De Burgerlijke Stand van 11 maart.


Christian HENN (1964, Duitsland)

Ik ben jaren geleden eens een paar dagen in Heidelberg geweest. Een mooie universiteitsstad aan de Neckar. Die dagen spookte een lied door mijn hoofd met de tekst ‘Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren’, een operetteachtig en zeer Duits lied over een stad waar beroemdheden als de Braziliaanse autocoureur Nelson Piquet junior, de Amerikaanse singer/songwriter Jackson Browne en Silvia Sommerlath, beter bekend als de koningin van Zweden, het levenslicht zagen. De excentrieke Amerikaanse generaal George Patton ging er dood en daarom zal het voor veel rechtgeaarde Heidelbergers goed zijn te weten dat er ook nog een Bekende Duitser (een zogenaamde BD’er) is geweest die in hun stad is geboren en er nog steeds woont. Christian Henn was tussen 1986 en 1999 een van de betere Duitse Radprofis en lid van de Duitse armada die als Telekom en later als Team Deutsche Telekom vele successen boekte met renners als ... 

... Bjarne Riis, Jan Ullrich, Erik Zabel en Rolf Aldag, terwijl ook Henn een meer dan behoorlijke duit in het successenzakje van de ploeg heeft gedaan. Hij was onder meer Duits profkampioen op de weg, won een aantal kleinere etappekoersen en startte vijf maal in de Tour de France. Hij reed ze alle vijf uit, maar deed voornamelijk knechtenwerk op de achtergrond, want het waren de grote jaren van Riis en Ullrich die in die periode allebei één maal de Tour wonnen. Het strookt niet met het rustieke en schone beeld van de stad Heidelberg dat ook Henn aan de Epo heeft gezeten. Niet vrijwillig, zei hij in zijn bekentenis in mei 2007 toen de halve ploeg van toen aan het opbiechten sloeg, maar omdat het min of meer bij de cultuur van die ploeg hoorde. Sindsdien is de wielersport in Duitsland door de media in de ban gedaan en Henn werd ploegleider bij Gerolsteiner. Na het opdoeken van die ploeg ben ik hem uit het oog verloren. Waarschijnlijk in zijn geboortestad nog steeds op zoek naar zijn Herz. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 11 maart geborenen zijn :

BRUIN, Ivor (1980, Nederland)
CAÑADA GARCIA, David (1975, Spanje)
COPPENS, Jens (1992, Nederland)
DEGANO, Enrico (1976, Italië)
DELISLE, Raymond (1943, Franrkijk)
DEROO, David (1985, Frankrijk)
ELEMANS, Saskia (1977, Nederland)
ESPASANDIN RAMA, Héctor (1985, Spanje)
KANGERT, Tanel (1987, Estland)
MCLAUGHLIN, Ronan (1987, Ierland)
PIRAZZI, Stefano (1987, Italië)
REUS, Kai (1985, Nederland)
VERSTRAETEN, Jan (1978, België)
VERVAECKE, Félicien (1907, overleden, België)
WESEMANN, Steffen(1971, Zwitserland)
WIT, Gerrit de (1941, Nederland)

DOE OP 26 JUNI MEE AAN DE S.P.A.A.K CYCLING CLASSIC! (klik hier)

Door Fred van Slogteren, 11 maart 2011 0:00

Henn kruidendrankje

Christian Henn was dat niet diegene die van zijn schoonmoeder een potentie-verhogend kruidendrankje kreeg en toen tegen de dopinglamp liep met een te hoge testoronspiegel?

Geplaatst door Bart den Blanken, 11 maart 2011 11:08:06

potentieverhogend

Dat heeft dan goed gewerkt, want op de foto staat hij met zijn zoon Luca.

Geplaatst door Michel, 11 maart 2011 11:49:32

Henn

Henn was in 2010 in dienst van Team Milram. Na het opdoeken van die ploeg houdt hij zich bezig met de training bij de wielerverening Radsport Rhein-Neckar uit Heidelberg. Voor die club rijdt o.a. ook Hanka Kupfernagel. De wens van Henn is uiteraard om nog terug te keren als ploegleider of manager.

Geplaatst door Philip, 11 maart 2011 23:00:49

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web