Het was me het weekje wel!


De overwinning van Sebastian Langeveld in de Omloop Het Nieuwsblad was natuurlijk het hoogtepunt van de afgelopen week. Voor deze blonde tulp uit de Bollenstreek, was de Sky gisteren the limit om twee keer overheen te gaan. Nadat Rabobank in verre oorden al negen zegepralen in het prille seizoen had behaald, werd in onze regio door hem de tiende binnengesleept. Afgezien van die knappe prestatie is het vooral de collectieve inspanning van de Rabo’s die opvalt. Er staat een ploeg die in alle opzichten sterk is. Er zitten klimmers in, tijdrijders, sprinters, renners die kunnen knechten en jonkies die moeten rijpen, waardoor de bank de komende jaren op alle fronten voor de hoogste eer kan meestrijden. Het heeft lang geduurd maar de opleiding die jonge renners bij Rabobank krijgen, werpt nu zijn vruchten af. In de breedte is het nu een ijzersterk collectief en met die formule – mits goed aangevuld – kan de bank de jaren zeventig en tachtig laten herleven. Niet alleen de ploeg zelf profiteert, maar ook de concurrentie. Bij de eerste tien zaten maar liefst vijf renners die bij Rabobank zijn gevormd. Sterker het hele podium had een ...

... Rabo-geurtje. De bank kan niet alle renners die ze opleidt behouden en daar maken andere ploegen dankbaar gebruik van. Ik denk dat we Harold Knebel mogen complimenteren met het feit dat hij er als betrekkelijke buitenstaander in geslaagd is om dit in enkele jaren voor elkaar te krijgen. Hij bewijst dat het niet per se een wielerman hoeft te zijn om een succesvolle structuur in deze miljoenenploeg aan te brengen. Daar is managementervaring op hoog niveau voor nodig en die is bij deze man in hoge mate aanwezig. Hij kreeg voor elkaar wat echte wielermannen niet lukte. Een kwestie van schuiven om mensen op de plaats te zetten waar ze het gelukkigst zijn en dus het meest renderen. Dat heet in het bedrijfsleven employability en daar weet Knebel duidelijk alles van. Talent is er altijd geweest in de Rabogelederen, maar het ontbrak aan de hand die er een geheel van maakte. De reactie van verzorger Dries Bos was wat dat betreft veelzeggend. Die was net zo blij als Langeveld. Het enige dat ik niet begreep was het feit dat deze roodharige kuitenkneder het stringetje van zijn vrouw had aangetrokken, waardoor zijn harige billen vol in beeld kwamen toen hij de winnaar ver voorovergebogen afsopte. Daar moet Knebel ook eens op letten. Zo zie je maar, ook binnen een succesformule is nog altijd wat te verbeteren. (Foto: © Cor Vos)

DOE MEE AAN DE S.P.A.A.K CYCLING CLASSIC! (klik hier)

Door Fred van Slogteren, 27 februari 2011 9:00

oortjes

Omdat ik gister moest werken en Hilversum 1 niet echt goed te ontvangen is in de werkplaats heb ik 't een & ander gemist, maar wat wel duidelijk was is dat de mannen zonder oortjes reden en dat dat de reden was voor 't spectaculaire verloop van de koers.
Betekent dat dat we eindelijk verlost zijn van die communicatie ellende en dat 't koersinzicht van de renner zelf weer volledig in ere hersteld is? Of was dit een eenmalig fenomeen en kunnen we wéér een tour met voorspelbare ontsnappingen en inrekeningen door 't peleton 1 km voor de meet verwachten?

Geplaatst door Theo, 27 februari 2011 10:38:17

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web