Uit de wasserette van Henk

“Begin 1980 kreeg Nederland er een profploeg bij. Het Amsterdamse beveiligingsbedrijf HB Alarmsystemen stapte in de wielersport. Veertien renners kregen een contract bij de nieuwe ploeg en oud-renner Henk Koopmans, de zoon van wielericoon Bram Koopmans, werd ploegleider. Het was een mengeling van routine en jong talent en het grootste talent was ongetwijfeld Jos Lammertink. Jos was een topamateur die in de belangstelling stond bij vele profploegen. Ook bij TI-Raleigh van Peter Post, maar toen die in de laatste weken ...

... van 1979 Joop Zoetemelk kon binnenhalen waren de centen op en Jos werd geadviseerd nog een jaartje amateur te blijven. Maar zo zat Jos niet in elkaar en de slimme zakenman Rody Hoogeboom wist de Tukker over te halen in zijn ploeg te komen. Jos werd niet direct de enige kopman, omdat ze dat een neo-prof niet wilden aandoen en daarom werden ook Johan van der Meer en Martin Havik tot beschermde renner verklaard. Het zag er goed uit en er was geld beschikbaar want de ploeg vertrok direct naar een trainingskamp in Zuid-Frankrijk om daar aan wat voorjaarswedstrijden mee te doen en de Ronde van de Middellandse Zee te rijden. De eerste wedstrijd waaraan werd deelgenomen werd gewonnen door Jos Lammertink en Johan van der Meer werd derde. De Ronde van de Middellandse Zee begon met pech toen Henk Koopmans onwel werd en in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Het enige beschikbare alternatief om in de ploegleidersauto te gaan zitten was Rody Hoogeboom. De ploeg heeft een paar jaar met wisselend succes bestaan en heeft meen ik ook nog een of twee keer aan de Ronde van Spanje meegedaan. En dit truitje heb ik van Ad van Peer gekregen.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 26 juli 2006 8:00

HB Alarmsystemen

leuk dat de wasserette weer open is

Geplaatst door Jan Soens, 26 juli 2006 09:54:23

erg leuke ploeg

erg leuk stukje over de wielerploeg.....
nog steeds is er contact tussen oud renners en henk koopmans met weer een nieuwe ploeg .....B&E drukkerijkoopmans....

Geplaatst door ed koopmans, 12 augustus 2007 13:17:20

HB Alarmsystemen

Het was heel leuk om een wielerploeg te hebben.
Jos Schipper heeft ook nog de routa del sol en nog vele dagoverwinningen gewonnen.
Vooral 1980 was door al de nieuwe renners en de tactiek van ploegleider Henk Koopmans een geweldig jaar.
Ik kijk er met plezier op terug.

Rody Hoogenboom

Geplaatst door Rody Hoogenboom, 29 januari 2008 11:03:52

Gios fiets van Ad van Peer

Pas geleden een Gios Torino Super Record op de kop getikt waarop de naam "Van Peer Traanberg" geschilderd staat. Helaas is de fiets niet helemaal compleet. Kan mij iemand uitleggen wat Traanberg daarbij betekent?

Charles Ramaekers

Geplaatst door Charles Ramaekers, 23 januari 2015 17:36:17

Gios Torino Super Record

Naar verluidt, is het rijden op een Gios Torino (Super Record) een feest. Wellicht laat de berijder van een dergelijke fiets na een ritje erop een berg van vreugdetranen achter zich.....

Geplaatst door Bert Visser, 24 januari 2015 15:27:07

De HB801 Gios van Jos Lammertink

Ik ben bezig met de restauratie van de Gios Torino HB 801 van Jos Lammertink. Helaas veel roest dus overspuiten zsl noodzakelijk worden. Het liefst door Gios zelf. Om het historische plaatje compleet te krijgen, ben ik op zoek naar een HB Alarmsystemen wielrrshirt. Liefst maat XL. Wie kan mij gelukkig maken?
Geplaatst door Ron, 31 januari 2017 15:02:46

De HB801 van Jos Lammertink

Bestaat deze fiets of frame nog ergens? Ik zoek deze namelijk.
Geplaatst door Rob, 13 november 2022 07:31:21

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web