meedoen. Wat dat betreft zijn er geen restricties. Ook de vaste medewerkers zijn van harte welkom, want de uitslag is bij niemand van te voren bekend, dus ook niet bij Ad van der Linden en mijzelf, hoewel wij uiteraard niet meedoen. Er zijn ook geen kosten aan verbonden, zodat je ... 

 

... als deelnemer niets kunt verliezen, maar alles kunt winnen en als wieler- en spelletjesliefhebber gegarandeerd een spannende drie weken gaat beleven aan (hopelijk) de Tour de France zelf en (zeker weten) Het Slogblog-Tourspel. Het enige dat je hoeft te doen is je team samenstellen en aan ons doorgeven.

Hoe werkt Het Slogblog-Tourspel?
Uit de 198 deelnemende renners aan de Tour de France 2011 kies je een team met 15 renners. Het mooie is dat pas op zondag 3 juli voor 12.00 uur je team bij ons moet zijn aangemeld. Dan is de eerste etappe al verreden, maar dat zal nauwelijks invloed hebben op de einduitslag. Wel weet je zeker dat al je vijftien renners ook inderdaad gestart zijn. Tot op het laatste moment kunnen de aan de Tour deelnemende ploegen immers renners vervangen. Je kunt echter ook gokken en je team eerder bij ons aanmelden. Dat gokje kan behoorlijk wat extra punten opleveren.

Hoe mag je team samengesteld zijn?
Geef je team je eigen naam, zoals Team Hans Prakke, Team Klaas Kwantes, Team Harry Hermkens om maar enkele trouwe slogblog-volgers als voorbeeld te nemen. Gebruik altijd voor- en achternaam om daarmee de kans te verkleinen dat er twee teams Van Dijk, De Vries of Jansen meedoen. Aanmelding uitsluitend op fred@slogblog.nl 
In je team mogen maximaal zeven renners zijn opgenomen die in de Tour de France van 2010 bij de eerste vijftien in het eindklassement zijn geëindigd, alsmede uit de etappewinnaars van die Tour. Voorbeeld: drie namen uit de eerste vijftien van het eindklassement 2010 en vier etappewinnaars uit de Tour van vorig jaar. De overige acht kies je uit de rest van de deelnemers van dit jaar. (Zie voor de eerste vijftien renners in het eindklassement en alle etappewinnaars van vorig onderaan deze pagina)
Tijdens de Tour is het niet toegestaan de samenstelling van je team te wijzigen, dus als een of meer van je renners om wat voor reden dan ook uitvalt, heb je gewoon pech gehad. Eventuele diskwalificaties die drie dagen na afloop van de Tour (uiterlijk woensdag 27 juli 2011 om 24.00 uur) nog niet bekend zijn gemaakt, tellen niet mee in de einduitslag van Het Slogblog-Tourspel. Diskwalificaties die tijdens de Tour bekend worden zullen in de stand worden verwerkt.

Hoe is de puntentelling?
De eerste dertig renners in elke daguitslag krijgen punten. De etappewinnaar krijgt 30 punten, nummer twee 29, enzovoort tot en met nummer 30 die één punt krijgt. De ploegentijdrit op 3 juli telt niet mee.
De eerste twintig renners in het algemeen klassement, dat na iedere etappe wordt opgemaakt, leveren ook punten op. 20 punten voor de drager van de gele trui, 19 voor nummer twee, enzovoort tot en met 1 punt voor de nummer twintig. Dit met uitzondering van de eerste etappe waar de daguitslag en het algemeen klassement immers gelijk zijn. De klassementsveranderingen na de ploegentijdrit worden meegerekend.
De einduitslagen (let wel: alleen de eindstanden in Parijs) van het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement leveren eveneens punten op. De winnaars van die drie klassementen krijgen respectievelijk 50, de nummers twee 30 en de nummers drie 10 punten. 
Tenslotte zijn er punten te verdienen als je het aandurft je team vóór zaterdag 2 juli aan te melden. Doe je dat vanaf heden maar vóór vrijdag 24 juni om 24.00 uur, dan krijg je als grote gokker 250 punten. Komt je aanmelding tussen zaterdag 25 juni 00.00 uur en vrijdag 1 juli om 24.00 uur bij ons binnen, dan krijg je als voorzichtige gokker 100 punten.
Zodra een van de deelnemende ploegen aan de komende Tour de France de renners bekend maakt die in de komende Tour zullen starten, zullen wij de volledige samenstelling van die ploeg op de slogblog publiceren.

Prijzen
Voor de start van de Tour de France 2011 zullen wij het prijzenpakket bekend maken. Bovendien zullen wij iedere dag de stand in Het Slogblog-Tourspelpubliceren.

Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. Wel mag u ons op eventuele fouten wijzen, want wij zijn ook maar mensen, maar uitsluitend per e-mail op fred@slogblog.nl

Einduitslag Tour de France 2010: 1. Alberto Contador 2. Andy Schleck 3. Denis Menchov 4. Sammy Sanchez 5. Jurgen Van Den Broeck 6. Robert Gesink 7. Ryder Hesjedal 8. Joaquin Rodriguez 9. Roman Kreuziger 10. Chris Horner 11. Luis Léon Sanchez 12. Rubèn Plaza 13. Levi Leipheimer 14. Andreas Klöden 15. Nicholas Roche. 
Alle etappewinnaars 2010: Fabian Cancellara (2x) – Sandy Casar - Mark Cavendish (5x) - Sylvain Chavanel (2x) – Pierrick Fédrigo – Thor Hushovd - Sergio Paulinho - Alessandro Petacchi (2x) – Christophe Riblon - Joaquin Rodriguez - Andy Schleck (2x) – Alexandr Vinokourov – Thomas Voeckler -

DES TE MEER DEELNEMERS, DES TE MEER SPANNING!
 

Door Fred van Slogteren, 18 juni 2011 10:00

Tourspel

Een Tourspel op de Slogblog. Dat was wel bijna het laatste waar ik rekening mee had gehouden. Een leuke verrassing. Ik zal erbij zijn!

Geplaatst door Philip, 18 juni 2011 12:25:49

Tour spel

Hoi Fred,
Leuk initiatief op deze manier.
Succes.
Ik ga een team samenstellen.

Geplaatst door Hans, 22 juni 2011 10:34:27

Tourspel

Hallo Fred
Ben vandaag teruggekomen van een korte 8 daagse vakantie en lees nu pas over het Slogblog-Tourspel.
Toch ga ik mijn best doen om een team samen te stellen!
Mooi initiatief!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 24 juni 2011 20:06:02

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web