Wie zijn deze renners?

 
Deze week bereikten mij twee verzoeken om opheldering. Van Rob Kat kreeg ik bovenstaande finishfoto en de redactie van Wieler Magazine vroeg me wie de renner is wiens portret hieronder is afgebeeld. Ik ben er niet uitgekomen en daarom aan onze bezoekers de vraag om licht in de duisternis te brengen. Wielerjournalist Rob Kat, auteur van het mooie boek over de Ronde van Noord-Holland, schrijft dat de finishfoto er één is uit de Ronde van het Lage Land, een klassieker voor Junioren die ...

... onder auspiciën van de organisatie van de Ronde van Noord-Holland jaarlijks wordt verreden. Rob ging er lang van uit dat het Gerben Löwik (de winnaar in 1995) is die hier juichend over de streep gaat, maar dat is door Gerben zelf ontkend. Ook Alexander Barelds (winnaar 1996) en Freek Wallaard (winnaar 2003) zijn het niet, dus is de vraag: WIE DAN WEL? Het is trouwens ook niet helemaal zeker dat het hier om een foto gaat die bij de Ronde van het Lage Land is gemaakt. Wie het weet krijgt van een dankbare Rob Kat zijn boek over de oudste Nederlandse wielerklassieker cadeau. Het lijkt me iets voor Hans Middelveld, hoewel die dat boek vast al heeft. (Foto: © Peter Schoonen)

 


De renner op de foto die Wieler Magazine mij stuurde is mij onbekend. Hij komt me wel bekend voor, maar hem echt thuis brengen is me niet gelukt. Onder de vele kenners die dagelijks de slogblog bezoeken is vast wel iemand die weet wie het is. De foto is in de jaren zestig gemaakt en wie het weet mag reageren. Een exemplaar van de WM seizoensgids voor de winnaar.

DOE MEE AAN DE S.P.A.A.K CYCLING CLASSIC! (klik hier)

 

Door Fred van Slogteren, 27 februari 2011 14:00

foto's

Waarschijnlijk is de renner op
de onderste foto Peter Kisner.

Geplaatst door Bap van Breenen, 27 februari 2011 18:29:35

foto

De renner op de bovenste foto is waarschijnlijk Henk Havik

Geplaatst door Harry Hermkens, 27 februari 2011 20:21:56

foto

De renner op de bovenste foto rijd voor de ploeg Bos Stoffeer bedrijf te Genemuiden rechts naast hem is volgens mij Pascal Vergeer .Pascal rijd in de trui van de Bollenstreek zo te zien .Henk Havik is het in ieder geval niet .

Geplaatst door Hans Middelveld, 27 februari 2011 21:16:04

Kisner?

De Locomotief-renner lijkt inderdaad wel op Peter Kisner:
http://www.dewielersite.net/db2/wielersite/coureurfiche.php?coureurid=9096

Geplaatst door Jos van Nierop, 27 februari 2011 23:12:00

Kisner

ik vond die Kisner er ook wel wat op lijken, maar volgens mij heeft hij niet voor Locomotief gereden.

Geplaatst door Philip, 28 februari 2011 08:42:21

Peter Kisner 214696

Het is zeker Peter Kisner

Geplaatst door Piet de Wit, 28 februari 2011 16:36:20

Weet zeker dat het Peter Kisner is met het Locomotief petje op.

Geplaatst door Chris Kipping, 01 maart 2011 19:34:11

foto

Eindelijk gevonden de renner is Bryan van Dalfzen winnaar van de nieuwelingen klassieker omloop van het Zaanse Polderland .

Geplaatst door Hans Middelveld, 01 maart 2011 23:15:58

Peter Kisner

Het is inderdaad Peter Kisner, zoals Piet de Wit en Chris Kipping al aangaven. Dat is telefonisch bevestigd door Peter zelf. Vanuit Zeeuws-Vlaanderen waar deze in Amersfoort geboren oud-renner al vele jaren woont. De tekst die ik op 1 september 2006 op de slogblog over hem schreef klopt nog steeds, terwijl de bijgeplaatste foto aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Hij reed in 1968 voor de amateurploeg van Locomotief en toen is bovenstaande foto gemaakt. Peter groet langs deze weg alle oude bekenden van vroeger en als je hem eens wil bellen dan moet je je maar melden op fred@slogblog.nl. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 03 maart 2011 10:54:34

Peter Kisner, een sterk verhaal

Peter Kisner reed eind jaren zestig een criterium in of nabij Amersfoort. Microfonist bij die wedstrijd was Jan Schouten, bekend van de Tour de Junior in Achterveld. Tegen het eind van de wedstrijd reed Kisner in een kansloze positie. Schouten riep door de microfoon bij het langsrijden van Peter Kisner: "Als deze renner wint, mogen jullie van mij het slooppand (nabij de finish stond een slooppand) in de fik steken." Kisner won en er was vervolgens veel consternatie bij het betreffende slooppand. Ik heb het verhaal overgens van horen zeggen.

Geplaatst door Piet van der Meer, 03 maart 2011 13:35:18

Sterk verhaal

...Piet heeft bijna gelijk! Het gebeurde tijdens de avondvierdaagse van het Leusderkwartier, in 1967. Vier avonden koers en ik was één van de renners. Tegenover de jurywagen stond een gebouw in aanbouw. Op de stoep een stapel stenen én een heel grote groep buurtjongens. Kisner reed inderdaad de hele avond kansloos als laatste man. Bij het ingaan van de laatste ronde hing Peter nog steeds aan het staartje van een compleet peloton,waarop de microfonist,in een jolige bui door de microfoon deed roepen dat als Kisner won, die jongens wat hem betrof, de stenen door de splinternieuwe ruiten van het gebouw mochten keilen. Nadat Peter als eerste zijn wiel over de streep duwde vlogen de eerste stenen door de ruiten...

Geplaatst door André Stuyfesant, 03 maart 2011 14:08:41

Verhaal klopt

De bevestiging van André klopt, want ook ik reed die avondvierdaagse. Peter (1946) werd overigens in 1970 als eerstejaars beroepsrenner Kampioen van Nederland en stopte in 1973. Hij was zeer rap.

Geplaatst door Jan Zomer, 03 maart 2011 18:17:59

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web