Het maartnummer van Wieler Magazine …

 

Gisteren viel hij weer in de bus, deze kleurige uitgave van Wieler Magazine. Er valt veel positiefs in te lezen, want de successen van Nederlandse renners in de prille voorjaarskoersen in Zuid-Europa, Australië en de Perzische Golf geven alle aanleiding tot optimisme. Rabobank is explosief uit de startblokken gekomen en ook in het Vlaamse land kraaide de oranje-blauwe haan van de bankiers victorie. Oranje moet het ook gaan maken bij het WK baanwielrennen dat van 23 tot en met 27 maart in Apeldoorn zal worden gehouden. Met het prachtige …

… sportpaleis Omnisport zullen we internationaal vast veel eer inleggen zeker als de mannen en vrouwen van bondscoach Robert Slippens aan de verwachtingen voldoen. WM publiceert kleine portretten van alle Nederlandse selectiekandidaten. Er wordt verder aandacht besteed aan het vrijwillige afscheid van Lance Armstrong en het gedwongen goodbye van Riccardo Riccò en Jeroen Wielaert neemt op gepaste wijze afscheid van Fedor. De columns van hoofdredacteur Evert de Rooij en KNWU-voorzitter Marcel Wintels gaan over doping en in beide gevallen over de zaak Contador. Die fietst al weer vrolijk rond, terwijl Rudi van Houts, onze mountainbiker die op een soortgelijk vergrijp (een mini-mini-minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn systeem) werd betrapt, nog in bange afwachting is. Evert neemt de Spaanse mentaliteit ten aanzien van doping op de korrel en Marcel pleit voor een anti-dopingsysteem waar niet primair de renner maar het hele systeem (renner, ploeg, begeleiding, nationale bond, cultuur van het land) in de beoordeling wordt betrokken. Een standpunt waar de slogblog al eerder voor heeft gepleit. Stel niet alleen de renner maar ook zijn ploeg verantwoordelijk en leg zware geldboetes op. Een renner ontslaan en als ploegmanagement de handen in onschuld wassen is uiterst hypocriet. Als de wielersport niet blijvend de risee van de internationale sportwereld wil blijven, dan zijn hardere maatregelen nodig. In de leuke rubriek het ABC van het WWW, waar wielersites de revue passeren deze keer aandacht voor de site van de stichting S.P.A.A.K. Wellicht komt de slogblog ook nog eens aan de beurt. Ik zou zeggen kopen dat blad of neem een abonnement.

DOE OP 26 JUNI MEE AAN DE S.P.A.A.K. CYCLING CLASSIC! (klik hier)
 

Door Fred van Slogteren, 5 maart 2011 12:00

directeur-sportief wedstrijd

Jammer dat Wielermagazine geen directeur-sportief wedstrijd organiseert. Het zou toch moeten kunnen met zoveel lezers-wielerkenners.

Geplaatst door Gilbert Maes, 05 maart 2011 16:47:50

Ricco

Je kunt in het geval Ricco,toch moeilijk de hele ploeg VS straffen!Je zou hier ook al die andere renners straffen,die met de hele zaak niets te maken hebben.
In mijn ogen heeft VS precies volgens de regels gehandeld en kan hun geen verwijt gemaakt worden!

Geplaatst door Harry Hermkens, 06 maart 2011 21:03:14

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web