De Burgerlijke Stand van 5 november.

Matthew Harley GOSS (1986, Australië)

Hij wordt vandaag 24 jaar deze snelle Australiër. Een renner die zowel op de weg als op de baan mooie resultaten heeft geboekt. Op de baan was het wereldkampioenschap in 2006 een absoluut hoogtepunt toen hij met zijn landgenoten Peter Dawson, Mark Jamieson en Stephen Wooldridge wereldkampioen ploegachtervolging werd. Daarna is hij vooral als wegrenner aan de slag gegaan bij CSC en daarna Saxo Bank, zeg maar de ploegen van Bjarne Riis. In het afgelopen seizoen reed hij voor HTC Columbia en daar werd hij vooral ingezet als de man voor de massasprints. Daarin komt hij nog iets te kort om mannen als Cavendish en Farrar de bedreigen, maar hij kan gezien zijn leeftijd nog sterker worden. Bovendien moest hij als ploeggenoot van Mark Cavendish zijn eigen ambities enigszins afremmen omdat in die ploeg alle kaarten op The Little Cowboy  worden gezet. Wel won Goss dit jaar een etappe in de Ronde van Italië. Vorig jaar boekte hij zijn grootste succes door het winnen van de najaarsklassieker ...

... Parijs-Brussel. Een overwinning na een massaspurt waarin hij zijn landgenoot Allan Davis te snel af was. Ik weet niet wat zijn plannen voor volgend jaar zijn, maar het zou het beste voor zijn ontwikkeling zijn, als hij naar een andere ploeg overstapt. Zolang Cavendish zijn kopman is voor de snelle aankomsten is de tweede viool het hoogst bereikbare. Een overstap naar de Australische Pegasus-ploeg lijkt ook geen optie omdat daar Robbie McEwen als topsprinter is binnengehaald. Robbie is inmiddels al 38 jaar, maar het lijkt me niet verstandig hem al af te schrijven, net zo min als de ontwikkeling van Matthew Goss tegengehouden kan worden. Hij is een klasbak en heeft die echte winnaarsmentaliteit van een Aussie en dat laat zich niet voor welk belang dan ook indammen. Alles in aanmerking genomen lijkt 2011 een cruciaal seizoen te worden voor Matthew Harley Goss from Launceston. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 5 november geborenen zijn:

COLLARD, Simon (1985, België)
HOORNAERT, Stijn (1984, België)
LIU, Xin (1986, China)
MOERENHOUT, Koos (1973, Nederland)
MORTENSEN, Martin (1984, Denemarken)
MOSER, Enzo (1940, Italië)
OGNA, Giuseppe (1933, Italië)
ORTIZ MATO, Sara (1986, Spanje)
RAES, Luc (1956, België)
SLUIMER, Kevin (1985, Nederland)
SWIFT, Ben (1987, Groot Brittannië)
TJALLINGII, Maarten (1977, Nederland)
TONDO VOLPINI, Xavier (1978, overleden 23.05.2011, Spanje)
VAN DEN HOUTTE, Sven (1984, België)
WIEME, Werner (1960, Nederland)

Steun onze actie!

WAAROM PIETER WEL EN JAN EN JOOP NIET?

Door Fred van Slogteren, 5 november 2010 0:00

Xavier Tondo overleden

Xavier Tondo is op amper 32-jarige leeftijd overleden. Dat trieste nieuws weet Biciciclismo te melden. De Spaanse renner van het Movistar Team is om het leven gekomen bij een ongeval terwijl hij op hoogtestage was in de Sierra Nevada.
bron:wielerflits.nl

Tondo stond op het punt om aan een training te beginnen met Alejandro Valverde, toen hij klem kwam te zitten tussen een garagedeur.

Geplaatst door Jan, 23 mei 2011 11:51:07

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web