Het was me het weekje wel!


Een picogram is een eenheid van massa en het vertegenwoordigt een waarde van een miljoenste van een miljoenste gram. Zo’n niet te bevatten hoeveelheid staat gelijk aan een minuscuul druppeltje dat met het blote oog niet is waar te nemen. Zelfs vijf van die druppeltjes bij elkaar kun je met de beste bril van Pearle, Specsavers of Hans Anders niet zien en die hoeveelheid van het verboden middel clenbuterol zat bij een dopingcontrole tijdens de laatste Tour de France in het bloed van eindwinnaar Alberto Contador. Je zou zeggen waar maken de dopingautoriteiten zich druk om, maar onverschilligheid hoort niet bij dopingjagers. De Spaanse wielerbond heeft in de afgelopen week de drievoudige Tourwinnaar zelfs zijn laatste zege ontnomen en hem een jaar schorsing opgelegd. Dat klinkt zeer overtrokken, maar bedenk wel dat een mens gedood kan worden door een onzichtbare bacterie in zijn lichaam dat een miljoenste van een miljoenste weegt van de pakweg zeventig kilo die het slachtoffer schoon aan de haak voor zijn dood van de weegschaal heeft afgelezen. Die vergelijking is natuurlijk anti-wetenschappelijk gewauwel dat aantoont dat ik ...

... ook niet weet wat ik van het geval Contador moet denken. Ik geloof dat niemand het weet, zelfs Contador niet. Hij gaat in beroep tegen zijn straf en dat begrijp ik wel. Het lijkt me echter zinloos en daarom zou het voor Contador beter zijn om die straf te aanvaarden en rustig een jaartje te gaan navelstaren. Hetzij in de overtuiging dat hij er genadig van af is gekomen, hetzij met een gekwetst gemoed waarmee ook Lucia de B. en Ina P. hun gevangenisstraf hebben uitgezeten. Die twee vrouwen kregen na jaren knokken een revisie van hun proces en alsnog vrijspraak, maar dat zit er voor Contador niet in. Hij lijkt me echter het type dat uit tegenslag motivatie put en daarom tip ik hem al vast als winnaar van de Tour de France 2012. Er zal in zijn bloed dan geen picogrammetje van een verboden middel te vinden zijn, zelfs geen femto-, atto-, zepto- of yoctogram. Om zeker te zijn zal Alberto zich tot het vegetarisme bekeren en ook de in zijn vaderland zo populaire stierenkloten laten staan. (Foto: © Cor Vos)

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?   

Door Fred van Slogteren, 30 januari 2011 9:00

Als je alles bij elkaar optelt geloof ik dat Contador gewoon de zoveelste pakhaas is:

* Een lachwekkend en ongeloofwaardig excuus (een Spaanse vriend die een biefstuk meeneemt voor de topfavoriet in de Tour, tsja..)
* De geheimzinnige, vreemde rol van de UCI (positieve controle kwam pas naar buiten na scherpe actie van Duitse journalisten. Anders was deze zaak in een diepe doofpot verdwenen)
* Aanwijzingen voor bloeddoping.

Geplaatst door Paul, 30 januari 2011 17:03:15

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web