Herinneringen bij een foto …

 

De meneer op deze foto heet Harm Oosting en hij was toen ik deze foto maakte directeur bij Raleigh aan de Kuiperbergweg in Amsterdam Zuid-Oost. Dat was in 1998 en ik bezocht dat bedrijf om voor de biografie van Peter Post te vernemen wat het rendement was geweest van de jaren dat Raleigh de ploeg van Post sponsorde. Ik kreeg een geweldige successtory vol met exploderende verkoopcijfers in heel Europa. Een aardige man die mij vroeg wat hij Post …

… cadeau zou kunnen geven als het boek gepresenteerd werd. Ik antwoordde dat een aangemeten fiets me wel wat leek, want het was net in de tijd dat Post weer een beetje ging fietsen, nadat hij twintig jaar lang geen racefiets had aangeraakt. Ik verwachtte een weigering, want veel te duur, maar hij ging gretig op het voorstel in met de mededeling dat de maten van Steven Rooks nog in de computer zaten en dat die gelijk waren aan die van Post. Hoe hij dat wist is me een raadsel, maar die fiets kwam er en Post was er zeer vereerd mee, zeker toen hij er van Panasonic nog het nieuwste mobieltje bij kreeg met een houder die hij op het stuur kon plaatsen. Hoogtepunt van die middag bij Raleigh was het bezoek aan een klein kamertje grenzend aan de assemblageruimte van de fabriek. Daar hingen tal van frames waar Jan Legrand destijds mee had geëxperimenteerd. Zoals dit witte kader met platte buizen dat toen al zo’n twintig jaar oud was. In de jaren zeventig werd Jan er om uitgelachen, maar vele jaren later reden er van dit soort racefietsen rond. Conclusie: Jan Legrand was een kunstenaar en op het gebied van frames bouwen zijn tijd ver vooruit. Wat zou er van Harm Oosting geworden zijn?

DOE MEE AAN DE S.P.A.A.K. CYCLING CLASSIC! (klik hier)
 

Door Fred van Slogteren, 22 februari 2011 10:00

Harm Oosting

Ik ken(de) Harm vrij goed. In de tijd dat hij druk in de weer was bij Raleigh en Giant wilde hij in het weekend nog wel eens de racefiets pakken en zelfs een koersje meepakken. Na de fietsbranche is hij volgens mij in de meubel- of vloerensector terecht gekomen en tegenwoordig lijkt hij zich nuttig te maken als management consultant.

http://www.b-imp.nl/references

http://nl.linkedin.com/pub/harm-oosting/8/507/223

Vreemde snuiter, maar wel een aardige vent (net als ik dus eigenlijk ;-) )

Geplaatst door Harrie Hofstede, 22 februari 2011 11:59:17

Harm Oosting

Harm heeft na Raleigh en paar jaar getracht de fabriek van voorheen Eroba overeind te houden: Eroba was verhuisd vanuit Nederland naar Maasmechelen in België, met grootheidswaanzin: een productiecapaciteit van 650.000 fietsen! Eerder waren er al twee directeuren op stuk gelopen, en na Harm nog één, en toen was het definitief over. Harm is een handige en charmante vent, en hij schuurt nog steeds tegen het fietswereldje aan. Hij wilde nog altijd eens van Gibraltar naar huis fietsen, maar heeft ook nog steeds een paar kilo te veel voor zo'n avontuur.

Geplaatst door Otto Beaujon, 22 februari 2011 21:16:27

Harm Oosting

Klopt, Harm is zelfstandig management consultant. Was in de afgelopen jaren (via Henk Lubberding)nog gast in de Eneco Tour. Bij de liefhebbers (vele jaren geleden) nog diverse koersen in hetzelfde peloton gereden omdat we uit dezelfde streek kwamen.

Geplaatst door Herman Brinkhoff, 22 februari 2011 21:30:40

Harm Oosting

Ontdek deze site nu, erg leuk en staat nu bij mijn favorieten. Dank Herman voor de correcte informatie.
Ben inmiddels 15 jaar zelfstandig.
En fiets nog steeds, de laatste twee jaar weer meer op een op maat gemaakte Raleigh. jaartal 1995, 853 buismateriaal.
Deze is gesoldeerd (zilver) en heb ook nog een gelaste 853. Dat kan met 853 in tegenstelling tot 753. Daarnaast bezit ik nog wat Raleigh team fietsen, als verzamelaar en ja Jan le Grand is een kunstenaar en een super fijn mens. Fred overdrijft een beetje, in Amsterdam werd er toen al niets meer geproduceerd.

Geplaatst door Harm Oosting, 30 maart 2014 23:29:38

long time no hear

Leuk te vernemen dat je nog bestaat Harm. Welkom bij de nog steeds groeiende club van slogblogliefhebbers. We hebben het toen ook nog gehad over het baanframe waarop Roy Schuiten het werelduurrecord heeft aangevallen en waarmee Bert Oosterbosch later wereldkampioen achtervolging is geworden. Goed geheugen, maar dat lag ook aan mijn gesprekspartner. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 31 maart 2014 12:09:09

baanfiets

Leuke reactie Fred.

Dank je en klopt.
groet,

harm

Geplaatst door Harm Oosting, 31 maart 2014 12:35:05

baanfiets Roy Schuiten?

Weet iemand met wat voor een verzet Roy Schuiten het werelduurrecord heeft aangevallen? Wil deze nu ook afbouwen

Geplaatst door harm oosting, 07 november 2014 08:58:45

Johnny Krijnen

Hoi Harm, Als er iemand is die het weet is het Jan le Grand, maar die is al jaren onvindbaar. Wellicht weet ook Johnny Krijnen het, mekanieker in ruste en tot diens dood een goede vriend van Roy, met wie hij wekelijks contact had. Als je je telefoonnummer even doorgeeft op het e-mailadres in de linker kolom dat breng ik je in contact met John. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 07 november 2014 10:49:35

roy schuiten

Dank je wel Fred. Mail is er uit.

Geplaatst door Harm Oosting, 07 november 2014 11:34:28

Verzet Roy Schuiten

Voor zover ik het me herinner, reed Roy Schuiten 54x15 tijdens zijn Werelduurrecord poging. Roy reed gewoonlijk 54x16 of 51x15 tijdens zijn (ploeg)achtervolgingen. Gelet op de hoogte (2000m+) en dus minder luchtweerstand in Mexico City, kon er met een 15 worden gereden. Hoewel een flyer pur sang, was dat voor die tijd een "enorm verzet". Vergeleken met nu, door zowel materiaal als kleding, echter een doodnormale versnelling...

Geplaatst door Peter Nieuwenhuis, 07 november 2014 17:50:59

fiets Roy Schuiten

Zo juist, gezellig met de HEER Krijnen gesproken en een ding wist hij nog zeker , want hij heeft lang met hem samengewerkt. Oneven voorbladen hield Roy niet van. We komen er nu wel uit. Dank aan allen voor de support.

Geplaatst door Harm Oosting, 10 november 2014 10:38:41

Samen

Zo zie je maar weer, de slogblog brengt mensen samen.

Geplaatst door Fred, 10 november 2014 10:54:47

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web