Het was me het weekje wel!


De afgelopen week is er een belangrijke beslissing genomen. De S.P.A.A.K. Cycling Classic gaat door! Als het aan het bestuur van de stichting S.P.A.A.K. ligt, doen er die dag 10.000 fietsers mee. Sterker als dat aantal niet wordt gehaald dan vinden de vijf bestuursleden dat ze gefaald hebben. Wat ze bij de Ride for the Roses, de Amstel Gold Race en bij de Friese Elfstedenrijwieltocht kunnen, dat moeten wij ook kunnen, zeggen ze unaniem. Het idee voor de stichting is afkomstig van Linda van der Meulen (foto), moeder van Daniel, een jochie dat op zeer jeugdige leeftijd de sticker AUTISME kreeg opgedrukt. Niet de beperking zelf, maar die sticker bepaalde zijn verdere jeugd. Voor autisme als een beperking werd benoemd, ging men in het onderwijs normaal om met kinderen die een beetje anders zijn. Sinds we officieel weten dat het ...

... om autisme gaat is het probleem ontstaan en wordt het kind veelal een speelbal van instanties en onderwijsinstellingen om het maar niet zelf te hoeven oplossen. Er is altijd een oplossing, maar lang niet altijd de juiste en als het kind 16 jaar is komt het tot wanhoop van de ouders thuis te zitten met als uiteindelijk resultaat misschien een plaatsje in een sociale werkplaats. Krijgen ze dat beetje aandacht wel dan is goed vervolgonderwijs mogelijk en niet zelden bereikt zo’n kind dan het hoger of academisch onderwijs. Dankzij de ambitie van het kind zelf, de knokkende ouders en die individuele leerkracht die bereid was een half uurtje per dag apart met zo’n kind te gaan zitten, komen sommige autisten op de plaats in de maatschappij die overeenkomt met hun talenten. Daniel zit nu, na jaren van de ene naar de andere school te zijn verbannen, eindelijk in een traject van één-op-eén-onderwijs en gaat met sprongen vooruit. Zijn leraar heet Kees en Kees is een derde ouder voor hem geworden voor wie hij alles wil doen. Voor dit soort projecten is geld nodig en de stichting S.P.A.A.K. gaat dat inzamelen onder andere door het organiseren van een jaarlijks fietsevenement. Een initiatief vanuit de wielersport, want de vader van Linda is Leen van der Meulen, oud-wereldkampioen stayeren.
De beslissing over het doorgaan is in de afgelopen week genomen en zet 26 juni daarom maar vast in je nieuwe agenda als een datum waarop je met je fiets in Utrecht zal zijn. De slogblog zal de voortgang van de organisatie in de komende maanden volgen en als je meer wil weten over de doelstellingen van de stichting en wie er allemaal bij betrokken zijn, ga dan naar http://www.stichtingspaak.org of klik af en toe op de banner bovenaan deze pagina.

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

Door Fred van Slogteren, 2 januari 2010 9:00

autisme

wat fantastisch dat daar nu eindelijk eens aandacht voor komt. en op een sportieve manier. geweldog!!!

Geplaatst door Michel, 04 januari 2011 07:44:07

daniel

Wijkennen de Familie van Daniel en vanaf zijn geboorte hebben wij hun gevolgd. Groot respect voor stichting SPAAK Succes 26 Juny.

Geplaatst door Tiny en Pieter, 16 juni 2011 19:34:17

Leen van der Meulen

Beste Linda,

Afgelopen week las ik een verhaal over Uw vader. Ik herinnerde mij dat ik een verhaal wijdde in mijn eigen persoonlijke wielerboek "Het Wielerjaar 1961" een verhaal met karikatuur schreef. Ik was toen 15 jaar en wielerfanaat/-fan.
De tekening wil ik U niet onthouden en wil het U mailen als ik een mailadres heb om het te kunnen sturen.
Groet

Geplaatst door Laurentz Jonker, 29 juni 2015 10:15:00

emailadres Linda

Laurentz, als je je emailadres even doorgeeft op fred@slogblog.nl dan krijg je van mij het emailadres van Linda. Gr. Fred

Geplaatst door Fred, 29 juni 2015 11:56:47

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web