Bedankt meneer Landis!!!

We hebben een fantastische leuke en boeiende Tour achter de rug en iedereen heeft benadrukt hoe aantrekkelijk het is als het een keer niet zo voorspelbaar is. Er werd in de dagen erna nagenoten en de criteriums werden weer massaal bezocht, als teken dat ook het grote publiek het spektakel had gewaardeerd en er optimaal van genoten had. En toen kwam gisteren de desillussie met het bericht dat Tourwinnaar Floyd Landis positief was bevonden. Zoals ik in het begin van de Tour al heb geschreven: de renners die zich ondanks alles nog steeds blijven drogeren spelen met vuur. Uit eigenbelang brengen ze de toekomst van de hele wielersport in gevaar. Want als de sponsors het voor gezien houden, dan stort het hele kaartenhuis in elkaar. Een achtenswaardig bankiersinstituut als Rabobank – en hetzelfde geldt voor de andere banken, verzekeringsmaatschappijen en concerns die een reputatie hebben hoog te houden – kan het zich niet permitteren in één adem te worden genoemd met bedriegers en fraudeurs, ook al zijn hun eigen ploegen misschien schoon. Dat is het gevaar, want met het terugtreden van Rabobank is in Nederland de wielersport niet meer mogelijk. Dat is de angst die ik heb en die is sinds de zaak Fuentes en nu het geval Landis alleen maar groter geworden. Ondanks die geweldige Tour. (foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 28 juli 2006 5:18

testosteron

Het is wetenschappelijk bewezen dat gebruik van testosteronpreparaten niet schadelijk is voor de gezondheid en evenmin competitievervalsend werkt. Waar hebben we het dus over? Niet Landis dient gediskwalificeerd te worden, maar de dopinglijst moet worden aangepast.

Geplaatst door Martin, 29 juli 2006 08:57:08

testosteron

een spierversterkend middel dat niet competitievervalsend is? Maar goed, tot een eventuele aanpassing van de lijst zul je alle gevallen volgens geldende regels moeten behandelen.

Geplaatst door Philip, 29 juli 2006 09:42:54

testosteron

In het krachthonk versterk je ook je spieren. Trouwens ook op de racefiets. Trainen is toch ook niet verboden?

Geplaatst door Martin, 29 juli 2006 10:28:37

Pas op met snel oordeel over Landis!

Even rustig blijven al bloedt het wielerhart! 1.Landis is nog slechts aangeklaagd en niet reeds veroordeeld.2.Dopinggeleerden zijn het over testosteron toediening of afwijkende natuurlijke waarden niet eens.3.Stop met de schijnheiligheid! je vraagt als sponsors en publiek 3 wekenlang bij grote hitte onverantwoorde inspanningen en gaat daarna allen je handen in onschuld wassen!!??

Geplaatst door Hans Prakke, 31 juli 2006 00:16:22

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web