Uit de wasserette van Henk …


“Deze Nederlandse kampioenstrui is gedragen door Kees van der Wereld. Wanneer precies weet ik niet meer, want Kees was Nederlands kampioen veldrijden in 1978, 1979 en 1980. Het moet een van de twee laatste jaren zijn geweest, want toen was Riejan Sport De Uitkomst zijn sponsor. Kees had in die jaren in Nederland af te rekenen met Hennie Stamsnijder, Reinier Groenendaal en Gertie Wildeboer en internationaal met mannen als …

… Roland Liboton, Albert Zweifel, Klaus-Peter Thaler en Peter Frischknecht. Sterke veldrijders en bij het WK bracht Kees het dan ook niet verder dan een tiende plaats. Daar kan hij best mee leven want hij heeft als coureur een prachtige tijd gehad. Hij is de zoon van een begrafenisondernemer in Nieuwkoop en moest tussen zijn trainingssessies wel eens inspringen voor een begrafenisje. Dan ging dit truitje uit en kwam er een diepzwarte outfit met hoge hoed voor in de plaats. Na zijn carrière verhuisde hij naar Brabant waar hij bij een elektrotechnisch installatiebedrijf werkt. Zijn vrije tijd besteedde hij jarenlang aan het trainen van jong talent. In Nederland, maar ook in Spanje waar hij enkele jaren trainer en bondscoach was voor eerst de Baskische wielerbond en daarna de Spaanse. Zijn werk daar heeft zowel een Tourwinnaar als een wereldkampioen opgeleverd. Oscar Pereiro en Igor Astarloa komen beide uit zijn opleidingsploeg en daar mag hij best trots op zijn. Geboren en getogen in het Groene Hart denkt hij daar in het Brabantse nog vaak aan terug. “Ik woon met veel plezier al weer jaren in Schijndel, maar ik zal nooit een Brabander worden. Mijn roots liggen in je geboortestreek en daarom zal ik nooit loskomen van het Groene Hart”, bekende hij enkele jaren geleden.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

 

Door Fred van Slogteren, 22 december 2010 9:00

Kees uit Nieuwkoop

Kees is de schoonvader van de Belgische veldrijder Bart Aernouts. Volgens mij woont Kees nu in Essen, vlakbij zijn schoonzoon, die het dit seizoen uitstekend doet.

Geplaatst door Ton van Wieringen, 24 december 2010 19:05:59

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web