Herinneringen bij een foto …

 

Afgelopen zondag schreef ik al over mijn nostalgische gevoelens ten aanzien van het niet doorgaan van de 5e Ronde van het Groene Hart. Die emotie bleek ik te delen met andere leden van de organisatie. Ik liet het er niet bij maar ging in mijn archief op zoek naar een passende foto die ik voor deze rubriek zou kunnen gebruiken. Ik vond deze kiek en er staan vijf mensen op. Drie daarvan zult u wellicht moeiteloos herkennen. Journalist Jeroen Wielaert is in wielerkringen een bekend gezicht en ook de toenmalige …

… minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal nog wel herkend worden. Gerda (of zoals ze in Woerden wordt genoemd) Gerretje is nu weer gewoon kamerlid voor het CDA en Paul Nouwen is helaas niet meer onder ons. Hij was de voorzitter van de stichting Ronde van het Groene Hart en hij overleed nog geen twee maanden na het maken van deze foto. Niet alleen een grote klap voor zijn vrouw, verdere nabestaanden en al zijn vele vrienden, maar ook voor de stichting. Ook toen hadden we al problemen met het vinden van sponsors, maar Paul wist met zijn netwerk overal een mouw aan te passen. Die steun en toeverlaat viel onverwachts weg, maar zijn opvolger had minstens een even groot netwerk en dezelfde passie voor de wielersport. Helaas is ook Ivo Opstelten ons ontvallen, zij het dat die nog steeds alive and kicking is, zoals we bijna dagelijks in de krant kunnen lezen. Als minister van Veiligheid en Justitie is hij actief en creatief als een twintigjarige. Alleen verbiedt het ministerschap bijbanen in welke vorm dan ook. Ook onbezoldigde en zo moest ook Ivo afscheid nemen van de Ronde van het Groene Hart. Twee zulke netwerkers in zo korte tijd verliezen, daar kan geen organisatie tegenop en het wachten is daarom op een opvolger die ervoor gaat zorgen dat alles weer goed komt met de Ronde van het Groene Hart. Noteer het maar vast zondag 25 maart 2012. Oh ja, de overige twee personen op deze foto zijn Loes Ypma, een heel aardige wethouder van de gemeente Woerden en de voorlichter van de gemeente, wiens naam ik niet meer kan reproduceren. (Foto: © Henk Theuns)

DOE OP 26 JUNI MEE AAN DE S.P.A.A.K. CYCLING CLASSIC! (klik hier)
 

Door Fred van Slogteren, 22 maart 2011 10:00

Zou die voorlichter van de gemeente Woerden Gérold Borsboom kunnen zijn?

Geplaatst door Jan, 22 maart 2011 10:44:39

voorlichter

Helemaal goed, Jan.

Geplaatst door Fred, 22 maart 2011 11:02:28

ere wie ere toekomt

Bovenstaande foto is niet gemaakt door Henk Theuns, maar door Jan Houterman. Mijn excuses daarvoor. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 23 maart 2011 08:47:05

wéér geen Ronde van het Groene Hart

gelezen op: www.wielerupdate.nl
"De Ronde van het Groene Hart zal ook in 2012 geen doorgang vinden. De organisatie heeft een streep door de wedstrijd moeten zetten vanwege het ontbreken van een hoofdsponsor. Daarnaast zijn de overheidsbijdragen weggevallen. Ook dit jaar werd de Ronde van het Groene Hart niet verreden, eveneens omdat de begroting niet sluitend was. De koers over 200 kilometer werd in 2007 in het leven geroepen en beleefde tot op heden vier edities. De organisatie blijft zich naar eigen zeggen onverminderd inzetten voor een vervolg van de Ronde van het Groene Hart in 2013. Tevens worden de mogelijkheden onderzocht om de wedstrijd een nieuw concept te geven."

Geplaatst door Jan, 05 december 2011 14:39:39

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web