Foei Maarten!

Ik vind Maarten Ducrot (op de foto van Cor Vos samen met Herbert Dijkstra) een kundig commentator. Zijn uitleg vanmiddag waarom diverse ploegen ineens gingen rijden was voor mij heel aannemelijk en ik zou zelf die conclusie niet getrokken hebben. Maar er zijn ook dingen die hij niet moet zeggen. Zoals vanmiddag na de valpartij, waar Rik Verbrugghe het belangrijkste slachtoffer van werd. Het zicht van de camera werd hem (en ons) ontnomen door een aantal fotografen. Dat zijn bewonderenswaardige mannen, die in de Tour misschien nog wel harder werken dan de renners. Ik heb Cor Vos vorig jaar eens na afloop in de perszaal gezien en ik had hem bijna geadviseerd om snel zijn bedje op te zoeken. Ze werken zeker harder dan de commentatoren van de televisie die hun werk op één plaats doen. Erg comfortabel zal het niet zijn in zo’n hokje bij de finish, zeker niet in dit weer, maar wat die fotografen allemaal voor truken moeten uithalen om een mooi plaatje te scoren, staat daarmee in geen enkele verhouding. Ze verzorgen net als Maarten de nieuwsvoorziening. Dat is hun vak. En dan bestaat Maarten het om verontwaardigd uit te roepen: ‘Wat doen die fotografen daar?’ Die deden hun werk, Maarten, net als jij dat doet. Daarom foei, je gaat je toch niet de spreekwoordelijke arrogantie van de NOS aanmeten, waar men wel eens denkt belangrijker te zijn dan de renners. Het zal wel een faux pas zijn, want zo ken ik Maarten Ducrot niet.

Door Fred van Slogteren, 16 juli 2006 16:53

Maarten

en wat hij en Dijkstra wel konden zien omdat het in hetzelfde beeld te zien was, zag hij niet. De val van Verbrugghe.

Martin

Geplaatst door Martin, 16 juli 2006 17:24:31

Maarten

Normaal kijk ik naar de Belg maar in het geval van de valpartij schakelde ik even over naar Ned.2.Wat een arrogantie van die Ducrot zeg.Ongelooflijk dat hij de fotografen het kwalijk neemt die hun werk doen net zoals hij lult alsof hij in het verleden Fausto Coppi is geweest.Wat is Mart Smeets toch een verademing.Mart kom snel terug dan zijn we ook van die
Dijkstra af.

Geplaatst door Guus de Jong, 16 juli 2006 17:40:02

NOS

wel goed vandaag vond ik dat de NOS vooraf aankondigde dat Quick Step binnen niet al te lange tijd Caisse d'Epargne een handje zou toesteken. Nieuws wat men op de Belg niet had.

Mart Smeets terug? Bewaar me. Zelfs 's avonds is het niet meer wat het was. Gasten onvoldoende uit laten praten en overdreven leuk doen. 's Avonds daarom maar Carl, niet op de motor maar in Tour 2006. Jean kwam gisteren nog geestig uit de hoek.

Geplaatst door Philip, 16 juli 2006 18:31:08

Ducrot

In een eerdere reactie heb ik al geschreven dat Maarten Ducrot langs zijn potje piest!
....en dat bleek vandaag overduidelijk!

Geplaatst door Harry Hermkens, 16 juli 2006 20:36:49

Mart Smeets

Dat Maarten en Herbert samen lang geen Mart en Smeets zijn hoeft geen betoog.
Een HEER VAN STAND als Mart met zoveel achtergrond info in zijn bagage wordt node gemist.

Geplaatst door Jan v. d. Horst, 17 juli 2006 08:13:13

Mart Smeets

...er is maar één 'Heer van Stand' en dat is Olie B. Bommel. En die heeft, net als Mart, ook totáál geen verstand van wielrennen...

Geplaatst door André Stuyfesant, 18 juli 2006 17:01:58

Mart Smeets

Maar goed dat niet iedereen het begrijpt.

Geplaatst door Jan.v.d.Horst, 19 juli 2006 08:11:12

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web