Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Ik heb er nooit aan gedacht om op de vrijmarkt op koninginnedag op zoek te gaan naar een oude racefiets. Maar enkele dagen na 30 april kwam iemand me deze fiets aanbieden. Gescoord op de rommelmarkt. Ik wist niet wat ik zag. Een beauty. Een Chesini Precision. Volgens mij is Ton van Herwerden de enige importeur in Nederland van dit Italiaanse topmerk. Op het gebied van graveerwerk is er bij deze fiets niet zuinig gedaan. Op het ...

... kettingblad, de stuurvoorbouw, de remgrepen, de zadelpen en natuurlijk op het frame zelf zitten allerlei ingegraveerde versieringen en op de plekken die nog over waren zijn de vijf olympische ringen gegraveerd, want de Precision was een olympische uitvoering van dit merk.
Het is een prachtige fiets en het spijt me voor Otto Beaujon dat hij hier nooit een balhoofdplaatje van zal kunnen bemachtigen, want dat zit er niet op. Ook dat is ingegraveerd en dus niet te verwijderen. Ook heel bijzonder is de stuurbocht. Die is geheel omkleed met zwart leer en dat is weer eens wat anders dan stuurlint.
Het merk Chesini is een product van de gelijknamige fabriek in Verona, waar al sinds 1925 racefietsen worden geproduceerd. Na de tweede wereldoorlog nam Gabriele Chesini het bedrijf van zijn vader over en hij specialiseerde zich sedertdien in de duurdere racefiets. Ik had er nog geen, want je komt ze niet elke dag tegen, maar ik prijs me gelukkig er nu een te hebben. Dankzij koninginnedag en er zit vast een prachtig verhaal achter hoe die schitterende fiets op de vrijmarkt terecht is gekomen. Wie weet komt er een reactie op dit stukje.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 8 augustus 2006 10:00

chesini

pas heb ik een chesini gekocht van 5jaar jong . toen ik deze fiets zag was ik gelijk onder de indruk.
de fiets straalt iets aparts uit.de vorige eigenaar heeft hem in goirle gekocht.
ik probeer wat meer over de chesini te weten te komen en ik vond leuk dit te lezen

Geplaatst door david ruijs, 14 augustus 2006 19:12:28

Legnano

Peter Heb je toevzllig een Legnano staan in de kleur geel mL of bel even

Geplaatst door Herman Braun, 19 december 2007 13:31:09

EROBA race fiets

Ben op zoek naar een EROBA racefiets van minimaal 40 jaar oud, in de origenele lakkleur. Heb je die laat dan iets van je horen.

Geplaatst door Jacques Geurts, 10 januari 2008 19:18:36

EROBA

Beste Jacques,
Probeer het eens bij Sef Vergoossen , de nieuwe trainer van PSV.
Hij heeft nog heel lang op een Eroba gereden. Nu heeft hij iets carbon-achtigs, maar het zou me niet verbazen als in het schuurtje te Aalbeek die oude Eroba nog staat. Contacteer anders Jantje Willemsen in Nuth of Leo Pepels in Stein eens. Succes!

Geplaatst door theo, 15 januari 2008 21:36:36

stuurvan leer

Ik ben op zoek naar stuurlint van leer uit een stuk wat je moet vastnaaien met een koordje. Het is voor mijn ALAN uit 1973. Hoe is hier nog aan te komen? Wie kan mij helpen! Groet Jan.

Geplaatst door jan-schäfer, 21 juli 2008 20:50:39

EROBA

Mijn vader was amateur wielrenner eind jaren 40 en begin 50. Ik heb zijn oude Eroba race fiets nog in mijn bezit. Graag zou ik deze restaureren en zoek een expect die dat voor mij zou kunnen doen.

Geplaatst door Frans Janssen, 24 september 2008 09:49:51

Eroba van Frans Janssen

Hoi Frans.

Leuk om te horen dat je nog zo'n oude eroba hebt.Deze fiets is n.m. door mijn vader gebouwd. hij was n.m. mede directeur en frame bouwer van de Eroba rijwielfabriek.
Zelf ben ik ook oude eroba fietsen aan het verzamelen.
Laat effe weten waar je woont. Misschien kunne we iets voor elkaar betekenen.

Geplaatst door Jac Geurts, 24 september 2008 19:03:53

Chesini

Hallo Peter Ravensbergen,

Iedere keer als ik als verzamelaar op zoek ga naar Chesini fietsen, kom ik die mooie plaatjes tegen van deze Chesini Olimpade. Heb je deze fiets nog in het bezit.... en is het geen tijd om hem te verkopen? ;-) Ik spaar Chesini's en zou voor deze wel een paar dagen willen overwerken. Hoop iets van je te horen en begrijp het heus wel als je een fiets als deze NOOIT weg doet!

Groeten,
DR

Geplaatst door Dirk, 22 november 2008 18:55:10

Dirk wie?

Beste Dirk, Als je wilt dat Peter reageert dan kun je beter een mailtje sturen aan fred@slogblog.nl. Met volledige naam, e-mailadres en/of telefoonnummer. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 22 november 2008 20:02:24

CHesini

CHESINI spaarder Dirk ik wil de hier afgebeelde Olymliade uitvoering wel aan je verkopen
Groeten Peter R de Fiets

Geplaatst door Peter R de fiets, 15 april 2009 16:14:11

Chesini Olimpiade

Hoi Peter,

Ik ben al aan het sparen. Laat me weten wat je voor de fiets wilt hebben.

Vriendelijke fiets groeten,
Dirk.

Geplaatst door Dirk, 08 mei 2009 22:30:11

eroba

hoi ik heb nog zon orginele eroba race fiets wie heeft interesse mvg an

Geplaatst door an, 25 september 2011 17:06:37

chesini

Beste Peter,
Weet jij tot wanneer de huismerk van Herwerden frames gemaakt werden bij Chesini en wanneer Jan van Dalen dit over heeft genomen?
Waar kan ik dat aan zien?
Ik heb wel ideeën daarover maar weet het niet zeker.
De gegraveerde balhoofdbuizen lijken mij van Chesini afkomstig.

Geplaatst door Valentijn, 22 augustus 2015 10:19:24

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web