Op een postzegel …

 

Ik herinner me een gesprek met een vriendje. We waren elf en we hadden het over hoe het was om beroemd te zijn. Het leek ons het einde en we vroegen ons af wat beroemd was. In het Nederlands Elftal opgesteld worden, een liedje voor de radio zingen, in de krant staan of in een film spelen? En toen sprak mijn vriendje Jantje Nagel – u weet wel de latere man die steeds weer een politieke partij opricht – het verlossende woord: “Op een postzegel staan!” Ik had geen weerwoord, want dat was …

… natuurlijk het toppunt van beroemd zijn en we keken eerbiedig naar het konterfeitsel van koningin Juliana op een van een envelop geknipte nog niet afgeweekte zegel. Jan is een Bekende Nederlander geworden, zeker toen hij nog spraakmakende radioprogramma’s voor de VARA maakte, maar sinds gisteren heb ik hem overtroffen. Ik sta namelijk op een postzegel! Althans mijn naam hoewel je er wel een hele grote loep bij moet pakken om het te kunnen lezen. Ik ben namelijk in het bezit van een postzegel die Marian van der Vooren heeft ontworpen ter gelegenheid van het overlijden van Peter Post. Het is een afbeelding van het omslag van de door mij in 1998 gepubliceerde biografie van Post bij De Arbeiderspers. De foto op de cover is gemaakt door Mark Kohn en het ontwerp is van Sabine Reinhardt.
Marian van der Vooren heeft wat met de wielersport, want eerder ontwierp zij al postzegels over de start van de Tour in Rotterdam; over de start van de Giro in Amsterdam; over de Ronde van Vlaanderen en over Parijs-Roubaix. Prachtige zegels die officieel door TNT Post zijn uitgegeven.
Ze zijn te koop per velletje van 10 zegels en je kunt ze bij Marian bestellen en ze kosten € 7,95 per velletje. Deze prijs is exclusief verzendkosten.

Fans van Peter Post, dit is jullie kans Peter-Post-zegels in je bezit te krijgen. Uw bestelling kunt u opgeven op janmariannevdvooren@casema.nl waarna u per mail te lezen krijgt hoe u kunt betalen.

Volgens de maatstaven van een elfjarige ben ik nu beroemd, haha. En Peter? Die was het al jaren!
 

Door Fred van Slogteren, 29 januari 2011 13:00

Peter Postzegel

Een prachtig eerbetoon aan Peter.
Ik, als zus van Peter, waardeer het ten zeerste.
Het ontwerp is schitterend,mede dankzij de omslag van het boek "Karaktermens Peter Post".
Groet,
Elly Bolsmann-Post

Geplaatst door Elly Bolsmann-Post, 29 januari 2011 14:23:44

Postzegel Peter Post

Heel trots ben ik, na alle eerbetoon in de kranten, op de TV en op de radio, nog een postzegel met mijn broer. Fijn dat er zoveel mensen zijn die zo positief over onze broer schrijven/publiceren etc.
Prachtig ontwerp.
Hartelijke groet,
Theo Post.

Geplaatst door Theo Post, 30 januari 2011 18:32:08

Postzegel

Mooi eerbetoon aan Peter Post. Er is ooit(30 of 40 jaar geleden) een postzegel verschenen met de afbeelding van een wielrennende Huub Zilverberg. In het kader waarvan deze uitgifte was, weet ik niet meer. Het ging niet om de persoon Huub Zilverberg. Het had iedere willekeurige wielrenner kunnen zijn.

Geplaatst door Piet van der Meer, 31 januari 2011 13:02:58

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web