Uit de wasserette van Henk …

“De man op deze foto is Cees Zoontjens, eind jaren zestig en begin jaren zeventig een bekende beroepsrenner. De eerste drie jaar reed hij voor de Caballero-ploeg en ik denk dat dit exemplaar uit 1970 dateert. Toen nam Caballero namelijk met een ploeg deel aan de Tour de France en de organisatie eiste dat de ploeg onder de naam Laurens zou rijden, de naam van de fabrikant van de Caballero-sigaretten. Dit in verband met de toen al bestaande gevoeligheid ten aanzien van rookwaren. Cees was in die ploeg van de partij en hoewel het geen ...

... onverdeeld succes was voor Caballero, reed hij de ronde uit op een 86ste plaats in het eindklassement. De ploeg had in die Tour niets te zoeken en de vier renners die de ronde uitreden eindigden ver in de achterhoede. Als wegrenner realiseerde Cees een redelijke erelijst zonder uitschieters. Meer succes had hij als veldrijder in welke discipline hij twee maal kampioen van Nederland werd. Dat was in 1972 en 1973 en bij het WK eindigde de Tilburger in 1971 als negende. De Caballero-ploeg heeft jaren bestaan met zowel een amateur- als een profformatie. Het was een hechte vriendenclub onder leiding van de Haarlemse oud-wereldkampioen achtervolging Gerard Peters. Een sympathieke en menselijke ploegleider voor wie de renners door het vuur gingen. Na zijn carrière was Cees nog enkele jaren bondscoach van de veldrijders.

Tot volgende week!”

Henk Theuns

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

Door Fred van Slogteren, 17 november 2010 10:00

Cees Zoontjens

Volgens mij is de achternaam van Cees Zoontjens en niet Zoontjes.

Geplaatst door Jan, 17 november 2010 10:49:40

foutje! bedankt!

Foutje hersteld, Jan. Bedankt voor je opmerkzaamheid! Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 17 november 2010 19:32:56

Het Caballlero shirt

Weet iemand hoe ik aan zo'n prachtig shirt kan komen?
Geplaatst door Andre Steensma, 23 januari 2018 15:40:16

collectorsitem...

ik zal niet zeggen dat ze zeldzaam zijn, maar ze liggen ook weer niet echt voor het oprapen. Voor die tijd (eind '60 begin '70-er jaren) was dit een redelijk complex ontwerp. Ik heb er eentje van de hier genoemde Cees Zoontjens. Met wie wij bevriend waren. Met zijn weduwe (Cees overleed 28 april 2011) heb ik nog regelmatig contact. De complexiteit van deze trui qua ontwerp openbaarde zich bijvoorbeeld bij de start van de Tour de France 1970. De organisatie zorgde voor de aankleding van de teams. Maar tijdens de eerste dagen moesten de Caballero's het nog met hun eigen kleding doen, omdat die van kledingfabrikant/-sponsor nog niet af waren. Dat jaar is het enige jaar geweest waarbij de nationaliteit van de renners in de commerciële ploegen herkenbaar was aan de kleuren van de boordjes en mouwen. Dat idee was overigens afkomstig van de Caballero-ploeg. De trui van de eerste dagen die Cees gedragen heeft die Tour hangt bij ons thuis ingelijst in de gang. Ik heb zelf gefietst en in de loop der jaren veel truien gehad. Laatst heb ik nagenoeg alles verkocht, gezien het feit dat retro helemaal in is. Deze trui gaat nooit weg. ;-)
Geplaatst door marcoV, 24 januari 2018 23:46:54

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web