Mijn god, verlos ons van Dijkstra!!!

Een café of wegrestaurant is voor mij vaak een afspreekplaats. Als je te vroeg bent kan het gebeuren dat je aan het tafeltje naast je onbedoeld en ongewild een gesprek afluistert. Dan verbaas je je vaak over de inhoud. Gebabbel, gebabbel, gebabbel. Het gaat nergens over. Daar moest ik aan denken toen ik vanmiddag van Nederland 2, naar Eurosport, naar de Belg en weer terug zapte. De daar presenterende duootjes zijn totaal vergeten dat ze daar zitten om koersinformatie te geven en meer niet. Dat kan de geoefende kijker doorgaans ook zelf zien, omdat hij de deelnemerslijst naast zich heeft liggen en de klassementen. De heren zouden zich moeten beperken tot de informatie waarover de kijkers niet beschikken en die sec doorgeven. Zoals ze die krijgen via Mathieu Hermans of een andere nieuwsvergaarder in de koers. Maar dat gebeurt niet. De koppels Dijkstra-Ducrot, Nelissen-Willemsen en Wuyts-Declerq zeveren oeverloos door ten faveure van … elkaar. Ze voeren debatjes en ze zijn de kijker totaal vergeten. Bij vijf van de zes gaat het dan nog over wielrennen, maar de zesde – Herbert Dijkstra – voorziet ons bij het passeren van iedere kerk, brug, kasteel of rots van toeristsche informatie. Tot in de laatste kilometers toe. Het is niet te geloven. Wie die duopresentatie ooit heeft ...

... uitgevonden zal – mits kritisch – moeten vaststellen dat die formule zichzelf heeft overleefd. Geef ons het beeld en zet daar één vent neer die – alleen indien noodzakelijk – commentaar geeft en versterk de geluiden uit de koers. Breng dat heerlijke geluid van de derailleurs, het gesnuif en gevloek van de renners en het getoeter van de volgauto’s keihard in de huiskamer en laat Ducrot daar af en toe iets bij zeggen. En die Dijkstra? Geef die op maandagochtend vroeg een toeristisch programmaatje van een kwartier. Alleen over Friesland, dat is nog goedkoop ook en je hoeft hem niet te ontslaan met een gouden handdruk. Maar maak het de echte liefhebbers van het wielrennen niet tegen. Op Nederland 2 beweerde Dijkstra dat Moreni in een zetel naar de winst ging en Michel Wuyts verklaarde in diezelfde minuut dat Moreni de slechtste sprinter was van de drie. De waarheid lag in het midden, Moreni werd tweede. Zet die twee nou eens samen aan een cafétafeltje. Heel ver weg in een hoekje, waar niemand ze ziet of hoort.

Door Fred van Slogteren, 21 juli 2006 17:42

Duo

Vandaag heb ik het "commentaar"van het duo D en D niet gehoord (moest werken) maar ik voel precies wat je bedoeld!
Vlug weg ermee!

Geplaatst door Harry Hermkens, 21 juli 2006 22:08:08

commentaar

nou, nou, in het verleden vond ik de uiteenzetting van Spaanse streekgerechten van Wuyts tijdens de Vuelta niet vervelend Fred.
Ik heb niet alle etappes gezien, maar een vreemde opmerking bleef me bij tijdens babbel met De Clercq over die neuspleister, Wuyts: "het ene neusgat is het andere niet".

mijn persoonlijke voorkeur is dat eerst Smeets vertrekt. Iedere avond gaat die man telkens over "fietsen" praten, net als in andere maand "steentjes". Kan hij niet paar keer "wielrennen" zeggen.
Maar ja, zo heeft iedereen zijn voorkeuren, hebbelijkheden en onhebbelijkheden.

Geplaatst door Philip, 21 juli 2006 22:09:27

Dijkstra

...Fred, je lijdt toch niet aan een selectief geheugen? Weet je nog hoe het eertijds was met die ietwat seniele Jean Nelissen? Over ergenis gesproken...
Geef mij dan maar Dijkstra, dan neem ik zijn VVV praatjes op de koop toe...

Geplaatst door André Stuyfesant, 22 juli 2006 09:57:01

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web