De Kus!

 

De renner op deze foto is Henk van Vught uit Boxtel. Hij was in de jaren zestig een redelijke amateurrenner die vooral uitblonk in criteriums. Hij was in Brabant heel populair vanwege zijn aanvallende manier van rijden en de prijs voor de meest strijdlustige renner mocht hij vaak mee naar huis nemen. Klassiekers waren niet echt aan hem besteed, maar wel vond hij het …

… geweldig dat hij in 1967 onderdak vond bij de amateurploeg van Caballero en hij mee mocht naar buitenlandse etappekoersen in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en Schotland. Prof is Henk nooit geworden want enkele ernstige valpartijen waarbij hij telkens hard op zijn hoofd belandde, zorgden voor een chronische hoofdpijn waardoor hij nauwelijks nog kon trainen. Hij raadpleegde diverse artsen, maar niemand kon hem helpen. Uiteindelijk heeft hij besloten een punt achter zijn wieleractiviteiten te zetten, hoezeer hem dat ook speet. Onder meer vanwege de regelmatige kussen die hij van de kusmissen in ontvangst mocht nemen na weer een overwinning. Hij behaalde er als amateur een stuk veertig en dan krijg je de smaak te pakken. Hij is nu al weer meer dan dertig jaar conciërge op een scholengemeenschap en gaat af en toe nog wel eens kijken naar de Ronde van Boxtel, het criterium dat hij twee keer op zijn naam schreef. (Foto: archief Piet Kessels)

DOE MEE AAN DE S.P.A.A.K. CYCLING CLASSIC! (klik hier)
 

Door Fred van Slogteren, 26 februari 2011 9:00

De Kus

De foto dateert uit 1966 en is genomen in Berlicum, waar Henk de amateurwedstrijd won. Links op de foto de heer Mutsaers,speaker en rechts de heer Rien van den Bergh, organisator van de ronde en voorzitter van W.S.V. De Zwaan.

Geplaatst door Peter van Doorn, 05 juni 2011 07:44:18

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web