Het was me het weekje wel!

 

Jullie moeten me het maar niet kwalijk nemen, maar ik voel me dit weekend wat triest. Gisteren zag ik voor het eerst sinds 2006 Milaan-San Remo weer eens op mijn eigen televisie, nadat ik vier jaar lang de finale van de primavera had gezien in respectievelijk de stadhuizen van Woerden en Pijnacker, samen met de organisatie van de Ronde van het Groene Hart en de ploegleiders van de deelnemende ploegen. De ronde zou vandaag weer verreden zijn als hoofdsponsor …

… Eneco zich – vanwege de barre economische tijden - niet had teruggetrokken en op zo korte termijn geen nieuwe geldschieter gevonden kon worden. Toen ik vanmorgen uit een zoete slaap werd gewekt door de radio, hoorde ik een of andere urkedurker met de naam Leo nogal badinerend spreken over een promotierondje en my sweet dreams werden gelijk verdrongen door ergernis. Was die Leo erbij toen de renners als dode vogeltjes in Woerden en Zoetermeer over de streep kwamen na tweehonderd kilometer stoempen naar de onafzienbare wijde horizonten van het gebied, waar onze enige twee Tourwinnaars fietsen hebben geleerd? Mart Smeets liet zich ook al eens badinerend uit over een prachtige koers, zonder te beseffen dat het Groene Hart tal van grote renners en schaatsers heeft voortgebracht, die hem aan zijn broodwinning en reputatie hebben geholpen. Vast niet. Het is even voorbij maar wij van de organisatie zijn vastbesloten dat de Ronde van het Groene Hart volgend jaar weer doorgang moet vinden. Maar dit jaar dus niet en daarom zat ik thuis op de bank te herstellen van een kleine operatie aan mijn pols, die ik niet had ondergaan als de ronde was doorgegaan. Milaan-San Remo was een boeiende koers, heel anders dan vorige jaren. Matthew Goss (foto) is een goede winnaar, van wie we nog veel zullen horen. Rabobank kwam helaas in het stuk niet voor, nadat kopman Freire was gevallen en er (te) lang aan zijn fiets werd geklungeld. Later bleek hij ook de goede schoenen niet te hebben aangehad en zag ik tot mijn verwondering dat bij de andere Rabo’s die hem hielpen ook Lars Boom zat. De reservekopman, zeg maar. Niet goed getimed, hoewel je de plaats waar je valt natuurlijk niet kunt plannen. Oscarito viel op een plaats waar hij niet door de ploegleidersauto gedepanneerd kon worden. Vacansoleil had in Marcato wel een mannetje voorin, maar die viel eveneens op een cruciaal moment. Laten we hopen dat het in de komende drukke wielerweken beter gaat met de Nederlandse ploegen. Afgelopen dinsdag zag ik een verrassend sterke Robert Gesink in de afsluitende tijdrit van de Tirreno Adriatico. Hij heeft er afgelopen winter speciaal op getraind, begreep ik, en hij reed zowaar sneller dan winnaar Cadel Evans en rukte nog op naar de tweede plaats. Ik zie die podiumplaats van Robert in de komende Tour steeds scherper voor me. (Foto: © Cor Vos)

DOE OP 26 JUNI MEE AAN DE S.P.A.A.K. CYCLING CLASSIC! (klik hier)
 

Door Fred van Slogteren, 20 maart 2011 10:00

Het was me het weekje wel

Mijn weekend was ook heel anders als voorzien. Voor het eerst in 5 jaar geen Groene Hart-weekend. Hoewel, nog wel wat natuurlijk. Even sfeer proeven bij Swift waar gisteren maar liefst 4200 deelnemers in de 5e Joop Zoetemelk Classic van start zijn gegaan. Allemaal vrolijke gezichten. 's Ochtends bij de start en 's avonds bij de afterparty. Het is die mannen en vrouwen gegund, ze werken er heel hard voor. Ook via deze weg complimenten en felicitaties.
Elk nadeel heb een voordeel zei eens iemand. Dus vandaag mijn eerste 40 km op het smalle zadel gemaakt na een winter met nogal fysiek malheur. Van Leiden naar Zoetermeer om op de finishlocatie van de Ronde van het Groene Hart even te kijken naar de wel doorgegane Ronde van Zoetermeer. Het was toch wel even slikken: zulk mooi koersweer, zo'n mooie lokatie en dan geen eigen koers! We gaan er keihard aan werken volgend jaar wel die 5e editie te kunnen rijden! Zoetermeer en het Groene Hart verdienen het!

Geplaatst door Herman Brinkhoff, 20 maart 2011 18:19:52

Robert Gesink

Tweede in de Tirreno en wetende dat hij wou afstappen, omdat zijn familie in Italië aanwezig was. Dan mis je dus de persoon die er niet meer is nog meer. Dat je dan toch doorrijdt en tweede wordt. Tja dan ben je mentaal dus heel sterk! De Raboploeg wordt trouwens ook steeds meer een vriendenploeg! We gaan nog mooie dingen beleven dit jaar!

Geplaatst door Arjan, 20 maart 2011 21:13:25

Mooie wedstrijd, maar wat mij betreft mogen ze die Scarponi de komende weken wat vaker controleren.

Geplaatst door Paul, 21 maart 2011 09:25:55

Kop op!!

Natuurlijk zijn het kommervolle tijden denk maar aan Libie en Japan.Maar het wielrennen zorgt vaak weer dat je de wereld verdragen kan.Op mijn televisie en die van Fred ook neem ik aan was een fascinerende Primavera te zien en dus heb ik net als Michel Wuyts zeer genoten.
En die Ronde van het Groene Hart die komt er gewoon volgend jaar weer, dat kan gewoon niet anders!
Kop op!
Groet,
Hans Prakke

Geplaatst door hansprakke, 21 maart 2011 20:29:23

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web