Van de boekenplank van Wim

VELO 1956

samenstellers: René Jacobs en Hector Mahau

“Velo is dus ook een jaarlijks uitgegeven uitslagenboek en dat was aanvankelijk ook Franstalig. De samenstellers van deze boekjes zijn René Jacobs en Hector Mahau. Van dat duo heb ik al eens eerder een boek besproken. Dat heet Van de Nurburgring tot Zolder. Het verschil met Le Cyclisme van vorige week is dat Velo veel beter verspreid is. De eerste uitgave was in 1956 en dat was Franstalig en in 1959 was het Vlaamstalig. Rond 1964 wordt het dan tweetalig. Het boek bestaat nog steeds en ik heb de ...

... uitgave 2005 net ontvangen. Die eerste uitgave uit 1956 en ook die van de jaren daarna zijn zeer zeldzaam en enkele jaren geleden, het was nog in het guldentijdperk, heb ik uitgave 1956 op een beurs aangeboden gezien voor 250 gulden. Ik kan me daar gelukkig afzijdig van houden omdat ik alle deeltjes in mijn bezit heb. Het boek is in de loop der jaren veel dikker geworden en het aantal uitslagen is flink toegenomen. Zo goed als alles staat er in.

Tot volgende week!”

Wim van Eyle

Door Fred van Slogteren, 15 februari 2006 23:00

Velo 1956

Beste

Al een 10tal jaren ben ik op zoek naar een copij van de fietsmerken van de Belgische fietsfabrikanten die in velo 1956 vermeld staan !
Zou u mij die niet eens kunnen bezorgen aub ?

Geplaatst door ignace amandt, 31 juli 2009 18:23:17

De Velo's van weleer.

Eens won ik op een tombola een (leeg)spaarvarken net toen iemand anders daar Velo 1958 van de prijzentafel kwam afromen. Vermits die persoon niet gelukkig was met zijn prijsje en ik niet met het mijne hebben wij toen geruild. Voor zo'n Velo uit de fifties moet nu ruim 100 € worden afgedokt. Tijdens mijn bezigheden van bankbediende te Brussel kreeg ik op een dag lady René Jacobs voor me. Zij kwam voor de intrest op haar spaarboekje. Toen ik haar op dat moment (1987) er op wees dat een hoopje Velo's van haar echtgenoot meer waard was dan haar spaarboekje was Mevr. R.Jacobs verwonderd. Zij wist dat niet. Ik heb mijn man altijd verweten dat wielrenners voor hem zoveel belangrijker waren dan zijn eigen vrouw, verwaarloosd door dat puzzelen met al die uitslagen. Nu ik weet dat de grote kast vol Velo's 56,57,58,59,60, enz. thuis zoveel meer waard is dan mijn spaarboekje ga ik er zeker persoonlijk zorg voor dragen. Dat wordt een appeltje voor mijn oude dag. Zodra ik thuis ben ga ik stof rapen en wat orde brengen in die vreselijke warboel van mijn vent, waar ik al jarenlang vies van was.
Dank U, Wilfried. Ja, dat was nog een schoon moment uit mijn tijd toen bankbedienden en kleine spaarders goede vrienden waren.

Geplaatst door Papoum, 02 augustus 2009 16:43:23

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web