Test de Tacx Alpinista klimtrainer!

 

De Tacx Alpinista is de eerste hometrainer waarmee ook daadwerkelijk kan worden geklommen. Zodra de weg omhoog gaat, stijgt het fietsvlak mee. Om het grote publiek kennis te laten maken met deze wereldprimeur, kan de Alpinista de komende maanden worden getest in de winkels van de Tacx Star Dealers. Geïnteresseerde renners kunnen zelf langskomen met hun eigen racefiets om te ervaren hoe het voelt om op deze klimtrainer te rijden. Diverse profrenners van de Rabobank wielerploeg hebben de Alpinista inmiddels getest en …

… enthousiast gereageerd op de mogelijkheden. Op bovenstaande foto is Bauke Mollema aan het testen, terwijl Koos Moerenhout toekijkt. Vanaf nu kunnen dus ook toerrijders en andere fietsliefhebbers de Alpinista van dichtbij ervaren. Het apparaat simuleert een daadwerkelijke helling tot liefst 24 procent. Het fietsvlak neemt een effectieve hellingshoek aan, zodat je met dezelfde houding op je fiets zit zoals dat in de werkelijkheid zou zijn. Omdat je met je eigen fiets volledig vrij op de band rijdt, kun je gaan staan op de pedalen, met het stuur heen en weer zwaaien, met je lichaamsgewicht werken, wat je maar wilt. Een klimtraining in je eigen huis wordt hiermee net zo echt als echt.
De Tacx dealers waar je de Alpinista kunt uitproberen zijn:
Beukers Bike Centre in Petten; Van Herwerden Wielersport in Voorburg; De Pedaleur in Doetinchem en All;izi Cyclesport in Bussum. Ook in België kunt u voor een test terecht en wel bij Dexters Sport in Opglabbeek; Jowan Bike Technology in Kluisbergen en Filip Sport in Hoeilaart.

De Tacx Alpinista is een revolutie op trainingsgebied!

DOE OP 26 JUNI MEE AAN DE S.P.A.A.K. CYCLING CLASSIC! (klik hier)
 

Door Fred van Slogteren, 5 maart 2011 14:00

wat goed koop zeg. ik wil alleen wielerverhalen lezen en geen sluipreclame.

Geplaatst door jos kars, 05 maart 2011 16:57:37

klimtrainer

Wat goed Kars, een nieuw woord voor de Nederlandse
woordenboeken: sluipreclame!

Geplaatst door wim, 05 maart 2011 17:23:06

Dom

Domme opmerking van die Jos Kars. Ik heb een prototype van dat apparaat op Bike Motion gezien. Een interessante ontwikkeling. Het is goed dat de slogblog ons op de hoogte houdt.

Geplaatst door Michel, 05 maart 2011 17:28:56

SluiPreclame, mooi woord!
Dit is inderdaad een soort reclame, net als de informatie over WielerMagazine als er een nieuwe uitgave is.
Maar als je slogblog een beetje bijhoudt, weet je dat dit sponsors zijn van deze site... (en dat deze site dan wellicht niet helemaal onafhankelijk is te noemen..).

Maar Fed weet hierover uiteraard meer.

Geplaatst door Jos van Nierop, 06 maart 2011 16:46:17

W.R.

Er zou inderdaad ook best eens aandacht aan WielerRevue geschonken kunnen worden!

Geplaatst door Harry Hermkens, 06 maart 2011 21:07:09

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web